Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma zvládla dohrávku s Táborskem a vede Fotbalovou národní ligu

Sport

28.10.2014 aktualizováno 29.10.2014 06:59

Autor: rhe

SK Sigma Olomouc dohrávala na státní svátek v Sezimově Ústí, kde má na stadionu Na Soukeníku svoje domácí hřiště FC MAS Táborsko, 10. kolo FNL. Šlo o přímý souboj o vedení v tabulce. Hanáci dohrávku zvládli, díky trefám Vepřka se Zahradníčkem zvítězili 2:1 a poskočili poprvé v sezóně na 1. místo druhé nejvyšší soutěže.

Trenér Kalvoda mohl být v Sezimově Ústí konečně spokojen s úvodem utkání. Už ve 2. minutě se ke střeleckému pokusu dostal Michal Vepřek, jehož rána byla sražena, ale tu druhou už Michalu Vepřkovi nechytil ani brankář Toma a Sigma šla do vedení.
O šest minut pozdějí domácí málem srovnali, rána Šimla naštěstí pro Sigmu skončila těsně nad branou. Zvýšení Hanáků mohl zajistit Václav Vašíček, ale akci několika hráčů nezhodnotil, jeho hlavička šla také mimo zařízení. Pak zkoušel Tomu Plšek a z následného rohu sudí gól hostům neuznal pro útočný faul.
Domácí odpověděli nepřesnými pokusy Džafiče a Javorka, Musiolovi chyběl krok, aby byl u míče dříve než Reichl. Sigma také zaměstnávala Tomu v brance Táborska, i Plškovi chyběly centrimetry, aby ve skluzu zvýšil na rozdíl dvou branek.
Ve druhé půli Sigma zopakovala výborný nástup. V 53. minutě pláchnul obraně domácích Tomáš Zahradníček a nedal Tomovi šanci, 0:2. Dvoubrankové vedení však platilo jen pět minut. Akci domácích zakončil Musiol.
V 71. už bylo málem vyrovnáno. Táborsko kopalo přímý kop, míč se dostal na velké vápno, kde ho jeden z hostí ve snaze odkopnout poslal na tyč vlastní branky. Domácí se snažili o vyrovnání, Hanáci byli v 88. minutě blízko třetí branky, když Tomáš Zahradníček trefil tyčku. Olomouc zvládla i nastavení a odvezla si ze Sezimova Ústí tři body i vedení v tabulce.
"První poločas jsme měli, paradoxně, lepší než ten druhý. Rozhodli jsme prvním poločasem, pak nástupem do druhého dali na dva nula. Potom jsme se ale zbytečně zatáhli, myslím, že jsme měli trochu strach o výsledek. Ale ubojovali jsme to do vítězného konce. A toho si cením. Protože takové zápasy jsou velice těžké a my jsme ho zvládli. V hodnocení jsem vždycky opatrný. Ale bylo to dobré, bylo to lepší, než ta předchozí kola. Musím říct, že se nám první poločas opravdu podařil. Ale ve druhém, kdy už jsme měli kontrolovat hru, už se nám tolik nedařilo,“ řekl k utkání pro web Sigmy její kouč Leoš Kalvoda.
V dalším kole hraje Sigma Olomouc doma, v sobotu hostí od 14 hodin na Andrově stadionu Pardubice. Předprodej vstupenek na tento duel začíná v klubové prodejně Fanshop ve středu 29. října.

FC MAS Táborsko1:2SK Sigma Olomouc
(0:1)
Branky:58. Musiol – 2. Vepřek, 53. Zahradníček
Rozhodčí:Orel – Jiřík, Vaňkát.
ŽK:Džafič (Táb)
Diváků:2 711.
Sestava FC MAS Táborsko:Toma – Sladký, Hric, Ciferský, Divíšek – Presl (73. Tusjak), Šiml (46. Traore), Javorek, Nešický, Džafič – Musiol (72. Strnad). Trenér: Petr Frňka.
Sestava SK Sigma Olomouc:Reichl – Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Houska, Cana, Plšek (58. Ordoš), Navrátil (72. Falta) – Vašíček (80. Habusta). Trenér: Leoš Kalvoda.
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941