Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 18 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Radnice mění územní plán, tramvaj  do Šantovky pojede jinak

Zprávy z regionu

9.12.2009

Autor: amb

Další dílčí změnu dosluhujícího územního plánu schválili olomoučtí radní. Týká se vedení připravované tramvajové tratě vedoucí přes budoucí čtvrť Šantovka směrem na sídliště na jihu města. Podle nového plánu budou tramvaje vjíždět do Šantovky přímo od tržnice.

Dosavadní trasování nové tramvajové tratě počítalo s tím, že koleje budou uhýbat z třídy Kosmonautů ještě před křižovatkou kolem autosalonu Frommer a Jaromiš do Wittgensteinovy ulice, z ní na území dnešní Šantovky a dále na Nové Sady. "Územní plán tak obsahoval problematický a složitý závlek před křižovatkou přes asfaltovou silnici, ale dnes se jeví jako reálné přímé propojení křižovatky u tržnice podél Mlýnského potoka s pokračováním na sídliště," řekl olomoucký primátor Martin Novotný. "Je to bezpochyby řešení lepší, dlouhodobější a nadčasové. Tento projekt se postupně vyvíjí, proto je třeba přizpůsobit i stávající územní plán," dodal primátor.

amb

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip