Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma jede do Opavy. Zabere ve Slezsku za tři body?

Sport

29.8.2014

Autor: rhe

V sobotu jede Sigma do Opavy. Ve FNL se jí zatím nevede. Je až třináctá a hraje na hřišti druhého SFC, který je nováčkem soutěže. Fotbalisté Sigmy se v týdnu sešli s fanoušky, kteří jim vyčetli hodně, ale zároveň jim vyjádřili podporu. Hanáci už musí zabrat, protože další bodová ztráta už by s plánovaným návratem do nejvyšší soutěže notně zamávala.

SK Sigma Olomouc zatím tápe i ve FNL. Po čtyřech kolech má tři body a je na 13. místě. Před sezónou trenér Kalvoda i hráči mluvili o tom, že druhá liga nebude jednoduchá, nyní se o tom přesvědčují. Nyní ji čeká druhá Opava. Ve středu se hráči i trenéři setkali s fanoušky, kteří těžce nesou postavení Sigmy v tabulce i výkony hráčů. Společně se shodli, že je třeba zabrat. Fans vyjádřili týmu podporu a hodně jich vyrazí v sobotu do Opavy.
"Když jsem přišel, atmosféra nebyla dobrá, ale na všech cítím, že to chtějí změnit. Nesmíme myslet tak, že v Opavě musíme vyhrát. Prostě tam vyhrajeme! 
A když předvedeme to, co třeba ve středu na tréninku, tak, se vším respektem k Opavě, jim musíme dát čtyřku," řekl na závěr setkání s fanoušky bývalý reprezentant a nová posila Hanáků Jan Rajnoch.
Větší změny v sestavě pro sobotní mač Leoš Kalvoda nechystá. "Samozřejmě se do sestavy vrátí Vašíček, pak možná uděláme ještě jednu změnu. Jinak to zůstane stejné,“ uvedl Kalvoda. Chybět budou marodi Nepožitek a Zlámal, hrát ještě nemůžou Bystroň a Chorý, mimo hru je Schulmeister. „Musí na operaci s třísly, po šesti týdnech by mohl začít. Uvidíme, jak to bude probíhat,“ podotkl olomoucký lodivod.
V 5. kole může Sigmě pomoct, že nebude favoritem, protože jede na půdu druhého celku tabulky SFC Opava, který do druhé ligy postoupil z MSFL.
Do Opavy se chystá na výjezd hodně fanoušků SK Sigma, domácí budou mít jistě také dobrou účast, takže zápas by měl mít v ochozech parametry nejvyšší soutěže. "Doufám, že atmosféra bude dobrá a návštěva taky. Na opavský fotbalový stadion diváci přijdou, jsou tam po fotbale hladoví. Takže myslím, že by tam mohla být perfektní atmosféra, k tomu hlavně musejí přispět hráči. A byl bych rád, kdybychom k tomu co nejvíce přispěli my a odjížděli z Opavy domů spokojení,“ řekl Kalvoda.

Sigma hrála s Opavou ve Slatinicích 28. června přípravu a vyhrála 5:0. Za Opavu ještě nehrál stoper Dvorník a pravý bek Zdeněk Pospěch, který ještě vloni válel za bundesligovou Mohuč. Za Sigmu hrál i Petr Ševčík, který je nyní na hostování v Opavě a v prvních třech kolech vstřelil v každém utkání branku. "Na to bych upozornil. že šlo jen o přípravu a Opavě start vyšel velmi dobře. Je na čele, my máme jen tři body. Chceme bodovat a dotáhnout se do horní poloviny tabulky," řekl k soupeři Leoš Kalvoda.
Opava získala devět bodů. SFC trénuje Jan Baránek, asistentem je bývalý hráč a trenér Sigmy Radim Kučera. V kádru je i bývalý záložník Sigmy Petr Vavřík. Zkušení hráči s ligovými zkušenostmi Mikula, Dvorník či Metelka. Trenéru Baránkovi bude chybět kvůli trestu útočník Mrázek. Scházet budou také další hráči.
"Do utkání nezasáhnou zranění Kuzmanović s Němcem, ani duo Ševčík, Vavřík, kteří u nás z olomoucké Sigmy hostují. Do jaké míry se jejich absence projeví, uvidíme až zítra. Já však věřím, že to nebude tak markantní," uzavřel Jan Baránek.
"Olomouc se chce po sestupu z 1. ligy vrátit zpět mezi elitu. Nevyšel jí ale začátek sezony, takže teď musí bodovat, z tohoto hlediska to pro nás bude těžší zápas. Přestože je Sigma favoritem, chtěli bychom ji potrápit," řekl trenér Slezského FC Jan Baránek.

SFC Opava - SK Sigma Olomouc, 30.8. 2014 – 18:00 hod., Opava. Rozhodčí: Marek – Pelikán, J. Paták.
Pravděpodobné sestavy:
Sigma Olomouc: Blaha – Janotka, Škerle, Rajnoch, Vepřek - Varadi, Cana, Houska, Ordoš, Navrátil – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.
SFC Opava:Květoň – Pospěch, Dvorník, Mikula, T. Čelůstka – Metelka, Horka – Machálek, Grussmann, Svatonský - Schaffartzik. Trenér: Jan Baránek

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941