Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma jede do Varnsdorfu potvrdit první flek

Sport

22.5.2015

Autor: rhe

SK Sigma Olomouc hraje ve 29. kole Fotbalové národní ligy na hřišti druhého Varnsdorfu. Hanáci stále nemají jistotu prvního místa, proto by rádi uspěli už na hřišti největšího rivala. Ten však potřebuje zase potvrdit jistotu postupu do Synot ligy, ke které mu stačí bod. Sigma by ráda pomohla Zlínu, který ještě má teoretickou naději na postup.

Sigma v minulém kole doma ztratila výhru nad Karvinou v poslední minutě, a tím i jistotu prvního místa ve FNL, o kterou musí zabojovat ve Varnsdorfu. Hanáci s Varnsdorfem v jarní dohrávce odstartovali cestu za postupem, když soupeře porazili těsně 2:1. Nyní se oba soupeři utkají o první místo v soutěži. Sigma chce pomoci třetímu Zlínu, který sice ztrácí na Varnsdorf šest bodů, ale při rovnosti bodů je na tom lépe, takže kdyby vyhrál oba zbývající duely a Varnsdorf dvakrát ztratil, jdou nahoru ševci. Sigma by ráda Zlínu pomohla, aby postoupili dva Moraváci.
Jak vidí nedělního soupeře trenér Sigmy Leoš Kalvoda? "Nejsou pod nějakým tlakem, zažil jsem to ve Znojmě a ono se fakt těm klukům v takovém případě hraje lépe. Ale myslím, že teď už by chtěli tu postupovou pozici, to druhé místo udržet. Stačí jim bod, aby to měli po víkendu jisté. A ještě mají šanci na první místo, ale to chceme udržet my,“ řekl Kalvoda pro www.sigmafotbal.cz
"Vepřek už je v pořádku, v týdnu byl nachlazený Schulmeister, ale měl by být v pořádku. Mimo je ovšem útočník Chorý, který se zranil ve středečním exhibičním utkání,“ řekl Kalvoda ke stavu kádru, který v neděli vyrazí na sever Čech.

Varnsdorf v posledním kole vybojoval v závěru tři body ve Vlašimi po výsledku 3:1. Výhru a náskok na Zlín 6 bodů získal v poslední desetiminutovce, kdy rozhodl o zisku všech bodů. Varnsdorf je kousek od postupu, ale jistotu nemá. Pokud by se Sigmou prohrál, hraje v posledním kole v Ústí nad Labem a Zlín v Třinci.
Navíc i když by Varnsdorf postoupil, tak nemá stadionu pro nejvyšší soutěž. Spekuluje se o spolupráci s Jabloncem, ale to by musel Varnsdorf předložit plán výstavby vlastního stadionu, podobně jako předloni Znojmo.
Přestože na počátku jarní části několikrát tým trenéra Frťaly zaváhal, v posledních kolech si jde jasně za postupem. Nyní drží Varnsdorf devítizápasovou sérii bez porážky, jubilejní desáté utkání by mohli přidat v neděli. "Náš cíl je zároveň blízko, ale i strašně daleko. Máme před sebou dva zápasy a ty musíme zvládnout. Přeju si, aby na zápas s Olomoucí přišlo co nejvíc lidí, a aby nás podporovali celý zápas, i když se třeba nebude dařit. My je potřebujeme,“ řekl pro klubový web kapitán Porcal.

FK Varnsdorf - SK Sigma Olomouc 24. května od 17:00
Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Kříž
Pravděpodobné sestavy:
SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Bystroň, Rajnoch, Vepřek – Petr, Houska, Cana, Ordoš, Navrátil – Vašíček. Trenér Leoš Kalvoda
Varnsdorf: Porcal – Zieris, Filip, Zbrožek, Tvaroha – Breite, Martan, Norek, Janoušek, Kvída – Ďurďević. Trenér: Zdenko Frťala.

Poslední vzájemný zápas Sigmy s Varnsdorfem 3.3. v Olomouc
SK Sigma Olomouc - FK Varnsdorf 2:1 (1:1)
Branky: 24. Petr, 73. Ordoš - 16. Breite.:
Branky: 24. Petr, 73. Ordoš - 16. Breite. Rozhodčí: Jech – Melichar, Pospíšil. ŽK: Kvída, Daníček, Porcal, Landovský. Diváci: 2956.
SK Sigma: Reichl – Kušnír, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Petr (69. Zahradníček), Houska, Cana, Ordoš (83. Plšek), Navrátil – Chorý (69. Vašíček). Trenér Leoš Kalvoda.
Varnsdorf: Porcal – Zieris, Zbrožek, Tvaroha, Kvída (57. Landovský) – Breite (73. Linka), Martan, Daníček, Rudnytskyy – Schubert, Jurča (77. Ďuďevič). Trenér Zdenko Frťala.

Reklama

Advokátní kancelář Mgr. Ondřej Masopust

Katalog firem » Služby » Advokáti

Poskytujeme právní služby ve všech oblastech práva. Na základě vzdělání a dlouholeté odborné praxe v oblasti práva, ekonomiky a účetnictví poskytujeme kompletní právní služby a poradens...