Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Trenér Sigmy Leoš Kalvoda by se svými svěřenci rád ukončil sérii Táborska

Sport

27.10.2014

Autor: rhe

Sigma v sobotu ve Zlíně prodloužila šňůru výher na šest, nyní ji čeká dohrávka 10. kola v Sezimově Ústí, kde hrává svoje zápasy FC Táborsko. Utká se druhý tým se třetím. Kdo vyhraje, jde na první místo. Navážou svěřenci Leoše Kalvody na úspěšné vystoupení ve Zlíně?

Sigma vyhrála v sobotu ve Zlíně brankou Michala Ordoše z 82. minuty. Nyní mají svěřenci Leoše Kalvody šanci dostat se po dohrávce s Táborskem na čelo FNL.
Postaví se jim však velmi silný jihočeský tým, který se po remízovém úvodu ročníku dostal do fantastické formy. "Bude to podobný duel jako ve Zlíně, oni jsou navíc na vítězné vlně, Táborsko ještě ve FNL neprohrálo, ale každá série jednou končí, tak snad ji ukončíme my. Je to kvalitní mužstvo, kolektiv je spolu už dlouho, vloni hráli o postup až do posledního kola. Navíc neměli stadion a nyní se tam prý už něco děje, takže za postupem půjdou asi ještě více než loni. Čeká nás těžký zápas," uvědomuje si kouč Sigmy Leoš Kalvoda.
Co jsou hlavní zbraně Táborska? "Jsou sehraní, vědí o sobě, hrají kombinační fotbal, což by nám mohlo sedět. Oni soupeře trochu uspávají a vyletí do brejku. Mají nebezpečného útočníka do vápna Strnada, je to vyrovnaný, dobře poskládaný kolektiv," doplňuje Kalvoda.
I ve Zlíně nebyl trenér Olomouce spokojen s prvním poločasem. "Zase jsme čekali na ránu, ta sice nepřišla, ale nemůžeme to takto zkoušet pořád do kola a musíme začít aktivně," dodává Kalvoda.
Kromě dlouhodobých marodů Zlámala, Nepožitka, Schulmeistra a Bystroně nebude mít v Sezimově Ústí trenér Kalvoda k dispozici ani Javůrka, Chorého a Varadiho, kteří teprve začínají po zraněních či nemocech s tréninkem.

Táborsko vyhrálo v posledním utkání v Pardubicích 3:0, před tím doma zdolalo 4:2 Vlašim a 3:1 Třinec. Naposledy ztratilo body 20. záři v Opavě po remíze 3:3. Trenér Frňka má výtečnou útočnou vozbu, branky střílí Strnad i Musiol, v záloze hraje výborný Javorek.
"Ze zápasu s Olomoucí nechci dělat nic mimořádného. Ve hře jsou tři body. Stejné tři body byly ve hře proti Vlašimi nebo Pardubicím. Vždycky je těžké je získat. Musíme pro ně hodně udělat," řekl trenér FC MAS Táborsko Petr Frňka.
V kádru Táborska je hráč, který byl v Sigmě a dotáhl to až do béčka. Dvaadvacetiletý Aleš Nešický prošel olomouckým dorostem a tamní mužskou rezervou. Až 28. října přijede na Soukeník k odloženému duelu Sigma Olomouc, bude pro něho mít střetnutí zvláštní význam.
"Do Olomouce jsem přišel do dorostu. Hrál jsem za U17, U18 a U19. Později jsem nastupoval za B tým. Před dvěma a půl lety jsem byl na půl roku na hostování tady v Táborsku a před rokem v zimě jsem sem přestoupil," říká před duelem se Sigmou Nešický.
Nešický si pochvaloval olomouckou práci s mládeží i město Olomouc. "Město je krásné, jedno z nejkrásnějších v republice. Domnívám se, že v ČR tam možná úplně nejlépe dělají fotbalovou mládež. Já měl to štěstí, že mě vedlo skvělé trenérské duo Jílek – Botek."

FC MAS Táborsko - SK Sigma Olomouc, 28.10. 2014 – 14:30 hod., Sezimovo Ústí hřiště Na Soukeníku.
Pravděpodobné sestavy:
FC MAS Táborsko: Toma – Sladký, Hric, Cíferský, Divíšek – Presl, Šiml, Javorek, Tusjak – Traore, Strnad. Trenér: Petr Frňka.
Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Šindelář, Rajnoch, Vepřek - Zahradníček, Cana, Houska, Plšek, Navrátil – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.

Reklama

SMĚNÁRNA GALERIE MORITZ - MIFIN s.r.o.

Katalog firem » Finance » Směnárny

Směnárna BEZ POPLATKU. U vyšších částek poskytujeme kurzy dohodou. VIP kurzy již od 1000,- EUR. Netradiční měny BGN, HRK, HUF, PLN, RON,TRY,RUB,UAH a další. Dále nabízíme převody peněz W...