Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

S Lucií Bílou v obřadní síni

Tipy a názory

8.9.2008

Autor: Michaela Michalcová

"Já jsem ta jedovatá bylinka, pro jedny sestra, pro druhé cizinka, já jsem ta sexbomba pro chudé, jinak to nebude..." Nejen tato píseň Lucie Bílé se v sobotu rozléhala  náměstím v Litovli, kde zpěvačka vystoupila na městských slavnostech. Setkaly jsme se v obřadní síni litovelské radnice. "O obřadní síni teď nechci hodně dlouho nic slyšet," prohlásila s ironickým smíchem první dáma českého showbyznysu, jejíž soukromý život plní v současné době přední stránky časopisů...

Lucko, jak se Vám zpívalo v Litovli?
No krásně! Nádherně, bylo plný náměstí a reakce lidí byla úžasná. Taky počasí máte tady na Hané asi vymodlený. Nevím, jestli máte "toho nahoře" nějak nakloněnýho, protože já mám za sebou teď spoustu koncertů, který mi totálně propršely a asi dvacet jich kvůli počasí zrušili, takže litovelský koncert vyšel opravdu skvěle.

Máte ke zdejšímu kraji nebo celkově k Moravě nějaký bližší vztah?
Hrozně ráda bych to konkretizovala, ale to opravdu nejde. Mám moc ráda naši zem – od A až do Zet, od jedný strany k druhý. Je to prostě moje místo a já jsem tady šťastná. Jsem nepřesaditelná. (smích)

Zpívala jste už před všemi typy publika, jakým koncertům dáváte přednost? Vystupujete raději na otevřených akcích, jako například tady v Litovli, nebo Vám více vyhovují klasické koncertní haly?
Jak kdy. Někdy ráda zpívám v úplně malým prostoru nějakýho milýho divadla. Jen tak si dáme koncert s Petrem Maláskem a jeho klavírem. Úžasná byla taky série koncertů na Slovensku, kde jsme hráli pod širým nebem, na hradech... Ale všechno má něco do sebe, ať už náměstí, divadla nebo koncertní haly. Člověk musí být tvárnej a mít víc poloh. Musí to umět "rozbalit" před deseti lidma stejně jako před padesáti tisíci.

Začíná Vám i nová divadelní sezóna...
... Tak já už celý léto plně pracuju na muzikálu Carmen, premiéra bude 2. a 3. října. Na to se samozřejmě moc těším. Lidi konečně uvidí, proč jsem byla skoro tři měsíce zavřená v Karlíně. (smích) Bude to krásná velká show, kterou určitě stojí za to vidět.

Takže léto bylo pracovní? Nebyl čas ani na dovolenou?
Tu už jsem nestihla, ale měla jsem to tak v plánu. Filípek si prázdniny užil. Byl s tatínkem  u moře, s přáteli... Já jsem si krom Carmen užila i koncertováním po festivalech. Mám ráda tyhle nálady, když publikum stojí, nesedí na židlích, když můžou tleskat a křičet. Myslím, že celý léto se zadařilo. Bylo pracovní, ale takhle mi to vyhovuje.

Jak vypadá všední den Lucie Bílé?
Momentálně je to tak, že v šest hodin vstanu, vyprovodím syna do školy a letím na zkoušku. V divadle jsem pak do deseti nebo jedenácti hodin večer. Takže v současné době ty dny nejsou tak úplně všední – když mám v Karlíně volno, je to jen proto, že mě čeká nějaký koncert... Až tenhle blázinec pomine, těším se na ty obyčejný dny. To si ráno přispím, vařím nebo si uklízím věci a doháním resty, které se mi nashromáždily. Moc ráda chodím ke svým rodičům nebo za bratrem, se kterým bydlím ve stejné vesnici. Pijeme kafíčko a je nám fajn. Mám ráda dny, kdy se vůbec nic neděje. Ty jsou mi vzácný.

Jste velmi krásná a úspěšná žena. Co pro Vás znamená krása?
Děkuju! (směje se) Krása je to, co z člověka vyzařuje. Vizuálně krásný člověk může být někdy úplně "prázdný". A ani sebedražší hadříky nemůžou nic zachránit, když člověk nemá rád sám sebe a není sám se sebou vnitřně v pohodě. Jako každej člověk, i já bojuju se životem. Někdy je mi hezky a jindy vůbec ne. Jsou vzestupy i pády a rozhodně není každej den posvícení. To ne.

Pohybujete se v prostředí, kde je nutnost vypadat dobře. Jak se díváte na tzv. "chirurgickou krásu"?
Já mám trochu posunutý hranice tolerance. Pokud to člověku pomůže zvednout sebevědomí nebo nějakou psychickou náladu, tak proč ne. Já sama pro to ale rozhodně nejsem. Možná přijde okamžik, kdy změním názor, ale přiznám se, že mě to zatím ani nenapadlo.

Vrátím se ještě ke druhé části otázky – co je podle Vás úspěch?
Miluju své povolání, jsem ráda, když jsou vyprodaný koncerty, když všechno funguje. Ale ten největší a obrovskej úspěch je pro mě můj syn. Pro své blízké se snažím udělat první poslední.

Myslíte si, že se muži bojí úspěšných žen?
Nemyslím si, že se bojí. Ale pro žádnýho mužskýho není žádná sláva, když má vedle sebe tak silnou holku, jako jsem já. A já jsem silná holka.

Michaela Michalcovámichalcova@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941