Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zastavte se v Roxbury

Tipy a názory

27.10.2015

Autor: Barbora Sísová

Znáte to. Typicky hektický pracovní den, jídlo s sebou nemáte a vypadá to, že do restaurace se kvůli pracovnímu programu taky jen tak nedostanete. Máme řešení. Nechejte si oběd pohodlně zavést přímo k vám do práce. Restaurace Roxbury má každý den na výběr minimálně z osmi jídel A aby to bylo úplně dokonalé, lze využít novou mobilní aplikaci, pomocí které vyřešíte vše pár kliknutími.

Zavítejte do říše hamburgerů a tortil Zavítejte do říše hamburgerů a tortil

Až z devíti obědů si můžete každý všední den vybírat z poledního menu restaurace Roxbury, která se nachází na Chválkovické ulici na hlavním tahu na Šternberk. Specialitou podniku jsou především tortilly, hamburgery a pizzy. V době obědů však můžete ochutnat také typicky domácí stravu, saláty nebo těstoviny, které v případě zájmu pohodlně doputují až k vám do kanceláře. "Polední menu sestavujeme vždy tak, aby tam byla jídla typická pro naši restauraci, takže je tam pizza, burger nebo tortilla, pak vybíráme nějaké lehké jídlo, vegetariánské, ale také úplnou českou klasiku. Chceme navodit atmosféru domácího prostředí, takže u nás najdete třeba bavorské vdolečky, ovocné knedlíky nebo domácí bramborové knedlíky," popsala spolumajitelka restaurace Hana Valihrachová. Skvěle funguje také tak zvaný bezedný nápoj, který si host k obědu zakoupí za 20 korun a může si pak v průběhu jídla načepovat jakékoliv množství různých druhů nápojů z post mixu. Hostům vychází restaurace vstříc nejen širokou nabídkou jídel, ale také dalšími věcmi. "Například na každý den máme připravenou i bezlepkovou polévku a bezlepkově jsme schopni připravit také většinu jídel, pokud nás zákazník na tuto úpravu upozorní včas."

Kuřecí steak se sýrovou krustou a rajčaty podávaný s jemnou bramborovou kaší a domácí tatarkou. Kuřecí steak se sýrovou krustou a rajčaty podávaný s jemnou bramborovou kaší a domácí tatarkou.
Zdravý salát s bodlákovým olejem, ledovým salátem, cherry rajčátky, okurkou, TOFU sýrem a domácím pizza chlebem. Zdravý salát s bodlákovým olejem, ledovým salátem, cherry rajčátky, okurkou, TOFU sýrem a domácím pizza chlebem.
Country burger - grilované hovězí maso proložené plátky rajčat, žampionů a sázeným vejcem a extra velkou porcí hranolek a salátem coleslaw Country burger - grilované hovězí maso proložené plátky rajčat, žampionů a sázeným vejcem a extra velkou porcí hranolek a salátem coleslaw
Chicken tortilla - šťavnaté kuřecí řízečky s výtečnou omáčkou zabalené v tortille na extra velké porci hranolek. Chicken tortilla - šťavnaté kuřecí řízečky s výtečnou omáčkou zabalené v tortille na extra velké porci hranolek.

Majitelé restaurace si uvědomují, že ne každý má čas dát si jídlo přímo v restauraci, a tak se snaží zákazníkům co nejvíce obědy urychlit. Jedním ze způsobů je objednat si jídlo telefonicky zhruba kolem deváté či desáté hodiny, tak má zákazník jistotu, že se k němu vysněný pokrm dostane kolem dvanácté hodiny, ozvat se však může také později. "Aby bylo objednávání co nejjednodušší, mohou si naši hosté stáhnout aplikaci Moje Roxbury (zatím je k dispozici pouze pro Android, pozn. redakce), kde mají přehledně polední menu na celý týden, stálý jídelní lístek i nejrůznější akční kupóny, díky kterým mohou získat výhodně vybraná jídla ze stálé nabídky," popsal spolumajitel Jiří Valihrach. Rozvoz jídel včetně obalové techniky je po celé Olomouci zadarmo, pokud objednáte tři a více jídel na jednu adresu, dostanete navíc slevu 10 korun. Od pěti jídel je i polévka včetně obalu zdarma. Pokud pracujete poblíž, můžete se zastavit přímo v restauraci a na jídlo si počkat, zpravidla je příprava rychlejší, než kdybyste jídlo chtěli jíst na místě.

Restaurace Roxbury

Otevřeno: pondělí-pátek: 11:00-21:00. sobota: 17:00-21:00, neděle - zavřeno  
Adresa: Chválkovická 4, 77200 Olomouc (po cestě na Šternberk)
Telefon: 606 022 032 
Web: www.restauraceroxbury.cz



Odpolední a večerní nabídka se zaměřuje na šťavnaté hamburgery z čerstvě namletého hovězího masa, různorodé tortilly, čerstvé saláty, těstoviny, vepřové a kuřecí steaky či pizzy z vlastního těsta. Ty už vám sice až domů nedovezou, ale pokud projíždíte kolem a nechce se vám večer vařit, není problém si dopředu zavolat, co byste si přál pro rodinu k večeři a kdy se zastavíte. Balíček pak pro vás bude dle domluvy přichystán. "Co je náš největší hit? Nejvíc si lidé dávají asi burgery. Nejoblíbenější je Roxbury XXL, který obsahuje 300 gramů masa, pak je zajímavý big burger, což jsou dvě hovězí masa a smažený sýr, to je ale pro opravdu velké jedlíky. V nabídce najdete také burger s tvarůžkem nebo vajíčkem. Oblíbené jsou také všechny tortilly," popisuje spolumajitel, který dodává, že rozhodně nechtějí usnout na vavřínech a nabídku jídel chtějí neustále obměňovat. Stejně jako interiér, který se momentálně chystá na velkou proměnu. Tento pátek a sobotu můžete například přijít ochutnat speciální halloweenský burger v domácí "krvavé" bulce s propečeným masíčkem a pikantní tatarkou. Další aktuální nabídky sledujte na Facebooku. 


Barbora Sísovásisova@olomouc.cz