Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Šest hasicích přístrojů, kabelka, vymetený účet a málem i fiat. To je skóre olomouckých zlodějů za poslední dny

Krimi

30.7.2014

Autor: mb

Zlodějům se v posledních dnech v Olomouci tradičně dařilo. Štěstí však tentokrát přálo i policii. Doslova in flagranti přistihli mladíka, jak si sedí v cizím autě a uchyluje se k loupeži. Takové štěstí však už neměl majitel kabelky, která zmizela z auta a vzápětí i peníze z účtu. Beze stopy zmizela také šestice hasicích přístrojů.

Zloděj s hasičskou specializací: z domu zmizelo šest hasicích přístrojů

Stalo se to během minulého víkendu. Někdo se vloupal do domu na Mošnerově ulici v Olomouci a ukradl odsud ze společných prostor pět šestikilových práškových hasicích přístrojů, a to včetně konzolí sloužících k uchycení přístrojů na zeď. "Celková škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun. Zloději hrozí v případě dopadení a prokázání viny až dva roky za mřížemi,“ uvedla mluvčí policie Marie Štrbáková.

Řidiči z auta zmizela kabelka, za chvilku i peníze z účtu

Odložené kabelky v autě jsou nekonečným lákadlem pro všechny zloděje. Včera dopoledne další takový navštívit Škodu Octavii zaparkovanou na parkovišti na Jívavské ulici ve Šternberku. Okno u dveří na straně řidiče samozřejmě zlodějovu naléhání neodolalo a odložená pánská kabelka se během okamžiku ocitla v nepovolaných rukách. Včetně osobních dokladů a platební karty. "Následně bylo zjištěno, že zloděj ani na chvíli nezaváhal a během několika minut vybral prostřednictvím ukradené platební karty a bankomatu ve Šternberku z účtu majitele 20 tisíc korun. Celková škoda se však pro majitele vyšplhala na 28 500 korun,“ prozradila dále Štrbáková. I tomuto nepoctivci hrozí až dva roky ve vězení.

Mladík vykrádal fiat: policie ho lapila, jak si sedí uvnitř

Krást se opravdu nevyplácí. Včera kolem půlnoci uslyšel svědek asi tři rány a tříštění skla. Když vyhlédl z okna, uviděl na Cyrilometodějském náměstí v Olomouci mladíka v kraťasech a mikině s kapucí, jak se podezřele pohybuje kolem zaparkovaného Fiatu Multipla. Zavolal na policii, která dorazila během několika minut. "Po příjezdu zadrželi policisté dvacetiletého muže z Olomouce sedícího ve vozidle. V trávě vedle vozidla byla nalezena brašna s nářadím značky Black Decker, kterou měl původně majitel uloženou ve vozidle. Celková škoda poškozením a krádeží byla vyčíslena na osm tisíc korun,“ popsala okolnosti dalšího případu mluvčí.

mb

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941