Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 12.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jakub Plšek zničil hattrickem Ústí nad Labem a hosté si odvezli z Androva stadionu "bůra"

Sport

13.9.2014 aktualizováno 13.9.2014 19:09

Autor: rhe

Sigma Olomouc hostila v 6. kole FNL předposlední FK Ústí nad Labem. Hanáci potřebovali končeně zabrat naplno, aby se v tabulce posunuli výš a odčinili vypadnutí z poháru s Třincem. Olomouc konečně vzala zápas za správný konec a i díky hattricku Jakuba Plška sestřelila Ústí nad Labem 5:0.

Trenér Kalvoda udělal po poháru s Třincem průvan v sestavě Sigmy. Na lavičku posadil zkušené Janotku, Ordoše, Varadiho i Škerleho. Šanci dostali mladí hráči. Kapitánem byl poprvé Jan Rajnoch.
Sigma začala zostra. Už v 1. minutě si narazil Cana s Plškem a ranou zpoza šestnáctky trefil brevno. Odražený míč pak těsně vedle odkryté branky poslal Plšek. Hosté se poprvé na dostřel dostali v 10. minutě, Šraga z přímého kopu z dvaceti metrů těsně minul tyč Reichlovy branky.
V 17. minutě se Sigma dostala kombinací k penatlě. Do vápna si to namířil David Houska a obrana Ústí jej faulovala. Pokutový kop proměnil s přehledem Jakub Plšek a poslal Hanáky do vedení. Ve 25. minutě se řítil do zakončení Zahradníček, ale místo střely volil kličku a pád, který rozhodčí jako penaltový neviděl, ba naopak udělil Zahradníčkovi žlutou kartu za "filmování" pokutového kopu. Po zbytek poločasu si ani jeden tým tuovku nevypracoval, a tak šla Olomouc do kabin s jednobrankovým vedením.
Druhou část začali lépe hosté, v 50. minutě vyslal Krátký Kuče a jen včasné vyběhnutí Reichla uchránilo Sigmu od vyrovnání. Ústí mělo mírný tlak, Sigma byla v brejcích neškodná do 58. minuty. V ní potáhl míč David Houska a servíroval do náběhu tří hráčů. Na 2:0 zvyšoval Jan Navrátil. Do dalšího brejku poslal Navrátila Plšek, "Navrc" obešel i brankáře Nováka, ale střelu už z těžkého úhlu mezi tyče nesrovnal.
V 65. minutě už to bylo 3:0. Centr Vepřka opět letěl do správných míst a Jakub Plšek jej umístil přesně. O tři minuty to bylo už 4:0 a Jakub Plšek dosáhl hattricku opět po centru z křídla. Trenér Kalvoda pak vystřídal tři hráče, stejně jako jeho trenérský protějšek Přerost. Pátou branku přibalil hostům na cestu střídající Tomáš Chorý, kterého krásně našel před prázdnou brankou Jan Navrátil. Hosté mohli v 90. minutě snížit. Leibl běžel sám na Reichla. Ten byl u něj opět včas a ukázal, proč nyní chytá on.
"Jsem rád, že jsme zápas zvládli. Bylo tam několik změn a kluci to vzali za správný konec. Bylo to vidět na hře i výsledku, byť v první půli to nebylo jednoduché. Reichl dvě nebezpečné akce chytil. Je to pro nás odrazový můstek dál. Doufám, že jsou hráči rozumní a zůstanou na zemi po této výhře, po těch prvních pěti kolech to ani nemůže být jinak," hodnotil zápas trenér Sigmy Olomouc Leoš Kalvoda.

SK Sigma Olomouc5:0FK Ústí nad Labem
(1:0)
Branky:17. z pen. a 65. a 68. Plšek, 58. Navrátil, 85. Chorý.
Rozhodčí:Bílek - Pospíšil, Vysloužil.
ŽK:Cana, Zahradníček, Navrátil - Krátký, Peterka, Vraštil, Kuč.
Diváků:2 173.
Sestava SK Sigma Olomouc:Reichl – Hála (71. Janotka), Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Cana (73. Ordoš), Houska – Navrátil, Plšek, Zahradníček – Vašíček (60. Chorý).
Sestava FK Ústí nad Labem:Novák – Vraštil (58. Leibl), Zukič, Vaněk, Šraga – Krátký, Martykán (76. Jursa), Peterka, Kuč, Pavlata – Veverka (68. Smola).
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz