Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Radnice hledá zhotovitele nové tramvajové trati. Ve hře je zakázka za tři sta milionů

Zprávy z regionu

24.9.2012

Autor: amb

Terénní práce první etapy stavby tramvajové trati na Nové Sady jsou v plném proudu, už nyní však olomoučtí radní zahájili výběrové řízení, v němž hledají stavební firmu, která by v příštím roce zajistila stavbu dopravní a technické infrastruktury. Výše zakázky by mohla přesáhnout i částku tři sta milionů korun.

Součástí prací v rámci stavební etapy B bude i vybudování místní komunikace pro tramvajovou a automobilovou dopravu, včetně komunikací pro chodce a cyklisty. V rámci stavby budou provedeny také nezbytné přeložky některých vedení inženýrských sítí a technických zařízení. Stavba má zahrnout i konečné úpravy terénu včetně venkovní architektury, mobiliáře a zeleně.
Předpokládaná cena stavby je 309 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. "Očekáváme, že po ukončení soutěže na veřejnou zakázku se však tato cena sníží," uvedla mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.
Tramvaje poprvé vyjedou na novou trať pravděpodobně už na začátku roku 2014. Stavba samotná je rozdělena do dvou částí, od letošního června se pracuje na terénních úpravách a výstavbě dvou mostů, samotný kolejový svršek, jehož se týká i vypsaná soutěž, se začne budovat na jaře příštího roku. Město spolu s investorem Šantovky zaplatí jen část z 370 milionů korun, které si vybudování trati vyžádá. Projekt totiž dostal dotaci z takzvaných švýcarských fondů. Z alpské země přiteče na Hanou zhruba čtvrt miliardy.

amb

Reklama

Butik BURG

Katalog firem » Obchod » Oděvy a butiky

Nabízíme módu především módních českých firem pro ženy všech velikostí (34-54), plnoštíhlé i baculky. Vše z příjemných přírodních materiálů, převážně bavlny. V nabídce u n...