Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma porazila Varnsdorf a má na postup sedm bodů

Sport

3.3.2015 aktualizováno 3.3.2015 20:20

Autor: rhe

Dohrávku 15. kola z podzimu hrála první Sigma Olomouc s druhým Varnsdorfem ve Fotbalové národní lize. První poločas skončil remízou 1:1. Ve druhé půli šli domácí po trefě Ordoše zaslouženě do vedení. To Sigma udržela a získala tři body.

Trenér Leoš Kalvoda postavil očekávanou sestavu. Váhal na dvou místech. Na pravém beku dostala přednost posila Ondřej Kušnír a v útoku nejlepší střelec v přípravě Tomáš Chorý před loňskou jedničkou Vašíčkem.
První ohrožení branky přišlo ze strany Hanáků. Kušnír centroval a Chorý hlavičkoval, Porcal neměl se střelou doprostřed branky problém, stejně jako Reichl na druhé straně s dalekonosným pokusem Martana.
V 15. minutě šli hosté do vedení. Centr Kvídy trefil hlavou do olomoucké branky Breite. Poté na centr nedosáhl Kušnír. O pět minut později mohl vést Varnsdorf už o dvě branky. Reichl tým podržel, když chytil tutovku Jurči a fantastickým zákrokem také dorážku Breiteho. Ve 24. minutě bylo srovnáno. Jakub Petr si zaběhl za obranu na nahrávku Ordoše a s přehledem přeloboval Porcala 1:1.
Ve 37. minutě se do odraženého míče opřel z dálky Ondřej Kušnír. Povedený volej jen těsně minul tyč branky hostí. Na druhé straně to podobně, ale z menší vzdálenosti, zkoušel Kvída a jen těsně přestřelil. Hanáci se do obrany Varnsdorfu dostávali hlavně zprava, po Kušnírově přiťuknutí byl v pokutovém území Houska, místo centru chtěl překvapit Polcara, ale i on branku přestřelil. Z další akce připravil míč na hranici velkého vápna pro Ordoše Chorý, zkušený útočník Sigmy placírku taky mezi tyče nesrovnal.

Ve druhé půli začali domácí tlakem. Centr Vepřka líznul hlavou Ordoš, hostující beci míč dokázali odkopnout do bezpečí. Varnsdorf zahrozil v 56. minutě. Jurča hlavičkoval těsně vedle. O minutu později hostí chybovali v obraně, Chorý byl sám před Porcalem, ale v pádu trestuhodně přestřelil. Hosté měli také obrovskou šanci. Breite našel pasem za obranu Schuberta, ten dával z jedné na Martana, který v těžké pozici naštěstí pro Sigmu minul.
Po střídání se do velké šance dostal Vašíček, střelu z malého vápna nepustil do branky stoper Zieris. V 72. minutě už šli Hanáci do vedení. Centr Kušníra prodloužil Vašíček a Michal Ordoš na zadní tyči dostal míč se štěstím do sítě, 2:1. V 87. minutě měl po zahraniční spolupráci Ďurděvič - Rudnytsky druhý jmenovaný na noze vyrovnání. Jeho střela zblízka mezi tyčemi Reichlovy branky neskončila.
"Přijel sem kvalitní tým, což jsem očekával. Mají kádr čtyři roky pohromadě, je to kvalitní mužstvo. Potrápili nás velice, my jsme hráli křečovitě, báli jsme se tvořit. Potrestali nás z prvního centru. Dělali jsme bohužel chyby i při bránění. Varnsdorf měl šance i v závěru poločasu. Ale kluci to odbojovali. Musíme zlepšit přihrávky v přechodové fázi, kde toho hodně pokazíme. I v závěru to vyspělí hráči musí odehrát více v klidu. Výsledek pro nás nic neznamená v tříbodovém systému, byť jsme se odpoutali od týmů za námi, ale musíme porazit i Sokolov a jít zápas od zápasu," řekl k utkání kouč Sigmy Leoš Kalvoda.

SK Sigma Olomouc2:1FK Varnsdorf
(1:1)
Branky:24. Petr, 73. Ordoš - 15. Breite.
Rozhodčí:Jech - Melichar, Pospíšil.
ŽK:Kvída, Daníček, Porcal, Landovský, (všichni Varnsdorf).
Diváků:2 956.
Sestava SK Sigma Olomouc:Reichl – Kušnír, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Petr (70. Zahradníček), Houska, Cana, Ordoš (82. Plšek), Navrátil – Chorý (70. Vašíček). Trenér: Leoš Kalvoda.
Sestava FK Varnsdorf: Porcal – Zieris, Zbrožek, Tvaroha, Kvída (57. Landovský) – Breite (74. Linka), Martan, Daníček, Rudnytskyy – Schubert, Jurča (77. Ďurděvič). Trenér: Zdenko Frťala.
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip