Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Rekonstrukci pavilonu A výstaviště Flora provede firma Gemo. Za poloviční cenu

Zprávy z regionu

3.10.2012

Autor: amb

Výběrové řízení na zhotovitele rekonstrukce a dostavby Výstaviště Flora Olomouc už má svého vítěze. Městští radní zakázku zadali akciové společnosti Gemo Olomouc za nabídkovou cenu 174 896 520 korun bez daně z přidané hodnoty. Projekt přitom původně počítal s cenou přes 300 milionů bez DPH. Zhruba čtyřicet procent nákladů na stavební práce by měla pokrýt dotace z evropských fondů.

Projekt nazvaný Rozvoj výstaviště Flora Olomouc se skládá z několika staveb; rekonstrukce pavilonu A1 představuje kompletní přestavbu stávající budovy pavilonu A a zcela nově vznikne část nazvaná pavilon A2 s provozní budovou s restaurací. Tyto dva objekty propojí terasa s částečně uzavřeným průchodem. Dalšími součástmi projektu jsou vybudování příjezdové komunikace, která napojí nově vzniklý areál na Wolkerovu ulici a parkoviště, jež vznikne na bývalém pozemku Českých drah u nádraží Olomouc-město.
Pokud do patnácti dní žádný z uchazečů nepodá proti výsledku výběrového řízení námitku, může město Olomouc s firmou Gemo podepsat smlouvu a stavba začne ještě letos. "Vzhledem k turbulentní situaci na stavebním trhu je ale možné, že někdo z neúspěšných zájemců o kontrakt námitky uplatní, což by zahájení rekonstrukčních prací zdrželo," připustil náměstek olomouckého primátora Martin Major. "Každopádně na dokončení stavby má její zhotovitel limit 18 měsíců a nejzazším datem je polovina roku 2015, což nám ukládají i podmínky čerpání dotací z evropských fondů," konstatoval náměstek s tím, že samotná rekonstrukce pavilonu A má skončit o několik měsíců dříve než jeho dostavba a vybudování příjezdových komunikací. Pokud se výběrové řízení obejde bez námitek, rekonstrukce skončí na podzim příštího roku, dostavba pavilonu a okolní komunikace by pak měly být hotové kolem přelomu let 2013 a 2014.

amb

Reklama

Restaurace U Zlaté koule

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

ROZVOZ POLEDNÍHO MENU PO OLOMOUCI ZDARMA. POLEDNÍ MENU I O VÍKENDU DENNÍ MINUTKOVÁ KUCHYŇ - Široký výběr z minutkové kuchyně po celý den - Tvarůžkové speciality. SVATBY, OSLAVY, AKCE -- Salonek.

TANKOVÉ PIVO ŠERÁK