Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 7.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hrála podruhé v přípravě se Zbrojovkou. Tentokrát prohrála

Sport

24.1.2015

Autor: rhe

Podruhé se Sigma Olomouc utkala v přípravě s ligovou Zbrojovkou Brno. V utkání Tipsport ligy zvítězili svěřenci Leoše Kalvody 2:0 brankami Chorého a Buchvaldka. V odvetě byla úspěšnější Zbrojovka, která vyhrála 3:1. Jedinou branku Sigmy dal Petr Ševčík.

SK Sigma Olomouc nebyl v utkání kompletní. Lehce zranění byli před duelem Michal Ordoš, Denis Cana, Jan Navrátil a Jakub Rolinc, nemocní Martin Hála, David Houska a Lukáš Buchvaldek, ti ve druhé části týdne netrénovali. V úterý chyběli záložník Petr Ševčík a útočník Václav Vašíček, oba už trénovali a nastoupili stejně jako Buchvaldek.
Úvod vyšel hostům, když se v 9. minutě trefil po Javůrkově chybě Josef Čtvrtníček, který byl na začátku přípravy na zkoušce právě v Sigmě. Sigma srovnala ve 35. minutě. Parádní pas Jana Rajnocha za obranu našel Petra Ševčíka a ten zvládl výborně těžké zakončení a zády k brance obhodil Hladkého.
V závěru poločasu ještě mimo zraky hlavního sudího šlápl úmyslně na záda Jugas Chorému a dohrál, Brno ale v rámci přípravy pokračovalo ve druhé půli v jedenácti. V poslední minutě ještě dostala Sigma gól "do šatny". Rajnoch neodkopl míč na malém vápně a Pašek jej uklidil do branky.
Do druhé půle Leoš Kalvoda vystřídal několik hráčů, ale výkon Sigmy byl ještě horší než v první půli. V 65. minutě zvýšil vedení Brna hlavičkou Sýkora. Olomouc měla dva nebezpečnější útoky, ale Vašíček i Varadi byli moc z úhlu a Doležal si s jejich pokusy poradil, stejně jako s Hálovou dorážkou po Vašíčkově pokusu.
"Utkání splnilo účel po tréninkové stránce, ale dělali jsme hrozné chyby. Takhle kdybychom se chtěli prezentovat v soutěži, tak svůj cíl nemůžeme splnit. Když hráči cítí únavu, pokud to tak je, tak bych právě hrál co nejjednodušeji. Chyby před prvním i druhým gólem byly triviální, to se nemůže stávat," řekl k utkání trenér Leoš Kalvoda. Tomu chybělo několik hráčů kvůli nemoci či lehčím zraněním. "Ti, co dnes hráli, ať se nediví, že nehrají. Pokud tomu budou takto přistupovat. Houska s Canou odpracují hodně dozadu, Ordoš dá hře řád, to nám dnes chybělo. Bylo vidět, že tam není souhra a je vidět, že nelze hrát jen s mladými hráči. Ve druhé to pak bylo ještě horší dopředu i dozadu. Jediná omluva je, že někteří hráči byli po nemoci nebo hráli nachlazení," dodal Kalvoda.

SK Sigma Olomouc1:31. FC Zbrojovka Brno
(1:2)
Branky:35. P. Ševčík - 9. Čtvrtníček, 45. Pašek, 65. Sýkora
Rozhodčí:Julínek – Hanáková, Machálek.
ŽK:Plšek - Hýčka.
ČK:Jugas (Brno).
Diváků:250.
Sestava SK Sigma Olomouc:Blaha - Vavřík, Bystroň, Rajnoch, Vepřek - Zahradníček, Plšek, P. Ševčík, Buchvaldek, Javůrek - Chorý. 2. pol.: Blaha – Vavřík, Rajnoch, Šindelář, Hála – Schulmeister, P. Ševčík, Plšek, Falta, Varadi – Vašíček. Trenér Leoš Kalvoda.
Sestava 1. FC Zbrojovka Brno:1. poločas Hladký - P. Buchta, Košťál, Jugas, Pašek, Vávra, Zavadil, R. Buchta, Keresteš, Marković, Čtvrtníček. 2. poločas Doležal - Malík, Schuster, Šural, Hyčka, Fischer, Serečin, Šumbera, Sýkora, Slančík, Klán. Trenér: Václav Kotal.
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941