Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma skórovala čtyřikrát proti čtvrtému Táborsku

Sport

25.4.2015 aktualizováno 25.4.2015 19:45

Autor: rhe

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hráli po třech venkovních duelech zase doma. Hostili čtvrté Táborsko, které na podzim porazili 2:1 na jeho hřišti. Na stoperu nahradil distancovaného kapitána Rajnocha David Bystroň. Sigma zvládla duel proti čtvrtému na výbornou a náskok na postup má nyní sedmibodový.

Trenér Leoš Kalvoda postavil na pravý kraj obrany Martina Hálu, Ondřej Kušnír už byl připraven na lavičce. Na stoperu nahradil distancovaného kapitána Jana Rajnocha další zkušený hráč David Bystroň. Kapitánem proti Táborsku byl Michal Ordoš.
Hned z prvního útoku Sigma Táborsku zatopila. Vašíček našel sprintujícího beka Hálu, před kterým těsně na roh odvrátil včas vyběhnuvší brankář MASu Toma. Táborsko muselo už ve 4. minutě střídat. Zraněného Ciferského nahradil Hric. Potom Sigmu v záloze začal zlobit její odchovanec Aleš Nešický. Nejdříve vyzkoušel pozornost Reichla z dálky a pak jeho odraženou střelu napálil Tusjak, naštěstí pro Hanáky hodně nepřesně. Ve 14. minutě kopal roh Houska, míč proletěl na zadní tyč k Ordošovi, který jej netrefil ideálně, ale i tak skončil na tyčce, odkud ho posléze obrana hostí odpravila do bezpečí. O minutu později poslal do další šance Hálu Ordoš, Toma vyběhl opět včas a Petrovu dorážku do odkryté branky odkopl vracející se Mráz na další roh.
Ve 35. minutě šli Hanáci do vedení. Martin Hála potřetí zaútočil z pozice krajního beka, tentokrát našel přihrávkou pod sebe Václava Vašíčka, jehož pokus ještě obrana Táborska zablokovala, ale dorážející Jan Navrátil dostal míč pod padajícím Tomou do branky.
Čtyři minuty před koncem zahrozili z rychlé akce Táborité, centr Tusjaka poslal Džafič hlavou vedle. Na druhé straně pálil těsně vedle po Ordošově kolmičce Navrátil. Po poločase vedla Sigma 1:0.
Druhá půle začala nebezpečným přímým kopem Džafiče, který ale zařízení netrefil. Předcházel mu faul už "žlutého" Davida Bystroně. Sudí ale nejspíš kompenzoval neudělením karty to, že se Bystroň soupeře v souboji nedotknul. Sigma přestala hrát a Táborsko mohlo srovnat. Šiml vypálil v 55. minutě ze třiceti metrů, Reichl se natahoval marně. Olomouc měla štěstí, nádherná rána zamířila do tyče.
V 63. minutě Hanáci zvýšili vedení. První šanci po Ordošově přihrávce ještě Václav Vašíček nedal, ale druhou po Houskově výzvě už proměnil. O čtyři minuty později se Andrův stadion radoval potřetí. Pěknou akci Housky s Navrátilem zakončil chladnokrevně Michal Ordoš, 3:0. A nebylo to vše. Po akci Plška dorazil do branky volný míč Honza Navrátil.
Sigma jasně zvítězila a navýšila náskok na čele a na postup na sedm bodů před druhým Zlínem a třetím Varnsdorfem.
"Pro nás je to krutý výsledek, ale takový je fotbal. Špatně jsme vstoupiili do utkání, v 1. minutě jsme museli střídat kvůli zranění. Sigma byla lepší, živejší, agresivnější, dávala míče za obranu, kde nám zabíhal Navrátil. Ale přestáli jsme to, přesto jsme zbytečně inkasovali po nedůrazu ve vápně. Ve druhé půli jsme s tím něco chtěli udělat, zlomilo se to poté, co jsme dali tyč a Sigma pak vsítila druhý gól. Pak jsme to otevřeli a domácí nás ještě dvakrát potrestali," zhodnotil zápas kouč Táborska Radim Nečas.
"Bylo to těžké utkání, čekal jsem to, protože Táborsko hraje kombinační fotbal, který mu trávník našeho stadionu umožnil. Až do naší druhé branky byl zápas vyrovnaný a souhlasím s tím, že kdyby dalo Táborsko místo tyčky branku, byl by to asi jiný zápas. Na začátku druhé půle jsme byly zase mrtvoly, čekali jsme na vyrovnání. Pak se z toho kluci otřepali, ale opět jsme si zbytečně koledovali. Ještě nás budou čekat těžké zápasy, zatím není nic rozhodnuto," řekl své k utkání kouč Sigmy Leoš Kalvoda.

SK Sigma Olomouc4:0FC MAS Táborsko
(1:0)
Branky:35. a 76. Navrátil, 63. Vašíček, 67. Ordoš
Rozhodčí:Proske – Kožár, Fišer
ŽK:Bystroň, Ordoš - Javorek.
Diváků:2 809.
Sestava SK Sigma Olomouc:Reichl – Hála (73. Kušnír), Bystroň, Šindelář, Vepřek – Navrátil (78. Javůrek), Houska, Cana (61. Plšek), Ordoš, Petr – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.
Sestava FC MAS Táborsko:Toma – Ciferský (4. Hric), Mráz, Tusjak, Sladký – Nešický, Džafić, Presl (77. Kočí), Javorek, Šiml (86. Surynek) – Musiol. Trenér: Radim Nečas.
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip