Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma jen remizovala s Příbramí

Sport

20.4.2014 aktualizováno 20.4.2014 19:37

Autor: rhe

Olomoučtí fotbalisté měli ve 25. kole Gambrinus ligy opět těžkou úlohu. Hráli doma sice "jen" s Příbramí, ale s nejistotou záchrany v zádach byl duel opět velmi těžkou zkouškou psychiky a síly olomouckého týmu. Důležitý zápas skončil nakonec bezbrankovou remízou a boj Sigmy o záchranu tak pokračuje.

Trenér Psotka udělal proti zápasu v Brně několik změn. Poprvé nastoupil na jaře uzdravený pravý bek Vidlička, Zahradníček se posunul na křídlo a Varadi na hrot. V záloze nastoupil na pozici štítu Šindelář. Příbram nastoupila v očekávané sestavě, jen v záloze nahradil Tarczala Volešák.
Domácí Sigma začala nátlakem, ale střela Schulmeistra byla pro gólmana Hrušku spíše na rozchytání, pokus Nepožitka zablokovala obrana hostí. Ve 24. minutě už měl výbornou pozici Schulmeister, poté co centr minul Hájovský, ale Zápotočný střelu olomouckého útočníka opět do branky nepustil.
Hanáci měli sérii rohů a přímých kopů, ze vzduchu však příbramskou tvrz nedokázali zatím dobýt. Po půlhodině hry se to mohlo povést po zemi, když běžel sám na Hrušku Adam Varadi. Brankář Příbrami dokázal forvarda Sigmy vychytat, stejně jako dorážku Nepožitka. Ve 37. minutě měla na druhé straně stejnou šanci i Příbram.
Ze souboje Zlámal vs. Řežníček vyšel také lépe brankář, domácí Zdeněk Zlámal. Hned z protiútoku měl další možnost Jan Schulmeister, v dobré pozici těsně minul. Na druhé straně opět Hanáky zlobil Řezníček, tentokrát volejem po centru Volešáka. Zlámal byl opět na místě.
Ve druhém poločase Příbram vyrovnala hru a v první čtvrthodině druhé části se tak Olomouc do šance nedostala. V 67.minutě Navrátil neprotlačil míč na úplně osamoceného Schulmeistra na malém vápně. Z protiútoku pak odmítl vedení střídající Slepička, který zblízka trefil Zlámala. Sigma hrála od 77. minuty přesilovku po vyloučení hostujícího Jugase. Trenér Sigmy Zdeněk Psotka poslal na hřiště další útočníky, ale Příbram dokázala remízu přes optický tlak Hanáků ubránit.
V 90. minutě mohl domácí spasit Adam Varadi, který se ocitl sám před prázdnou brankou po střele Martina Pospíšila, ale špatně zpracoval míč a ten mu utekl do zámezí. Sigma Olomouc tak remizovala s Příbramí 0:0, a boj o záchranu se tak pro ni ještě více zkomplikoval. V dalším kole zajíždí Hanáci na Slovácko.
"Bohužel jsme dnes ztratili dva body. První poločas byl z naší strany hodně aktivní, dostávali jsme se do spousty střeleckých příležitostí. Ve druhém poločase už jsme nehráli tak kombinačně, bylo to už spíše takové soubojové utkání. Měli jsme tam dvě velké šance v závěru, a protože jsme je neproměnili, tak jsme dnes ztratili dva body. Neměli jsme kvalitní řešení, musíme si více vyhovět přihrávkou," hodnotil bodovou ztrátu domácí kouč Zdeněk Psotka.
"I když to byl zápas dvou týmů, které hrají o záchranu, tak měl svou fotbalovou kvalitu. Šance byly na obou stranách. Po vyloučení je pro nás bod asi dobrý. Chtěli jsme ale vyhrát, proto jsme hráli na dva útočníky. Vytvořili jsme si šance, ale ty měla i Sigma, takže to beru jako zaslouženou remízu," řekl k utkání trenér Příbrami Petr Čuhel.

SK Sigma Olomouc0:01. FK Příbram
(0:0)
Rozhodčí:Kocourek - Urban, Kříž.
ŽK:Škerle - Mišůn, Jugas, Volešák.
ČK:77. Jugas (Příbram).
Diváků:3 583.
Sestava SK Sigma Olomouc:Zlámal – Vidlička (86. Rolinc), Dreksa, Škerle, Javůrek – Zahradníček (70. Depetris), Nepožitek (65. Navrátil), Šindelář, Pospíšil, Schulmeister – Varadi. Trenér: Zdeněk Psotka.
Sestava 1. FK Příbram:Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Volešák, Aziz (60. Slepička), Krbeček, Danoski (81. Tarczal)- Řezníček (87. Kraut). Trenér: Petr Čuhel.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941