Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma má díky zázračnému závěru bod, který však nesmí zakrýt negativa

Tipy a názory

26.7.2015

Autor: rhe

Hanáci vezou z Teplic díky skvělému závěru Na Stínadlech bod. Po akcích střídajících borců Ordoše se Zahradníčkem se v 91. a v 92. minutě trefili Jakub Petr a Martin Hála. Sigma předvedla v Teplicích hlavně v první půli sympatický výkon, místo aby vedla, prohrávala brankou pět minut před koncem 0:1 a po brance zkraje druhé půle to vypadalo na tradiční venkovní obrázek. Kalvodovi svěřenci to ale nezabalili a v závěru Teplice dvěma brankami překvapili i šokovali.

Začněme analýzu výkony Sigma v Teplicích povedeným závěrem. Kouč Kalvoda skromně přiznal, že střídání se někdy povede někdy ne, v Teplicích mu vyšlo dokonale. Michal Ordoš našel dvakrát Zahradníčka, ten z křídla zásoboval Petra s Hálou gólovými centry. "Střídání je vždycky o štěstí a nám to vyšlo. Ale někdy mi naopak lidi zase vynadají. Abych se přiznal, tak na střídání tam bylo daleko více hráčů, ale vyšlo to takhle. Střídání je vždycky o štěstí, jestli to vyjde nebo ne. Máme zdvojené posty, hráči musí makat každý naplno. Tentokrát mě někteří zklamali, takže možná příště hrát nebudou, no,“ řekl Kalvoda. "Nasazení Michala Ordoše a Tomáše Zahradníčka nám prospělo. Michal tam dal dvě geniální přihrávky a Tomáš svou rychlostí na defenzivu soupeře platil. A to jsem ještě přemýšlel, že tam spíš pošlu Denise Canu,“ řekl k bodovém tahu Leoš Kalvoda. A co říkal k závěru Tomáš Zahradníček. "Druhá liga nás naučila, že se musí hrát až do konce, my jsme se toho v Teplicích drželi a povedlo se to fantasticky, máme zlatý bod.“
A teď k tomu méně povedenému. První půle začala rozkoukávání Sigmy a tlakem Teplic, které už ve 2. minutě mohly otevřít skóre Breitem. Pak se ale Kalvodův stroj rozjel a brejky tažené především aktivním Navrátilem na levé straně rozvracely teplickou obranu. Právě Navrátil měl velkou šanci, ale z úhlu snad ani neměl jak míč dostat do branky, ten šel kolem čáry pomalu do zámezí. Pak našel „Nava“ dvakrát v šanci posilu Juraje Halenára, ale ten dvakrát selhal. První volej poslal mimo, druhý poslal mimo. "Juraj byl ve slovenské lize vždy rozdílovým hráčem, takovém šance by měl dávat a v té druhé alespoň trefit míč,“ říkal k akcím historicky nejlepšího slovenského šutéra expert ČT Erich Brabec. Halenár asi potřebuje nějakou dobu hájení, pozitivní bylo, že se do šancí dostal, ovšem v Teplicích to mohlo stát Sigmu body.
V první půli se dařilo také Plškovi, v záloze dobře dostával hráče dlouhými míči za obranu do brejků. Pak ale přišla 40. minuta, Teplice vyhrály tři souboje za sebou a v tom třetím nechal právě Plšek Hálu na dva hráče a Fillo z náběhu hlavou překvapil Reichla. "Myslím si, že brankář by měl hlavičku ze čtrnácti metrů chytat. Reichl si měl udělat úkrok a až pak skákat, trochu to jde na jeho vrub,“ hodnotil inkasovanou branku v síti Sigmy další expert ČT Martin Hyský. Leoš Kalvoda ještě nebyl spokojen s tím, že Sigma nehrála v rozehrávce jednoduše, z tohoto pohledu párkrát zahořel Jaroslav Svozil, který dostal na stoperu šanci před Šindelářem.
A právě Svozil byl jedním z hlavních aktérů druhé teplické branky. Při ní se Sigma v šesti bránila ataku čtyř teplických, ale situaci nezvládla. Hála nechal odcentrovat Kroba, Rajnoch míč nemohl zachytit a Svozil zřejmě počítal, že právě kapitán Sigmy bude hlídat volného Potočného, který pohodlně skóroval. "U Potočného měl být Svozil, hráče za ním měl Vepřek, měl ho dostoupit a nenechat jej zakončovat, byl od něj daleko,“ viděl situaci jasně Hyský. Pak se Sigmě přestalo dařit i herně, Vašíček, Petr i Halenár bojovali, ale stejně jako u Housky už jim v útoku došla invence a Teplice si výsledek pozorně bránily, až do 90. minutě. Před tím poslal trenér Kalvoda na hřiště Ordoše, Chorého a Zahradníčka a tah vyšel. Proti Příbrami bude Sigma muset zlepšit zakončení, a hlavně opět defenzívu. Lze čekat změny, jak už zmínil trenér Kalvoda, někteří hráči jej nepřesvědčili. "Remíza je dobrá, ale kritika bude zase. Měli jsme problémy, to nemůžeme zakrývat, to bylo vidět. Pořád je na čem pracovat,“ shrnul vše na závěr trenér Modré laviny Leoš Kalvoda.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz