Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Regulace, nebo úplný zákaz? Pokud vás hazard pálí,
 v pátek můžete hlasovat v referendu

Zprávy z regionu

10.12.2014

Autor: Jan Procházka

Stačí vám regulace hazardu, jak ho razí současná radniční koalice, nebo byste raději automaty, kasina, poker, losy a všechna další pokušení zahnali za hranice města? Už v pátek můžete svůj názor vyjádřit v referendu, o které si v petici, organizované olomouckou opozicí, řeklo přes osm tisíc občanů. Aby bylo stanovisko závazné, musí k urnám přijít aspoň pětatřicet procent oprávněných voličů. Této hranice přitom nebylo dosaženo ani při podzimních komunálních volbách.

Má hazard z města zcela zmizet? Doblikají automaty, dotočí se kola štěstí a pokerové karty se vhodí do skartovačky a prodavači s losy se postaví až za cedule s nápisem města? A nebo je tou správnou cestou postupná, ale řízená regulace? Ať už máte na věc jakýkoliv názor, pokud vás téma pálí, můžete se v pátek vyjádřit v referendu. Své ANO nebo NE můžete do uren vhodit ve volebních místnostech na obvyklých adresách. Otevřeno bude od čtrnácti do dvaadvaceti hodin. “Výsledky budou sečteny a zveřejněny kolem jedenácté hodiny večer. Záleží to samozřejmě na účasti, ale technicky je toto sčítání poměrně jednoduché,” informovala mluvčí radnice Radka Štědrá a dodala, že hlasovací lístky dostanou zájemci přímo ve volebních místnostech. V referendu může hlasovat každý občan Olomouce starší osmnácti let.

Aby byl výsledek referenda závazný, musí účast dosáhnout aspoň pětatřiceti procent. Což se nepodařilo ani v posledních komunálních volbách. Referendum si prosadila opozice v čele se sdružením Občané pro Olomouc. Na petici požadující plebiscit je přes osm tisíc podpisů. Ať už bude výsledek pátečního hlasování jakýkoliv, účet už je jasný předem. Město za něj zaplatí půl druhého milionu korun.

Jan Procházka

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip