Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Rotariáni z Česka a Slovenska dovezou vyznamenání siru Wintonovi, v čele delegace je Olomoučan

Zprávy z regionu

11.12.2014

Autor: roc jap

Sir Nicholas Winton, významná osobnost, která zasáhla do osudů lidí během druhé světové války na území tehdejšího Československa, převezme osobně nejvyšší vyznamenání československých rotariánů, Cenu Tomáš Bati. Slavnostní ceremonie proběhne 17. prosince odpoledne na radnici v anglickém Maidenheadu v hrabství Berkshire, kde Winton trvale žije. Za Wintonem se vypraví československá delegace vedená prezidentem Rotary clubu Olomouc – City Janem Krejčím.

“Sir Winton je s dobročinnou a humanitární organizací Rotary International dlouhodobě spojen. Působil jako prezident klubu ve svém domovském Maidenheadu a byl dokonce uveden do Mírové síně slávy Rotary. Cena Tomáše Bati je nejvyšším vyznamenáním v československém distriktu Rotary. Je udělovaná jak rotariánům, tak nerotariánům za nejušlechtilejší činy pro lidskou společnost a za vysoce etické a humánní skutky,” přiblížil Jan Krejčí. Sira Nicholase Wintona si podle svých slov velmi váží. “Tím jak skromně a pokorně žil a o svých činech nemluvil, je vzorem pro celou společnost. Jsem velmi rád že se podařilo, ve spolupráci s dalšími kolegy z Rotary domluvit osobní předání,“ uvádí Jan Krejčí, který v současnosti vede Rotary club Olomouc – City a je i vedoucím delegace, která bude Cenu Tomáše Bati Siru Wintonovi předávat.
Předání proběhne 17. prosince 2014 v 15 hodin na radnici anglického Maidenheadu za přítomnosti starosty Richarda Kellawaye i zástupců Rotary clubu Maidenhead.
Sir Nicholas George Winton je britský makléř a humanitární pracovník, který v roce 1939 zachránil 669 převážně židovských dětí z okupovaného území Československa před transportem do koncentračních táborů tím, že jim zajistil odjezd vlakem do Spojeného království. Letos v říjnu obdržel i nejvyšší státní vyznamenání České republiky, Řád Bílého lva.

roc jap

Reklama

REPASPORT

Katalog firem » Obchod » Sportovní obchody

Prodejna, servis a půjčovna lyžařského materiálu se zaměřením na nové i použité vybavení všech světových značek. U nového zboží se zaměřujeme na celý sortiment značky ROSSIGNOL a DY...