Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma B v olomouckém derby vyškolila Holici a vyhrála 3:0

Sport

22.9.2014

Autor: Karel Skřička

Po středečním vloženém 15.kole, ve kterém holičtí dokázali prohrát jasně vyhrané utkání a Sigma B remizovala s Uničovem, svedlo 7.kolo oba olomoucké týmy k vzájemnému utkání. Oba týmy získaly doposud stejný počet deseti bodů. Sigma B je na 6.místě a HFK okupuje 8.místo. Všechno napovídá velmi vyrovnanému derby utkání, jehož vítěz se může přiblížit čelu tabulky.

Samotný zápas začal náporem mladíků ze Sigmy. První střela na branku vyšla hned ve druhé minutě z kopačky holického Hornicha, ale pro Blahu nebyla nebezpečná. Naopak z první šance Sigmy hned zahřmělo. Schmidt prošel do vápna, kde našel Buchvaldka, a ten střelou k tyči rozvlnil síť za Muchovými zády. Holičtí hráči ve snaze hned vyrovnat získali mírnou převahu a v 9.minutě Tögel krásně vystřelil z voleje, ale naneštěstí pro domácí střela těsně minula branku. Ve 12.minutě Sigma předvedla další pohlednou akci. Javůrek vystřelil a odražený balón se vrátil opět k němu. Opakovaná druhá střela Javůrka znamenala pro Sigmu zvýšení náskoku na 2:0. V 19.minutě mohla Sigma zvýšit na tříbrankový rozdíl. Richter našel ve vápně Schmidta, který však zblízka přestřelil holickou branku. Ve zbytku poločasu se již skóre neměnilo. Hostující hráči kontrolovali hru s cílem bezpečně uhlídat dvougólový náskok.

Začátek druhého poločasu patřil domácím. Tlačili se sice před branku Sigmy, ale k žádné nebezpečné šanci pro Blahovu branku to nevedlo. Naopak v 54.minutě Javůrek poslal Hladíka do vyložené šance, ale Lukášek na poslední chvíli jeho střelu přizvedl nad branku. Domácí se sice snažili o atak branky Sigmy, ale obrana hostí byla vždy na místě. Útočné akce v této chvíli se nedařily ani hostím a vznikla z toho dost rozháraná hra. Domácí trochu přitvrdili hru a promítlo se to hned ve dvou obdržených žlutých kartách za sebou. V 81.minutě přišlo definitivní rozuzlení zápasu, Javůrek proběhl obranou domácích a naservíroval míč střídajícímu Žákovi na stříbrném podnose před prázdnou branku. Žák nezaváhal a šanci využil.  Ve zbytku utkání se již nic nezměnilo.

HFK Olomouc - SK Sigma Olomouc B 0:3 (0:2)
Branky: 4.Buchvaldek, 12.Javůrek, 81.Žák
Rozhodčí: Vojkovský - Kneisl Z., Kneisl L.
Žluté karty: Bernard, Hornich - Hýbl, Kalvach
Diváci: 364
HFK: Mucha - Hlavica, Lukášek, Lysoněk, Můčka - Buček (69. Drbal), Bernard, Bača, Tögel (77.Krejčí) - Hornich, Pezzotti (24.Varaďa) 
Trenér: Jiří Derco
Sigma B: Blaha - Štěrba, Habusta, Svozil, Hýbl - Hladík (56.Žák), Buchvaldek (84.Texl), Richter, Javůrek - Schmidt (78.Fišer), Kalvach   
Trenér: Augustin Chromý
   

Karel Skřička

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941