Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma zastavila sérii proher venku. Z Opavy veze za bezbrankovou remízu bod

Sport

30.8.2014 aktualizováno 31.8.2014 08:34

Autor: rhe

5. kolo FNL přineslo duel mezi SFC Opava a Sigmou Olomouc. Hanáci potřebovali bodově zabrat, aby neztratili kontakt s čelem FNL, které okupuje i překvapivě druhý nováček z Opavy. Hanáci se mocně snažili splnit slib daný fanouškům, že ve Slezsku zvítězí. Branku však nedali, a protože se netrefili ani domácí, získala Olomouc v Opavě bod.

Trenér Kalvoda udělal v zápase dvě změny. Místo Varadiho hrál na hrotu Vašíček a v záloze Cana nahradil Šindeláře. Domácí kouč Baránek musel udělat více změn, protože nehrál potrestaný Mrázek a také Ševčík s Vavříkem, kteří hostují v Opavě právě ze Sigmy.
V úvodu duelu měla více ze hry domácí Opava, která Sigmu mírně zatlačila. Největší šanci měla v 10. minutě. Mikulův pokus musel vyrazit brankář Hanáků Michal Reichl. Hosté hru pomalu vyrovnali a začali také více ohrožovat domácího brankáře Květoně. Ten se musel nejvíce předvést ve 21. minutě, kdy musel vyrážet tvrdou ránu Denise Cany z dálky. Po zbytek poločasu se oba týmy hlídaly a vylouženou šanci si nevytvořily.
Druhý poločas začali Hanáci dvěma rohy, ale střelu Housky pokryl Květoň. Na druhé straně sebral centr Čelůstky z přímáku Reichl.
Pak přišly další tři rohy Sigmy, ale domácí obrana byla pozorná. V 56. minutě poslal Ordoš do šance Vašíčka, který vystřelil slabě i nepřesně a Květoň pokus v pohodě zlikvidoval. Další dvě dobré možnosti měl Jan Navrátil. První mířila nad branku, druhou obrana ztečovala a Květoň v pohodě sebral.
Olomouc se snažila vstřelit branku, ale během poslední dvacetiminutovky jí byl pískán třikrát útočný faul. V 87. minutě mohl rozhodnout Václav Vašíček, ke kterému se dostal míč po přímém kopu Housky. Olomoucký forvard však nezakončil důrazně a Květoň chytil. Hosté v závěru Opavu zatlačili do defenzívy, domácí statečně odolávali. A protože ani v nastavení branka nepadla, získala Sigma v Opavě bod.
Trenér Sigmy Leoš Kalvoda: "Kluci si uvědomili, o co nám jde"
"Pro diváky, z pohledu branek, nepadla, žádná, to asi nebylo nic moc. Ale myslím, že to byl rušný fotbal z obou stran. Bylo tam hodně důrazu, my jsme se s tím srovnávali prvních patnáct minut. Pak jsme převzali iniciativu a druhý poločas jsme byli lepší, měli více ze hry, domácí do ničeho nepustili. Fotbal se hraje na góly, měli jsme šance Vašíčkem, ty jsme neproměnili, takže to skončilo nula nula. Myslím, že kluci si uvědomili, o co nám jde. Nejde jim vytknout, že by nebojovali. Pořád se ale trápíme, máme tam náznaky, jdeme do přečíslení, ale nedaří se nám to dohrát. Vždycky trefíme prvního protihráče, nebo neřešíme finální fázi dobře. Ale ničemu jinému se v tréninku nevěnujeme," zhodnotil zápas kouč Sigmy Leoš Kalvoda.
Na postup aktuálně ztrácí šest bodů. Příští týden se Fotbalová národní liga nehraje. Hanáci hraji dohrávku 2. kola Poháru České pošty v úterý na hřišti divizního Velkého Meziříčí. Pokud postoupí, čeká je v sobotu doma ve 3. kole Třinec.

SFC Opava - SK Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Marek - Paták, Pelikán. ŽK: Grussmann - Vepřek, Janotka. Diváci: 4 231.
Sestavy:
Opava: Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka, Horka – Svatonský (91. Hrabina), Grussmann (87. Neubert), Schaffartzik – Machálek (92. Kuzník). Trenér: Jan Baránek.
Sigma: Reichl - Janotka, Rajnoch, Škerle, Vepřek - Zahradníček (62. Varadi), Houska, Cana, Ordoš (80. Plšek), Navrátil - Vašíček (88. Rolinc). Trenér: Leoš Kalvoda

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941