Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sháníte dárky na poslední chvíli? Přinášíme tipy, kterými potěšíte své nejbližší

Tipy a názory

17.12.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Vánoce už jsou za rohem a vy ještě nemáte nakoupeno? Prekérní situace. Ale nebojte, nejste v tom sami. Ač si každý rok říkáme, že příště už určitě vybereme dárky s předstihem a dáme si záležet, aby naše nápady byly vskutku originální, zase to neklaplo. Opět se musíme obrnit notnou dávkou trpělivosti a tolerance a po hlavě se vrhnout vstříc zuřivému davu v nejbližším obchoďáku a nechat se dovléknout tu k parfémům, podruhé třeba k oblečení či elektronickým pomocníkům do domácnosti. A nebo stačí sednout s hrnkem kávy k internetu a podívat se, kde seženete záchranu v podobě dárkových poukazů. Zkrátka když chybí nápad, darujte výběr! Inspirujte se našimi tipy na dárky na poslední chvíli a užijte si fajn Vánoce.

Do Štědrého dne chybí už jen týden. Bylo by to skvělé, kdyby jediné, co vám zbývá nachystat na domácí pohodu, bylo utřít prach a vysát. Okna nám s největší pravděpodobností stejně ještě několikrát zmoknou a Ježíšek k nám trefí i přes těch pár šmouh. Jenže pokud řešíte, co komu dáte pod stromeček, je to větší problém. Dárky se sice dají koupit na poslední chvíli, jen ty davy lidí se stejnou potřebou vás nesmí rozhodit. Knížkou, parfémem, šperkem nebo něčím pěkným na sebe neurazíte vůbec nikoho.

Vydejte se vstříc davům na lov vánočních dárků

Představa stovek aut na parkovišti, lidí tlačících se v obchodech, nekonečných front u pokladen a znechucených pohledů unavených prodavaček vám nákupy nesmí znepříjemnit. Vy dárky potřebujete, tak co. Vyrazte s hlavou vztyčenou do obchodů, kde zaručeně pořídíte hezké věci, kterými své blízké potěšíte. Co takhle darovat šperk? Pěkné a in kousky mají snad ve všech bižuteriích, ale i v obchodech běžných řetězců, jako je Reserved, H&M, Orsay, C&A, Promod, New Yorker a další, stačí jen zajít do některého z nákupních center. Na výběr mají spoustu náramků, náhrdelníků i náušnic. Uděláte svým blízkým radost jak jednoduchými kousky, tak masivními, které jsou stále v módě. A barevná škála je opravdu bohatá. Obzvlášť pěkné šperky mají u Stoklasy v Olomouc City. Jestli ale dáváte přednost zlatu či stříbru, vydejte se do specializovaných obchodů. Klenotnictví je v Olomouci požehnaně.

Žádnou ženu rozhodně neurazíte ani pěknou kabelkou. Pokud máte rádi jižanský styl, zajděte do obchodu Stella na Ostružnické. Výběr je tu opravdu velký – od malých kabelek typu psaníčko až po velké kabely, do nichž se vejde i nákup. Výhodou je, že ke kabelce si tu můžete sladit i pásek a šálku či čepici. Nově tu prodávají také italské náramky.

Zaručený úspěch u každé dámy bude slavit parfém. Pokud si nevíte rady, tady budete bodovat. V obchodě vám navíc poradí, jestli spíš dřevitý nebo ovocný či květinový. A nebo se můžete spolehnout na vlastní instinkt. Pokud nebudete vědět, kterou z těch desítek vůní zvolit, máte ještě možnost sáhnout po kosmetickém balíčku. V nabídce drogerií jsou ty s dekorativní kosmetikou, nebo klasika v podobě šamponu, sprchového gelu a podobně. Jako vedlejší dárek je to nejen milé, ale především praktické. Jen pozor, třeba takový šampon proti lupům může udělat víc škody než užitku :)

Sháníte maličkosti pro radost? Vyrazte na trhy, do moštovny nebo do Sklizena!

