Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigmě se nedaří ani ve druhé lize. Doma prohrála se Znojmem a je čtrnáctá

Sport

23.8.2014 aktualizováno 23.8.2014 20:57

Autor: rhe

Ve 4. kole FNL nastoupil SK Sigma Olomouc proti 1. SC Znojmo. Potkali se dva "kamarádi" z mokré sestupové čtvrti. Znojmo odstartovalo celkem dobře, Sigma o poznání hůře, když měla po třech kolech jen tři body. Propad však Hanáci nezastavili. Prohráli i se Znojmem a v tabulce klesají stále níž. Jsou až na 14. místě. Znojmo FNL s Opavou vede.

Trenér Kalvoda udělal v zápase se Znojmem několik změn. V brance nastoupil místo Blahy mladý Reichl, na stoperu nová dvojice Rajnoch-Škerle, Šindelář hrál v záloze místo Cany a místo Vašíčka nastoupil na hrotu Varadi.
Po úvodním vzájemném oťukávání šlo Znojmo překvapivě do vedení. V 17. minutě předvedla obrana domácích nepřesnou rozehrávku a Jan Pázler dokázal jeho zaváhání využít a překonal Reichla, 0:1. Gól s domácími zatřásl, o deset minut později hosté málem vedli o dvě branky, naštěstí pro Sigmu v závěru nechal Žondra míč spoluhráčům, ti na něj však nedosáhli. Z protiútoku mohla srovnat Sigma. Varadi poslal do šance Navrátila, toho vychytal Doleček, který si poradil i s následnou dorážkou Ordoše.
Trenér domácích Leoš Kalvoda se snažil svůj tým probudit střídáním už po půl hodině hry. Zahradníčka nahradil Javůrek. Ve 36. minutě zahrávala Sigma přímý kop z hranice šestnáctky, pokus Vepřka chytil výborný Doleček.
V závěru prvního dějství Hanáci soupeře zatlačili, do vápna Znojma létal jeden centr za druhým, ale obrana na čele s ex-Sigmákem Hudcem zatím vše odvrátila, a v poločase tak vedl hostující celek 1:0. Domácí hráči šli do kabin vyprovázení pokřikem kotle: "My chceme Sigmu."

Do druhé půle udělal kouč Kalvoda další změnu. Místo Aleše Škerleho posla na plac Jakuba Plška. Sigma začala aktivně, jak zakončila první část hry, ale pořádnou tutovku si ne a ne vypracovat. Z několika rohů ani centrů stále neuhodilo. Na druhé straně mohlo jít Znojmo po hodině hry do dvoubrankového vedení. Hlavičku Odehnala po centru Oklešťka odvrátil jeden z obránců Sigmy z brankové čáry.
O pár minut později měla Olomouc dvě vělké tutovky. Nejprve nedal Javůrek a o chvíli později vychytal Doleček v čisté šanci i Varadiho. Znojmo občas zahrozí z brejku. Jan Pázler mohl v 70. minutě přidat druhý gól, zakončil však nedůrazně.
Sigma bušila do znojemských vrat, ale stále marně. V 85. minutě neprošly ani střely Rolince i Housky. Ze zoufalého tlaku nebylo nic. Znojmo navíc v nastavení zvýšilo Kovačičem na 2:0 po kiksu brankáře Reichla.
Sigma zůstává na třech bodech. Pád nezastavil ani příchod Jana Rajnocha. Další možnost na zisk bodů bude mít Sigma v příštím kole na hřišti druhého SFC Opava.
"Znojmo hrálo na hranici svých možností. Takhle se hraje o body. Chodili do všech soubojů na hranici sebeobětování a nenechali nás nic dohrát. My chceme hrát bez důrazu a agresivity. Takhle to nejde. Všechny neduhy, které máme, se tradují už minulé sezony. Nezbývá nám než dál pracovat s hráči, které tady máme. Do druhé ligy už žádná výrazná posila nepřijde. Děláme hrozné chyby, v každém zápase, stále o tom mluvíme a hráči si to neuvědomují. Asi musí příjít něco jiného,“ říkal po utkání zlobící se trenér Sigmy Leoš Kalvoda, který po zápase spolu se sportovním ředitelem Ladislavem Minářem diskutoval s naštvanými fanoušky Sigmy.
"My jsme věděli, že nás čeká v Olomouci velmi těžký zápas. Sigma musela bodovot, ale věděli jsme, že nejsou v pohodě. Dobře jsme se nachystali, jsem spokojen s vítězstvím, protože utkání to bylo velmi náročné, klukům můžu jenom poblahopřát. Jsem rád, že jsme odčinili domácí porážku s Vlašímí," zhodnotil duel kouč Znojma Oldřich Machala.

SK Sigma Olomouc0:21. SC Znojmo
(0:1)
Branky:17. Pázler, 93. Kovačič.
Rozhodčí:Nenadál – Mokrusch, Kožár.
ŽK:Navrátil, Plšek, Rolinc - Hudec, Odehnal, Žondra, Helísek.
Diváků:2 965.
Sestava SK Sigma Olomouc:Reichl – Janotka, Rajnoch, Škerle (46. Plšek), Vepřek – Zahradníček (32. Javůrek), Ordoš, Šindelář (66. Rolinc), Houska, Navrátil – Varadi. Trenér: Leoš Kalvoda.
Sestava 1. SC Znojmo: Doleček – Helísek, Hudec, Buchta, Odehnal – Lacko, Okleštěk, Kovačić – Staňa (82. Ledecký), Žondra, Pázler (90. Hříbek). Trenér: Oldřich Machala.
Reklama

KOLÁRNA

Katalog firem » Obchod » Sportovní obchody » Cykloprodejny, elektrokola, prodej koloběžek

NABÍZÍME KVALITNÍ ZBOŽÍ RENOMOVANÝCH VÝROBCŮ WINORA-HAIBIKE-STEIGER-SINUS-GT, BMC, CANNONDALE A DALŠÍCH, KTERÉ VÁM ZAJISTÍ PERFEKTNÍ FUNKČNOST A POŽITEK Z VAŠEHO OBLÍBENÉHO SPORTU. NABÍ...