Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je -0.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Rychle nabyl, rychle pozbyl: ukradené věci za desítky tisíc střelil za čtyři stovky. A ještě si k tomu zavolal taxikáře

Krimi

31.7.2014

Autor: mb

Problém s počty zřejmě trápí třiadvacetiletého mladíka z Olomouce. Rád krade, ale jako obchodník si poradit neumí. Když vybral v úterý večer garáž na Střední Novosadské, mohl z toho mít slušné peníze. Místo toho zoufale skočil i s lupem do taxíku, nářadí za desítky tisíc střelil za čtyři stovky, které skončily v kapse taxikáře, a to zdaleka ještě nebyl konec.

V úterý večer, jako už několikrát v minulosti, pokoušel mladík svůj osud. "Za restaurací na ulici Střední Novosadská vnikl do garáže, kde ukradl tlakový čistič, kalové čerpadlo, provozní čerpadlo, aku vrtačku a visací zámek. Po krádeži si přivolala vozidlo taxi služby a nechal se odvést do Šternberku,“ přiblížila mladíkovu zlodějskou misi mluvčí police Marie Štrbáková. Aby měl na taxík, nezbylo mu, než věci rychle prodat. V zoufalé situaci, však vydělal jen zoufalé peníze. Neznámí kupci mu za ně dali 400 korun. "Muž byl při krádeži spatřen všímavým občanem, který ihned zavolal na policii. Díky rychlé a bezprostřední reakci policistů se mladý muž vezl ze Šternberku již v policejním vozidle,“ uvedla dále mluvčí policie.
A utržené čtyři stovky také skončily neslavně – padly totiž na zaplacení taxíku. "Hodnota ukradených věcí byla vyčíslena na 38 700 korun. Vzhledem k tomu, že se nejednalo o žádného nováčka v oboru, hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let,“ upřesnila informace o mladém výtečníkovi Štrbáková.

mb

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip