Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 1.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma B deklasovala v derby HFK Olomouc 7:0. Čtyřikrát se prosadil kapitán Ševčík

Sport

21.8.2016

Autor: Adam Baštinec

Po dvouleté pauze se spolu opět potkali olomoučtí rivalové v rámci Moravskoslezské fotbalové ligy a zápas to byl opravdu bohatý, alespoň pokud jde o góly. Rezerva Sigmy přejela svého městského protivníka jako parní válec. Po poločase vedli domácí 4:0, ve druhém ještě přidali tři góly a celkově rozstříleli HFK 7:0. Velkou měrou se na výhře podílel i kapitán Sigmy Adam Ševčík, který vstřelil čtyři branky. Tým HFK se ani ve třetím zápase střelecky neprosadil a zůstává tak na posledním místě v tabulce.

Foto: www.sigmafotbal.cz

Trenér Sigmy B Augustin Chromý: Začátek zápasu nebyl optimální, upozorňoval jsem hráče, že se jedná o derby, navíc se kluci vzájemně znají a to je občas na škodu, protože se začnou po chvilce kopat a hádat a chvilkama to v utkání bylo ostré. Ale derby mělo jednoznačný průběh v tom, že jsme se nám brzo vstřelili góly, pak se to mužstvo uklidnilo a už hrálo svou hru, pak už bylo jen otázkou, kolik to skončí. Nabádal jsem hráče, aby hráli dál, především z defenzivy, protože máme sklony v takovýchto zápasech jen útočit a snadno zapomeneme na obranu. Konečně se nám prosadil Adam Ševčík, který nám pomohl vystřílet postup. Doufám, že bude v podobných výkonech pokračovat.

Trenér HFK Olomouc Derco: Dnešní výkon snad nemá cenu ani komentovat. Na něco připravujeme a pak během patnácti minut je po všem. Zápas ukázal slabiny, které máme. Nezodpovědné žákovské chyby, nedůraz, je to odraz kvalit hráčů a nemá cenu si nic nalhávat. Je to o individuálních kvalitách hráčů a na to snad nejsou ani slova, hráči si to musí uvědomit.

Úvod zápasu byl z obou stran rozpačitý, týmy nakopávaly dlouhé nepřesné balóny a hra postrádala myšlenku. První šanci si vysloužil z přímého kopu holický klub, k míči se postavil kapitán Rýdel, který sice trefil bránu, ale přesně do míst, kde stál brankář Reichl. V deváté minutě už příchozí viděli první gól, když z odraženého přímého kopu vracel míč před bránu Hýbl, balón se dostal až k Jemelkovi, který ho uklidil záda gólmana Muchy. O čtyři minuty později pálil zpoza vápna Habusta, ale střela letěla vysoko nad bránu. V 18. minutě se poprvé prosadil kapitán domácích Ševčík, který si zpracoval Zahradníčkův exkluzivní pas a z voleje prostřelil Muchu, Sigma vedla už 2:0. Hráči HFK na sebe upozornili v 29. minutě, nešlo o gólovou příležitost, ale o zákeřný zákrok od Vodičky na Habustu, ten vyskočil z trávníku a peprnými slovy počastoval holického záložníka. Habusta nakonec ve druhém poločase musel střídat. Ševčík na sebe upozornil znovu ve 34. minutě, když se nejlépe zorientoval ve vápně a poslal míč k levé tyči. A o pět minut později už Ševčík oslavoval hattrick, stačilo mu na to pouhých devětatřicet minut. Holičtí se mohli prosadit ke konci poločasu po faulu Zahradníčka na Marka, který uviděl od rozhodčího žlutou kartu, z přímého kopu z hranice šestnáctky. Z dvojice Rýdel – Pyclík nakonec vypálil druhý jmenovaný, ale provedení nebylo vůbec šťastné, prudká střela minula bránu o několik metrů.

Do druhého poločasu vstupovali domácí fotbalisté Sigmy B s pohodlným náskokem 4:0. Ze svého nasazení ale nepolevili, po pěti odehraných minutách lovil brankář Mucha míč popáté. Jemelka šikovně prostrčil míč na Buchvaldka, který poslal do zakončení Látala, jeho střelu se podařilo Muchovi jen zbrzdit. Hráči HFK se trápili i ve druhém poločase, dopředu se jim nevedlo a v obraně nechávali svému soupeři dostatek prostoru. Do vyložené šance se dostal v 54. minutě holický Buček, který ale neprostřelil Reichla a potvrdil tak střeleckou mizérii holického týmu. V 57. minutě korunoval skvělý výkon svým čtvrtým gólem Ševčík, který jen dorazil odraženou střelu. V 65. minutě přidal ještě další gól Buchvaldek, ten byl ale nakonec uznán jako vlastní gól Horky. Ke konci zápasu se ještě ozvali Holičtí, ale jeden pokus skončil nad a druhý lapil Reichl. Rezerva Sigmy tak přehrála v derby tým HFK 7:0 a zpravila si tak chuť po prohře z minulého kola v Třebíči. Naopak holický klub se trápí dál, ze třech odehraných utkání je na posledním místě bez bodu a s děsivou bilancí 0:13.

Adam Baštinec

Reklama

ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ JUDr. Jiří Staněk

Katalog firem » Služby » Advokáti

Právní služba formou poradenství i právního zastoupení v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního, obchodního a přestupkového. Převody nemovitostí, bytová a nájemní p...