Jestli už máte hlavní dárky nakoupeny a jen si lámete hlavu, jakou drobností ještě své blízké potěšit, vypravte se na lov na vánoční trhy. Lidí je tu snad ještě víc než v obchoďáku, ale nakupování na náměstí vám zpříjemní oblíbené punče. Seženete tady svíčky, kované šperky či ozdoby, keramiku, ale také stylové povlečení nebo sýrové dobroty či perníková srdce.

Moštovna Lažany zase nabízí dárkové koše s mošty a medy. Můžete si sami vybrat, jakými ovocnými nápoji nebo nektary obdarujete své blízké. Pěkně vypadají i dárková balení medů, která si můžete opět naplnit podle svých představ. Budete tak mít nejen originální, ale i zdravý dárek, jenž potěší.

Pro dobroty vyrazte i do Sklizena. Vybírat můžete ze spousty vín, pálenek, vynikající čokolády, čajů nebo rovnou připravených dárkových košů. Pokud si nebudete vědět rady, v prodejně vám ochotně pomohou s výběrem, aby bylo vánoční překvapení přesně podle vašeho gusta.

Když chybí nápad, darujte výběr!

Přiznejme si to – nejen muži si dost často lámou hlavu a neví, čím obdarovat své příbuzné a kamarády. Když už dárek vymyslíme, mnohdy si nejsme jisti, zda vybereme správnou velikost, typ nebo barvu. Navíc jestli někoho známe chvíli, tak přesně ani nevíme, co mu udělá radost. S těmi, které zase známe dost dlouhou dobu, je to přesně naopak – dochází nápady, co jim nadělit k těm stopadesátým Vánocům! Pokud to máte letos přesně tak, nevěšte hlavu. Ideální volbou je koupit dárkovou poukázku do konkrétního obchodu, kde už si dotyčný po Vánocích sám zboží vybere podle svého vkusu. A nebo rovnou darujte zážitek, na který se jen tak nezapomíná.

Potěšte partnera, děti nebo rodiče netradičním dárkem. Nadělte jim stylovou koloběžku Kostka nebo jim kupte poukaz na pěkný výlet přírodou se sjezdy a hospůdkami na trase s RIDE ON. Výlet z Kopečka do Olomouce na koloběžce může být pod stromečkem to pravé.

Pokud dáváte přednost relaxaci, pak udělejte radost svým blízkým a darujte jim poukaz na služby v Regeneračním centru MAOBI. Dárkový poukaz opatřený pravou pečetí vám tu vytvoří na jakoukoliv kombinaci služeb či produktů, stačí si jen vybrat! Krásu, relaxaci, hýčkání a luxusní péči při světlech svíček, za zvuku uklidňující hudby nabízí i Studio Esthétique.

Dárkové poukazy zakoupíte i Lázních Slatinice. Můžete své blízké potěšit lázeňským léčebným pobytem v příjemném prostředí, wellness pobytem, nebo jen konkrétní relaxační procedurou. Poukaz vám tu připraví i na určitý finanční obnos. Veškeré informace naleznete na webu.

Ať už se za výběrem vhodného dárku vrhnete do víru města, do džungle obchodních center nebo dáte přednost nákupu z pohodlí domova, přejeme vám příjemné pořízení a pěkné, pohodové Vánoce. Ať udělají dárky vašim blízkým radost! Ale jestli jste nešťastní, že nestíháte, je tu ještě jedna možnost – doufejte, že k vašim blízkým letos přijde Ježíšek :)

Zuzana Doleželová

Reklama

Moravská pražírna

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Jsme Moravská pražírna. Kávu pouze neprodáváme, kávou již 15 let žijeme. Klademe důraz na konkrétní specifickou oblast původu. Pomáháme při pěstování kávovníku na plantážích. Sk...