Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma jede do Třince. Vrátí mu vyřazení z poháru?

Sport

19.9.2014

Autor: rhe

Fotbalová národní liga pokračuje 7. kolem. SK Sigma Olomouc hraje v sobotu dopoledne na hřišti Fotbalu Třinec. Týmu, který Hanáky vyřadil ve 3. kole Poháru České pošty na Andrově stadionu. Sigma v minulém kole doma smetla Ústí nad Labem. Podaří se jí revanš v Třinci?

V 7. kole nastoupí Sigma v sobotu už v 10:15 na hřišti Fotbalu Třinec. Dopolední čas zatím Hanákům nesvědčil, prohráli na Žižkově i v Sokolově. V Třinci by ale Sigma měla potvrdit domácí jasnou výhru proti Ústí nad Labem a oplatit mu vyřazení ve 3. kole Poháru České pošty na Andrově stadionu.
Jak vidí sobotního soupeře trenér Sigmy Leoš Kalvoda? "Myslím, že se hráči přesvědčili v poháru, že je Třinec velmi kvalitní soupeř. Navíc v poháru nehrál třeba Vomáčka a ještě další tři hráči. Budou ještě kvalitnější než v Olomouci. I nám ale několik hráčů nehrálo. Věřím, že se prosadíme kvalitou, v poháru jsme nestíhali v nasazení a v bojovnosti," řekl Kalvoda.
Trenér Sigmy nepřeceňuje výhru 5:0 nad Ústím nad Labem. "Frýdek-Místek jsme také zdolali 3:0 a pak jsme výkon nezopakovali. Musíme začít poctivě a zodpovědně jako proti Ústí, pak máme šanci," dodal Kalvoda.
Na zápas v Třinci opět vypravili fanoušci Sigmy autobus, takže podporu mít Sigma i ve Slezsku bude. "Je skvělé, že fanoušci zase pojedou, věřím, že nám v utkání pomůžou. Samozřejmě, že to hlavní pak bude na hráčích. Ale podpora od fandů je výborná," kvitoval výjezd "skalních" Leoš Kalvoda, kterému budou v Třinci chybět dlouhodobě zranění Zlámal, Nepožitek a Schulmeister, zbytek kádru je do utkání připraven.
Záložník Třince Malíř: "V Třinci je horší hřiště než v Olomouci, což může být naší výhodou"
Třinec v posledním utkání doma remizoval se Znojmem 2:2. V tabulce je s jedenácti body třetí, trenér Marek Kalivoda byl vyhlášen trenérem měsíce ve FNL. "Ocenění si zaslouží celý klub od vedení počínaje a hráči konče. Poděkovat musím Martinu Zbončákovi a Jakubu Kafkovi, kteří rovněž odvádí dobrou práci a můžu se na ně spolehnout. Důležité je i to, koho máte nad sebou. Ředitel Karel Kula je osoba odborně fundovaná, respektovaná a společně s vedením klubu vytváří prostředí pro kvalitní práci, takže poděkovat musím i jim,“ řekl po oznámení vítěze ankety Trenér měsíce srpna, třinecký kouč Marek Kalivoda.
A jak vidí sobotní zápas jedna z opor Třince, záložník Pavel Malíř? "Hráli jsme s nimi před dvěma týdny, tak asi víme, co od nich čekat. Možná přijedou s nějakým překvapením, protože u nich jsme sehráli docela dobrou partii. Bude to něco jiného, bude se hrát tady. Tam bylo super hřiště, tady bude úplně jiné, což pro nás může být výhodou. My budeme hrát pořád stejně. Hlavně musíme ukázat bojovnost a zarputilost, a když se dostaneme do nějaké šance, tak jíi musíme co nejdřív proměnit, abychom se konečně dostali do vedení jako první,“ připomněl pohárový zápas a hledal klíče k vítězství v sobotním utkání Pavel Malíř.

Fotbal Třinec - SK Sigma Olomouc - , 20.9. 2014 – 10:15 hod., Stadion Rudolfa Labaje v Třinci. Rozhodčí:Jana Adámková – Ondřej Pelikán, Zdeněk Arnošt.
Pravděpodobné sestavy:
Fotbal Třinec: Paleček – Lisický, Vomáčka, Čelůstka, Zawada – Malíř, Hupka, Motyčka, Ceplák – Gavlák, Joukl. Trenér: Marek Kalivoda.
Sigma Olomouc: Reichl – Janotka, Šindelář, Rajnoch, Vepřek - Zahradníček, Cana, Houska, Plšek, Navrátil – Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.

Poslední vzájemný zápas:
6.9. 3. kolo Poháru České pošty, Andrův stadion Olomouc:
SK Sigma Olomouc - Fotbal Třinec 0:1 (0:1)
Branky: 43. Dedič. Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Caletka. ŽK: Navrátil, Rajnoch - Kubáň. Diváci: 1 470.
Sestavy:Sigma Olomouc: Reichl – Janotka, Rajnoch, Škerle, Vepřek – Navrátil, Ordoš (46. Zahradníček), Šindelář, Javůrek (69. Hála) – Vašíček, Varadi (59. Rolinc). Trenér: Leoš Kalvoda
Fotbal Třinec: Bruk - Velner, Kubáň, Čelůstka, Zawada - Malíř (62. Kundrátek), Motyčka, Hupka, Málek, Lukáš (75. Matoušek) - Dedič (46. Gomola). Trenér: Marek Kalivoda.

Reklama

NLP centrum Olomouc

Katalog firem » Obchod » Umělecké potřeby

NLP centrum Olomouc Centrum pro certifikované studium neurolingvistického programování. Kurzy neurolingvistického programování, rozvojové workshopy, individuální i skupinové koučování, š...