Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma, nebo Mora? Olomouc!

Tipy a názory

12.4.2014

Autor: Radek Heloňa

Na olomouckých stadionech se vyskytl takový nešvar, taková nepěkná věc. V kotli Mory se skandovalo vůči fotbalové Sigmě, vzhledem k jejím sestupovým starostem. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Při utkání Sigmy s Bohemkou vařili fanoušci Sigmy na transparentu hokejového Kohouta. Proč ta rozepře? Proč by se nemohlo v Olomouci chodit na oba sporty?

Sigma a Mora fans jsou ve při. Možná tomu trochu nahrává sportovní situace obou celků. Zatímco Sigma zažívá těžké dny a bojuje o udržení v Gambrinus lize, Mora po téměř dvaceti letech živí šanci na postup do hokejové extraligy.
Místo, aby se všichni radovali z toho, že je tu šance mít po letech oba kluby v nejvyšších soutěžích dvou u nás bezkonkurenčně nejpopulárnějších sportech, přichází zbytečné půtky.
Chci věřit, že jde opravdu jen o kotle obou klubů a že běžný fanoušek vnímá tuto situaci jinak. Protože mít Sigmu i Moru v top soutěžích, to by byla prostě pro sportovního fanatika lahůdka.
A že by nemohly oba týmy takto souběžně fungovat? Podívejme se na Plzeň. Viktorka vládne lize, dobývá Evropu, hokejisti vloni vybojovali titul, Martin Straka klub zachránil od krachu a letos zase uhrál play-off. U Straky se nabízí paralela s Jiřím Dopitou. Také on klub pomohl zachránit a po malých krůčcích ho dovedl k branám postupu do extraligy.
Uvidíme, zda se to povede a zda Mora bude hrát v extralize "obstojné housle". Ale znovu připomenu Plzeň. Martin Straka chodí se svým týmem fandit Viktorce a Pavel Horváth je se svou partou vidět na stadionu Indiánů. Nejlevnější marketing, jaký existuje...
A že to jde i v Olomouci, ukázaly házenkářky a hokejisté. Zora fandí často v plném počtu na zimáku, na posledním domácím utkání se Šalou zase tleskal akcím Zory kapitán Kohoutů Jakub Bartoň se spoluhráči Halászem, Houdkem, Vodným a Ostřížkem. Samotní hráči Mory a Sigmy určitě na zápasy svých kolegů, pokud mají volno, vyrazí taky, jen by se možná mohli i v olomouckých klubech zamyslet a nějakou podobnou cílenou akcí dát odpověď oběma kotlům. Vždyť každý hokejista v mládí hrával fotbal a fotbalisté zase mydlili na rybníku nebo i v mladších kategoriích závodně i hokej. Takže náklonnost k těmto sportům v řadách jednotlivých sportovců stoprocentně je. A krom pár zarytých jedinců tomu bude i mezi fanoušky.
Je pravda, že Sigma i Mora budou zřejmě chtít co nejvíce přispět z městské kasy či z té krajské. Ale tam ať se to odehraje u kulatého stolu a odehrají to manažeři nebo majitelé. Na stadionech by měla být Olomouc jednotná a užívat si to. Ať rozhodne vis "Maior" a sen Hanáků mít Moru i Sigmu nikdo neRozboří.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Mateřská škola U Sila s.r.o.

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Jesle, Mateřské školy a centra, MŠ s cizojazyčnou výukou

Mateřská škola U Sila, s.r.o. se nachází v blízkosti budovy s názvem Silo Tower, odtud také název. Nabízíme možnost docházky pro děti od 2 do 6 let v čase 6:30 – 17:00. Kromě Monte...