Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma Olomouc hraje o další krok k postupu ve Vlašimi

Sport

18.4.2015

Autor: rhe

Sigma Olomouc hraje poslední ze série tří venkovních duelů. Po porážce v Ústí nad Labem a výhře v Mostu, zajíždí ve 23. kole Fotbalové národní ligy na hřiště desátého celku soutěže FC Graffinu Vlašim. Ten trénuje bývalý hráč a trenér Sigmy Vlastimil Petžela, který se bude chtít proti vedoucí Sigmě určitě chtít vytáhnout. Olomouc bude chtít bodovat, aby potvrdila vedoucí postavení ve FNL a zase se o krůček přiblížila vytouženému postupu.

Sigma má za sebou dvě ze tří venkovních utkání. To v Mostu se Hanákům aspoň výsledkově povedlo lépe než v Ústí nad Labem. V tabulce má soubor trenéra Kalvody stále šest bodů náskok na druhý Zlín a sedm na třetí Varnsdorf.
"Bylo to těžké utkání, hlavně po tom, co jsme propadli v Ústí nad Labem. Musím říct, že to byl stejný zápas, akorát jsme to dotáhli do vítězného konce. Myslím, že domácí nějaké velké šance neměli. Každé utkání je pro nás těžké, každý mančaft je na nás nachystaný se vším všudy, každý se na nás chce vytáhnout. To je všechno v pořádku, ale myslím, že někteří naši hráči to nezvládají trošku psychicky. Asi se na ně trošku vytvořil tlak, ale s tím se musíme porvat, s tím si musíme poradit. Samozřejmě s výkonem, co jsme předvedli, až tak spokojený nejsem, ale samozřejmě výsledek je dobrý," hodnotil zápas v Mostu trenér Sigmy Leoš Kalvoda.
Jak vidí trenér Hanáků sobotního soupeře? "Vlašim jsem viděl hrát ve dvou zápasech a hlavně doma vždycky podali kvalitní výkon, hrají agresivní fotbal, tedy přesně to, co trenér Petržela vyžaduje, nevypustí žádný souboj. Pokud nezrychlíme hru, nebudeme hrát jednoduše, nevyrovnáme se soupeři v agresivitě, tak můžeme být zase potrestáni,“ řekl Kalvoda pro www.sigmafotbal.cz
V předchozích zápasech musel udělat trenér Kalvoda několik změn v sestavě, několik hráčů chybělo pro nemoci, zranění nebo karetní trest. Ale to už neplatí. "Už jsou úplně všichni zdraví. Což je pozitivní. Ale samozřejmě může hrát jen deset hráčů v poli plus gólman. Takže ti, co nepůjdou hrát do začátku, to nemůžou vzít tak, že budou zatrpklí nebo naštvaní. Posty máme zdvojené a hrát může jenom deset hráčů. Musíme se nějak rozhodnout a hráči to musí respektovat,“ řekl Kalvoda s tím, že v sestavě dojde s uzdravením hráčů ke změnám. „Uvidíme, někteří hráči se do sestavy vrátí,“ dodal Kalvoda.

Vlastimil Petržela: "Sigmě máme po podzimu co vracet"


Mladý tým Vlašimi koučuje zkušený lodivod, bývalý hráč i trenér Sigmy Vlastimil Petržela. Rodák z Kralic na Hané chce Hanákům vrátit drtivou porážku z podzimu. Vlašim v posledním hraném kole prohrála na půdě Karviné 2:0, doma ale kolo před tím zdolala Ústí nad Labem 1:0.
"Bude to určitě nejzajímavější zápas, který na jaře odehrajeme. Jedná se o tým, který je úplně někde jinde, než jsme my a bude to pro nás takovým svátkem,“ hlásí před sobotním duelem trenér Petržela, který po dalším utkání v Karviné počítá ztráty. "Máme opět několik zraněných hráčů a ještě ke všemu nám bude pro karty chybět Breda,“ kroutí hlavou nad skládáním ideální sestavy pro sobotní duel vlašimský trenér.
Zápas bude mít pro vlašimského lodivoda jistě zajímavý náboj, neboť právě on na Hané působil. "Určitě se těším! Nevím, jak hráči, ale já za sebe mohu říci, že se na zápas těším. V Olomouci jsem působil a bude to pro mě zápas se zvláštní příchutí. Navíc máme soupeři po podzimu co vracet,“ připomněl zkušený stratég podzimní porážku 0:6 v Olomouci.
I v sobotním utkání bude jasným favoritem utkání Olomouc, která zatím jednoznačně míří za postupem a návratem do nejvyšší soutěže. "Olomouc jde jednoznačně za postupem, ale my se samozřejmě nebojíme nikoho a jdeme do zápasu s plným odhodláním. Nebojíme se nikoho,“ říká odhodlaně Vlastimil Petržela.

FC Graffin Vlašim - SK Sigma Olomouc sobota 18.4. 17:00 Vlašim.
Rozhodčí:Orel - Arnošt, Pilný.
Pravděpodobné sestavy: SK Sigma Olomouc: Reichl – Kušnír, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Houska, Cana, Ordoš, Petr– Chorý. Trenér Leoš Kalvoda
Vlašim: Budínský – Štochl, Simerský, Breda, Nový – Vebr – Radoš, Brejcha, Barák, Kučera – Matějka. Trenér: Vlastimil Petržela.

Poslední vzájemný zápas,
SK Sigma Olomouc - FC Graffin Vlašim 6:0 (1:0)
Branky: 58. a 79. Chorý, 24. Plšek (pen.), 48. Houska, 53. Šindelář, 55. Vepřek. Rozhodčí: Jílek – Kordula, Kotalík. ŽK: Cana – Průcha. ČK: 21. Fendrich. Diváci: 2077.
SK Sigma: Reichl – Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Cana (46. Ordoš), Houska (69. Habusta), Navrátil – Plšek, Vašíček (56. Chorý). Trenér Leoš Kalvoda.
Vlašim: Fendrich – Breda (23. Rondzik), Simerský, Štochl, Starý – Petrů (62. Radoš), Hronek – Janda, Grajciar (62. Barák), Průcha – Jakubov. Trenér Vlastimil Petržela.

Reklama

Ubytovna Eva

Katalog firem » Cestovní ruch » Hotely, ubytování » Ubytovny

Ubytování v Olomouci na Ubytovně Eva a Ubytovně Hodolany. Pokoje jsou 1 až 4-lůžkové. Většina pokojů je vybavena koupelnou, lednicí a TV. Lokality jsou nedaleko MHD a autobusového nádraží n...