Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hraje zase doma. Přivítá nebezpečné Táborsko

Sport

24.4.2015

Autor: rhe

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hrají po třech venkovních utkání konečně zase doma na Andrově stadionu. Ve 24. kole Fotbalové národní ligy přivítají čtvrtý tým tabulky FC MAS Táborsko. Sigma se bude muset obejít bez distancovaného kapitána Rajnocha. Hanáci budou chtít udělat proti nebezpečnému soupeři třemi body další posun směrem k cíli - postupu do Synot ligy.

Sigma se ve 24. kole FNL bude proti Táborsku muset obejít bez kapitána Jana Rajnocha, který dostal za červenou kartu ve Vlašimi dva zápasy stop. Ve Vlašimi dohrála na postu stopera David Bystroň, do přípravy áčka se zapojil mladý Jan Štěrba.
Na podzim vyhrála Olomouc na hřišti momentálně čtvrtého celku FNL 2:1, branky dali Vepřek a Zahradníček. Momentálně má Sigma za sebou třízápasovou venkovní sérii s bilancí 1-1-1. V posledním utkání přišla Sigma o tři body brankou Vlašimi v poslední sekundě utkání.
Jak vidí duel s Táborskem kouč Sigmy Leoš Kalvoda? "Táborsko se pohybuje v horní polovině tabulky na předních místech, je to určitě kvalitní soupeř, má tam hráče, ať je to Presl, Strnad, a další, Traoré, kteří mají zkušenosti i s ligou. Táborsko je velice kvalitní mužstvo, chce hrát kombinační fotbal, myslím si, že se na ně nachytáme dobře, a potom záleží už jenom na hráčích, jak to na tom hřišti dokáží prodat," říká před zápasem trenér Sigmy.
Táborsko nebude pro olomouckého soupeře vůbec jednoduché. Pod vedením trenéra Nečase sbírají Jihočeši body pravidelně a na svém kontě jich momentálně mají už rovných 40. S tímto počtem se řadí na čtvrté místo, odkud ztrácí další dva na třetí Zlín a čtyři na Varnsdorf.
Naposledy si fotbalisté z jihu Čech poradili s Ústím nad Labem, které přehráli 3:1. O dvě branky se v tomto utkání postaral Adnan Džafić, který je se sedmi góly druhým nejlepším střelcem týmu. O jednu branku více má ve statistikách Miloslav Strnad. V kádru je odchovanec Sigmy Aleš Nešický, který do Táborska odešel před sezónou. Nyní se o zisk dalších bodů pokusí Táborsko v Olomouci, tedy proti soupeři, který mu na podzim ukončil dlouhotrvající sérii bez porážky. "Na to se každý hráč musí těšit. Bude to zápas ligových parametrů - vynikající stadion, krásné prostředí, výborný soupeř,“ řekl na klubovému webu Táborska trenér Nečas.

SK Sigma Olomouc - FC MAS Táborsko sobota 25.4. 17:00 Andrův stadion.
Rozhodčí: Proske - Kožár, Fišer.
Pravděpodobné sestavy: SK Sigma Olomouc: Reichl – Kušnír, Bystroň, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Houska, Cana, Ordoš, Navrátil – Vašíček. Trenér Leoš Kalvoda
Táborsko: Toma – Hric, Mráz, Tusjak, Sladký – Traore, Džafić, Presl, Javorek, Šiml – Musiol. Trenér: Radim Nečas.

Poslední vzájemný zápas Sigma s Táborskem
FC MAS Táborsko - SK Sigam Olomouc 1:2 (0:1)
Branky:58. Musiol – 2. Vepřek, 53. Zahradníček
Rozhodčí: Orel – Jiřík, Vaňkát. ŽK: Džafiš – Plšek, Vepřek. Diváci: 2711.
Táborsko: Toma – Sladký, Hric, Ciferský, Divíšek – Presl (73. Tusjak), Šiml (46. Traore), Javorek, Nešický, Džafič – Musiol (72. Strnad).
SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Houska, Cana, Plšek (58. Ordoš), Navrátil (72. Falta) – Vašíček (80. Habusta). Trenér Leoš Kalvoda.

Reklama

GALERIE LABYRINT

Katalog firem » Kultura a umění » Galerie

Autorské výstavy,prodej obrazů, grafik,uměleckých šperků, historického skla, dřevěných, keramických a kovových plastik. Portrétování na zakázku.