Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hraje důležitý zápas s Baníkem. Poprvé ve Vítkovicích

Sport

1.10.2015

Autor: rhe

V 9. kole Synot ligy hraje Sigma Olomouc důležitý zápas ve Vítkovicích s Baníkem Ostrava. Poslední Baník musí letos kvůli nevyhovujícím Bazalům hrát ve Vítkovicích a zatím se mu tam ani na venkovních pažitech nevede. Sigma je na tom lépe, má o pět bodů více, ale na nějaký výskání to rozhodně také není. Jak dopadne tradiční moravsko-slezské derby?

Tomáš Chorý v souboji s Janem Baránkem v duelu, který zřejmě rozhodl o sestupu Sigmy do druhé ligy. Sigma má Baníku co vracet. Tomáš Chorý v souboji s Janem Baránkem v duelu, který zřejmě rozhodl o sestupu Sigmy do druhé ligy. Sigma má Baníku co vracet. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Sigma v úterý výborně zvládla duel 3. kola MOL Cupu v Opavě, kde vyhrála jasně 5:1.
Právě duel s Opavou byl pro Olomouc vzpruhou po předchozích nepřesvědčivých výkonech na Spartě a se Zlínem, po kterých vedení klubu údajně začalo zvažovat změnu trenéra.
"Chtěli bychom i v Ostravě zopakovat produktivitu a nasazení z pohárového utkání v Opavě. Příjemně mě tam překvapila jednoduchost v kombinaci a zakončení a to bychom chtěli zopakovat," prohlásil trenér Leoš Kalvoda.
"Baník má jeden bod, ale výkonnostně je jinde než Opava. Co jsem ho viděl hrát, tak třeba s Jabloncem si nezasloužil prohrát. Po změnách v kádru, které tam udělali, se zvedli. Jestli chtějí udržet krok se zbytkem, tak jim povinnost velí zvítězit, ale to i nám," dodal Kalvoda.
Trenér Kalvoda nevyloučil změny v sestavě. "Někteří hráči se v pohárovém utkání v Opavě jevili dobře. Samozřejmě je to také o tom, jestli budou dobré výkony podávat opakovaně. Ale to už je taková sázka do loterie. Myslím, že někteří, co v úterý hráli, šanci zase dostanou,“ řekl Kalvoda.
Scházet v pátek v podvečer budou dlouhodobě zraněný stoper David Bystroň a útočník Václav Vašíček, který má potíže se zády.

O nebezpečí v útoku se v Baníku stará hlavně rychlý Francis Narh. O nebezpečí v útoku se v Baníku stará hlavně rychlý Francis Narh. Foto: ČTK/Jaroslav Ožana

Trenér Baníku Korytář možná nasadí navrátilce Mičolu

Baník dosud jen remizoval s Mladou Boleslaví, jinak vše prohrál a ještě neudržel čisté konto. I proto má s 19 inkasovanými góly nejhorší obranu v lize. V posledních zápasech však naznačil zlepšení a trenér Radomír Korytář proto doufá, že by se to mohlo konečně promítnout i do výsledku.
"Bude to zápas, ve kterém bude důležitý souboj o každý metr hřiště. Mužstvo se nám daří posledními zápasy postupně stabilizovat, takže věříme, že to s velkým srdcem a poctivostí zvládneme a získáme tři body," řekl Korytář.
Je si ale vědom, že Olomouc ač nováček je silný protivník. To ukázala například úterní výhrou 5:1 v poháru nad Opavou. "Olomouc je kvalitní mužstvo s několika individualitami. Jsou silní na míči a dokážou velice dobře kombinovat, o čemž jsem se na vlastní oči přesvědčil v jejich
pohárovém utkání v Opavě," dodal Korytář.
Fotbalová Ostrava zvažuje před důležitým pátečním zápasem s Olomoucí nasazení Tomáše Mičoly. Sedmadvacetiletý záložník, který kvůli vleklému zranění už 19 měsíců nehrál ligové utkání, se do Ostravy vrátil začátkem září ze Slavie a podle kouče Radomíra Korytáře už snese zápasovou zátěž.
"Jeho zdravotní stav je dobrý. Jsem překvapený, jak rychle se dává dokupy," řekl Korytář na adresu Mičoly, který kvůli dlouhodobým zdravotním problémům v úvodu září rozvázal smlouvu v Edenu a jako volný hráč zamířil na zkoušku do Ostravy.

Utkání FC Baník Ostrava - SK Sigma Olomouc se hraje v pátek 2. října na městském stadionu v Ostravě - Vítkovicích od 20.15 (rozhodčí Orel – Mencl, Blažej, přímý přenos ČT Sport). Cena lístku: 1 Kč.

Pravděpodobné sestavy

Ostrava: Pavlenka - Dostál, Kaša, Machovec, Holzer - Mondek, Lásik, Kukec, Ježdík, Mičola - Narh. Trenér: Radomír Korytář.
SK Sigma Olomouc: Buchta – Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek – Navrátil, Rajnoch, Plšek, Moulis – Ordoš, Malec. Trenér: Leoš Kalvoda.

Poslední ligové měření sil 5.5. 2014:
SK Sigma Olomouc – Baník Ostrava 2:3 (2:1)

Branka: 14. Varadi, 18. Navrátil – 45. + 2. Kaša, 47. Štěpán, 90 + 2 Azevedo. Rozhodčí: M. Paták – Moláček, Kotík. ŽK: Dreksa, Navrátil – Baránek, Sukup, Azevedo. Diváci: 3975.

SK Sigma: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Svozil, Javůrek – Navrátil (63. Falta), Šindelář, Pospíšil, Schulmeister (80. Rolinc) – Varadi, Depetris (69. Chorý). Trenér Ladislav Minář.
Ostrava: Pavlenka (15. Šrom) – Vengřinek (22. Sukup), Frydrych, Baránek, Kaša – Štěpán, Greguš, Svěrkoš, Lindpere (37. Šichor), de Azevedo – Narh. Trenér Tomáš Bernady.




Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz