Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma získala dvěma brankami v nastavení v Teplicích bod

Sport

25.7.2015

Autor: rhe

Fotbalová Synot liga odstartovala v pátek, Sigma se po roce vrátila do nejvyšší soutěže v Teplicích. Hanáci vyhráli Na Stínadlech v lize naposledy v roce 2008. Do ligy se chtějí vrátit s pokorou a jít zápas od zápasu. První půli Hanáci zvládli herně, ale nedokázali proměnit šance, naopak v obraně jednu akci neuhlídali a prohrávali 0:1. Teplice pak zvýšily na 2:0 a šly si pro výhru, kterou Sigma neuvěřitelně odvrátila v nastavení brankami Petra a Hály, obě padly po přihrávkách střídajícího Zahradníčka.

Sigma nastoupila v brance s Reichlem, v obraně dostali přednost Hála před Štěpánem a Svozil před Šindelářem, v záloze Plšek před Canou a Halenár před Ordošem. V sestavě Teplic byl oproti předpokladům stoper Jablonský, v záloze dostal šanci varnsdorfský Breite a v útoku dostal přednost před Bratanovičem Potočný.
První šanci duelu měli domácí. Už ve druhé minutě se kombinaci ve středu pole dostal do zakončení Breite a jen těsně minul pravou tyč Reichlovy branky. V 19. minutě mohla jít do vedení Sigma. Jan Navrátil si zaběhl za obranu domácích, udělal kličku brankáři Grigarovi, ale z velkého úhlu už mezi tyče nedokázal míč dostat. O chvíli později měla Olomouc další brejk. Navrátil hledal Halenára, který pálil z jedničky, jeho rána šla o metr mimo.
Hanáci byli v brejcích velmi nebezpeční. Ve 25. minutě založil jeden z nich výhozem Reichl, Plšek posunul na Navrátila, který našel centrem Halenára. Ten měl pozici na jedenáctce, ovšem ani tentokrát Halenár střeleckou pověst nenaplnil. Další šanci měl Hála, Grigar, který před tím hasil náběh Petra, když vyrazil míč a držel Teplice na nule. Sigma byla během první půlhodiny jasně nebezpečnějším týmem, ale koncovka kvalitní nebyla.
Sigmě se neproměnění šancí vymstilo. Teplice pět minut před koncem poločasu z nenápadného útoku udeřily, když si na centr Vondřáška naskočil Fillo a zády k brance tvrdou hlavičkou překonal Reichla. První poločas vyhrály Teplice 1:0. Sigma měla několik dobrých možností, ale nedokázala je proměnit.

Ve druhém poločase začali lépe svěřenci Davida Vavrušky. Ljevakovič našel hlavu Potočného, jeho střela naštěstí pro hosty mířila nad. Na druhé straně hledal Navrátil spoluhráče před brankou, tečovaný míč pak Grigar musel vyrazit na roh. Z dalšího útoku ale zvýšily Teplice. Krob našel Potočného, který se dostal mezi Rajnocha a Svozila a nedal Reichlovi šanci. Obrana Sigma začala být stále děravější, po hodině hry ji málem ztrestal po rohu Lüfnter.
Sigma byla po druhé brance zlomená, trenér Kalvoda se pokusil situaci změnit střídáním. Na hřiště přišel Michal Ordoš, který vystřídal Davida Housku. Těsně před ním mohla Sigma snížit. Jan Navrátil netrefil odkrytou branku po Grigarově riskantním vyběhnutí. Už to vypadalo na jasnou výhru Teplic, ale v 88. minutě přišel na plac Tomáš Zahradníček a začaly se dít věci.
V 91. minutě ještě Sigma duel zdramatizovala. Střídající Zahradníček našel Jakuba Petra a ten snížil. A zázraky se dějí. O minut později vyrovnal opět po centru Zahradníčka po důrazu ve vápně Martin Hála a vyrovnal na 2:2.
"Nebyl jsem samozřejmě spokojený s inkasovanými brankami. I v přípravě se nám stávalo, že jsme inkasovali před koncem půle a hned zkraje té druhé. Věděli jsme, že Teplice hrají jednoduchý, důrazný fotbal, přesto jsme nehráli vzadu jednoduše, jak jsme chtěli. Z toho důsledky vyvodím. Když jsme dávali míče za obranu domácích, měli s tím potíže. V závěru nám vyšlo střídání, tak to někdy je. Nejdřív jsem tam chtěl dát Denise Canu, pak jsem si to rozmyslel a poslal tam Tomáše Zahradníčka, který přihrál na dvě branky, splnil to, co má střídající hráč přinést," hodnotil zápas kouč Sigmy Leoš Kalvoda.

FK Teplice2:2SK Sigma Olomouc
(1:0)
Branky:41. Fillo, 50. Potočný - 91. Petr, 92. Hála
Rozhodčí:Marek – J. Paták, Pochylý
ŽK:Navrátil, Svozil, Rajnoch všichni (Olo)
Sestava FK Teplice:Grigar – Dramé, Lüftner, D. Jablonský, Krob – Vondrášek (90. Dressler), Breite, Ljevakovič, Fillo – Vachoušek (78. Táborský) – Potočný (83. Bratanović). Trenér: David Vavruška.
Sestava SK Sigma Olomouc:Reichl – Hála, Rajnoch, Svozil, Vepřek – Navrátil (87. Zahradníček), Houska (72. Ordoš), Plšek, Petr – Halenár (81. Chorý), Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip