Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma jde proti Sokolovu bojovat o navýšení náskoku na postupovou příčku

Sport

6.3.2015

Autor: rhe

SK Sigma Olomouc až nyní startuje fotbalové jaro. V úterý Sigmáci zvládli dohrávku podzimu a na postup už mají sedmibodový polštář. Aby byl náskok ještě větší, potřebují svěřenci Leoše Kalvody vyhrávat hlavně doma a především se soupeři zepředu tabulky. Další takový přijede na Andrův Stadion v sobotu. Baník Sokolov je v tabulce čtvrtý o skóre za Viktorkou Žižkov a ztrácí tedy na Olomouc sedm bodů. Hanáci mají soupeři co oplácet. V létě v Sokolově prohráli 2:3.

Hanáci během pěti dní podruhé změří síly s celkem z nejvyšších pater soutěže. Už v úterý totiž Sigma sehrála dohrávku 15. kola proti druhému Varnsdorfu, který dokázala porazit 2:1. Díky tomu si Olomouc pojistila první místo, ze kterého má nyní náskok sedmi bodů na třetí, tedy již nepostupovou, pozici. A pokud by se svěřencům trenéra Kalvody podařilo navázat na úterní bodový zisk i v sobotu, manko dalšího z konkurentů v boji o postup by bylo již desetibodové.
Úterní vítězství trenér ani hráči Sigmy nijak nepřeceňovali. "Pro nás to ještě pořád nic neznamená. Je před námi čtrnáct zápasů a my to musíme zvládnout. Teď je důležité porazit Sokolov doma. A pak už by to mohlo být dobře nastartované tak, abychom jaro dorazili tam, kam chceme, do první ligy," říkal po utkání střelec rozhodující branky Michal Ordoš.
Že to se Sokolovem bude těžké ví také olomoucký kouč Leoš Kalvoda. "Určitě to nebude lehké utkání, bude to podobný zápas jako proti Varnsdorfu. Sokolov se prosazuje podobným herním stylem, chtějí hrát kombinační fotbal. A hrají ještě důrazněji, agresivněji, mají velmi dobré standardní situace, přechod do útoku, rychlé hráče. No a na co jsme shořeli na podzim tam, to jsou dlouhé auty,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Leoš Kalvoda pro www.sigmafotbal.cz.
S hráči podzimní prohru nebude příliš rozebírat. "Soupeř trošku obměnil kádr, máme záznam z utkání Sokolova s Vlašimí, takže jim něco z toho ukážu, jaký je současný stav soupeře. Ale jistě je upozorním i na něco z toho prvního zápasu, hlavně ty dlouhé auty, to mě straší ještě teď,“ podotkl Kalvoda. Soupeře má načteného také Sokolov, jeho trenér Daniel Šmejkal sledoval úterní zápas Sigmy přímo na Andrově stadionu.
Sigma do utkání nepůjde ve stejné sestavě jako v úterý, ke změně musí dojít. "Útočník Chorý je nemocný, takže bude chybět. Jinak by měli být všichni v pořádku,“ řekl Kalvoda.

Sokolov obměnil kádr. Už v něm není David Kobylík
Proti Sigmě ale nebude stát žádný jednoduchý soupeř. Sokolov přezimoval na čtvrtém místě tabulky, kam se nedostal náhodou. Tak například v úvodu podzimní části Severočeši dokázali porazit jak právě olomouckou Sigmu, tak i aktuálně druhý Varnsdorf. Celkově během šestnácti kol nasbíral tým trenéra Šmejkala 28 bodů, což znamená, že na druhé místo ztrácí jen dva body. Co se týče zimní přípravy, v té Sokolovští odehráli jen sedm zápasů, v nichž čtyřikrát slavili vítězství, a to včetně výše zmíněné generálky s Vlašimí, kterou jedinou brankou rozhodl Šamánek.
Baníkovci přes zimu nelenili a hleděli svůj kádr doplnit o několik zajímavých jmen. Trenér Šmejkal může pro jarní část sezony počítat hned s čtveřicí nových tváří. Na půlroční hostování přišli do Sokolova záložník Jan Kosak z ligové Jihlavy, útočník Vojtěch Přeučil, který naposledy působil v Táborsku, teplický obránce Otto Urma a konečně další záložník Miloš Kratochvíl. Ten je kmenovým hráčem plzeňské Viktorie, zkušenosti kromě přípravy s tamním ligovým áčkem má i z třetiligových Domažlic.
Ze Sokolova se naopak poroučel Marek Červenka, který na podzim vstřelil sedm branek a kterému skončilo půlroční hostování z pražské Slavie. Ze stejného důvodu odešel i Ismael Ouedraogo, který se vrátil do domovské Dukly. Smlouva byla po první polovině sezony ukončena záložníkovi Davidu Kobylíkovi, bývalému odchovanci Sigmy Olomouc a hráči bundesligového Bielefeldu či francouzského Štrasburku.

SK Sigma Olomouc - FK Baník Sokolov, 7. března, 14:30 Andrův stadion
Rozhodčí: Berka - Arnošt, Vlasjuk.
Pravděpodobné sestavy: SK Sigma Olomouc: Reichl - Kušnír, Rajnoch, Šindelář, Vepřek - Houska, Cana - Petr, Ordoš, Navrátil - Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.
Sokolov: Dvořák I. - Hrubý, Vondráček, Hofmann, Urma - Čada, Vrtělka- Šamánek, Dvořák II., Kosak - Přeučil. Trenér: Daniel Šmejkal.

Poslední vzájemný zápas, 16.8. 2014 v Sokolově
Baník Sokolov – SK Sigma Olomouc 3:2 (1:0)
Branky: 21. a 67. Červenka, 84. Hofmann – 62. Varadi, 70. Zahradníček. Rozhodčí: Jech – Urban, Fišer. ŽK: Vrtělka - Cana, Janotka, Houska, Vepřek. Diváci: 1350.
Sokolov: Dvořák I. – Blažek, Hofmann, Kucalas, Dřížďal – Čada, Vrtělka – Machek (68. Dvořák II.), Ouedraogo, Pouček (87. Vaněček) – Červenka. Trenér Daniel Šmejkal.
SK Sigma: Blaha – Janotka, Dreksa, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Houska, Cana (59. Varadi), Ordoš, Navrátil – Vašíček (83. Rolinc). Trenér Leoš Kalvoda.

Reklama

ALLE reality & development s.r.o

Katalog firem » Služby » Realitní kanceláře

Jsme tým, který se vyzná v realitách. Specializujeme se na developerské projekty, ale nabízíme komplexní služby, ať už se jedná o koupi, prodej, pronájem, správu nemovitosti, či investici. ...