Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma venku stále tápe, prohrála i v Brně se Zbrojovkou

Sport

14.4.2014 aktualizováno 14.4.2014 19:45

Autor: rhe

Fotbalisté Sigmy Olomouc nastoupili ve 24. kole Gambrinus ligy na hřišti Zbrojovky Brno. Oba týmy mají stále sestupové starosti, proto oba hodně stály o tři body. Hanáci ale předvedli venku opět matný výkon a prohráli se Zbrojovkou Brno 0:2.

Trenér Sigmy Zdeněk Psotka postavil podobnou sestavu jako proti Bohemians. Jen místo Nepožitka hrál Navrátil a Depetrise nahradil Rolinc. V úvodu mělo velký tlak Brno, ale první šanci měla Sigma. Pospíšil poslal do samostatného brejku Schulmeistra, který nepřekonal Doležala, ale akci stejně zastavil zřejmě nepřesně signalizovaný ofsajd. V 8. minutě zkoušel Zlámala lobovat Fischer, jeho pokus skončil těsně nad břevnem olomucké branky. O dvě minuty později pak hledal Zavadil stříleným centrem Skaláka a Zdeněk Zlámal měl co dělat, aby míč vyrazil a dorážku Schustra zablokovala defenzíva Sigmy. Po půlhodině hry se před Zlámala probíjel brněnský tank Karel Kroupa a Zlámal musel opět zasahovat. Vyražený míč pak odklidila olomoucká obrana do bezpečí.
Ve 40. minutě zatřásla Zbrojovka podruhé v zápase břevnem. Za obranu Hanáků si zaběhl po rychlém rozehrání přímého kopu Zavadilem Hýčka, překonal Zlámala, ale míč vletěl do břevna. Z dalšího útoku pak Zdeněk "SuperBob" Zlámal výtáhl jeden ze svých supermanovských zákroků a vychytal v tutovce Kroupu. V první půli bylo Brno lepším týmem, Zavadil podržel míč, Kroupa uhrával souboje, Skalák zlobil na křídle i v zakončení.
"Nedaří se nám moc zakončovat akce, to musíme zlepšit. Je to bojovný zápas, rozhodne asi jedna akce. Brno dokázalo v první půli akce dotáhnout do koncovky, v tom bylo lepší, ale zatím se držíme," řekl k první půli záložník Sigmy Jan Navrátil.
Kouč Modré laviny Zdeněk Psotka udělal do druhé půle jednu změnu, když nahradil Jakuba Rolince Davidem Depetrisem. První náznak šance ve druhé půli měli hosté, ale Jan Schulmeister zazdil přečíslení 4 na 3 totálně nepřesnou přihrávkou. Na druhé straně pak pálil opět Skalák, ale narazil opět do olomoucké skály jménem Zlámal. V 53. minutě musel sudí Nenadál přerušit kvůli silnému krupobití na sedm minut utkání.
V 70. minutě fauloval na hranici velkého vápna Houska Skaláka a z následného přímého kopu překonal Zlámala Zavadil, 1:0. Zavadil to zkoušel z dálky i v 83. minutě, Zlámal tentokrát vyrazil na roh. V 88. minutě našel centr Jana Javůrka z přímáku hlavu Depetrise, který bohužel míč líznul jen nepatrně a Doležal tak míč v pohodě chytil. V poslední desetiminutovce měla Sigma tlak i nějaké centry, ale Brno si již vedení hlídalo. Z protiútoku pak utekla Hanákům střídající dvojice Pašek a Malík a druhý jmenovaný po centru zvýšil na 2:0.
"Největší rozdíl byl v kvalitě udržení míčů. Naši ofenzivní hráči dnes nepodrželi žádný. Zejména v úvodu druhého poločasu se na nás valil jeden útok soupeře za druhým a Brno mělo jednu standardní situaci za druhou. Vyvrcholilo to Zavadilovou brankou z přímého kopu. Do té doby jsme nebyli schopni udržet míč a také jsme nebyli pro soupeře nebezpeční. Proto Brno dnes zvítězilo," zhodnotil utkání kouč Sigmy Olomouc Zdeněk Psotka.

1. FC Zbrojovka Brno2:0SK Sigma Olomouc
(0:0)
Branky:70. Zavadil, 96. Malík.
Rozhodčí:Nenadál – Blažej, Dobrovolný.
ŽK:Pašek - Dreksa, Varadi.
Diváků:2 413.
Sestava 1. FC Zbrojovka Brno:Doležal - P. Buchta, Pernica, Schuster - Šisler, Fischer, Zavadil ,Keresteš - Skalák (94. Malík) , Kroupa (76. Pašek), Hyčka (95. Lutonský). Trenér: Kotal.
Sestava SK Sigma Olomouc:Zlámal - Zahradníček, Dreksa, Škerle, Javůrek - Varadi, Houska, Pospíšil, Navrátil (78. Falta), Schulmeister (90. Nepožitek) - Rolinc (46. Depetris). Trenér: Psotka.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip