Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma s Rajnochem nesmí proti Znojmu ztratit

Sport

22.8.2014

Autor: rhe

Fotbalisté Olomouce hostí ve 4. kole FNL tým Znojma, se kterým vloni společně spadli z Gambrinus ligy. Hanáci deklarují okamžitý cíl návrat zpět do nejvyšší soutěže, zatím se jim ale nedaří. Prohráli dvakrát venku a se třemi body jsou až devátí. Proti Znojmu si tak doma nemůžou dovolit ztratit ani bod.

Ve 4. kole FNL přijede na Andrův stadion 1. SC Znojmo. Tým, který zvládl první tři kola za šest bodů, překvapivě ve 3. kole doma nestačil na Vlašim, se kterou prohrál 1:3.
Vloni Znojmo sestoupilo z Gambrinus ligy spolu se Sigmou. Vedl ho Leoš Kalvoda, letos trénuje Znojmo opět olomoucký trenér, Oldřich Machala. Znojmo staví nový stadion a netají se cílem vrátit se stejně jako Sigma zpět do ligy. Trenér Machala si do Znojma přivedl z Holice útočnou "gorilu" Libora Žondru a ten mu zatím jeho důvěru splácí. Z loňského kádru odešli kromě Sigmáků Nepožitka s Vašíčkem také Mudra, po kterém sáhl Liberec a Hnaníček, kterého koupila Příbram a Hrubého zase Jablonec. Hostování skončilo také Crnkičovi, Rjličovi, Zebovi a Haurdičovi s Diarra Soubou. Vrátil se ale z Jablonce Tomáš Okleštěk, odkud hostuje i útočník Pázler, z Hajduku Split dorazil Kovačič a ze Sparty na hostování Ledecký, z Baníku zase brankář Andrejko. V posledním kole Znojmo doma padlo s Vlašími, porážku chce odčinit trenér Machala na Hané. "Doufám, že nás porážka s Vlašimí probere, protože zápas se nám nepovedl a my víme, proč to tak bylo. Vrátili jsme se na zem, protože každý zápas ve druhé lize je velmi těžký, každý může porazit každého. Vlašim hrála velmi dobře, což jsme jí umožnili i my naší nedisciplinovaností. Věřím, že se vrátíme k prvním dvěma ligovým utkáním a Sigmu hodně potrápíme," řekl Oldřich Machala.
A jak vidí sobotního soka hráčská legenda Sigmy? "Sigma je jednoznačně favorit soutěže, kádr má velice kvalitní s minimálně zdvojenými posty. Olomoucký kádr je určitě nejlepší ve druhé lize. Hraje se jim hůře, protože je to jak se Spartou v první lize, každý se chce na Sigmu vytáhnout. My samozřejmě také," řekl pro web Znojma Machala.
Leoš Kalvoda: "Divákům jsme hodně dlužni"
Sigma bude chtít napravit další zaváhání z venku, kvůli kterému je v tabulce po 3. kole až na deváté pozici s jednou výhrou a dvěma porážkami. V Sokolově sice vsítila dvě branky a neproměnila penaltu, ale nezískala ani bod. V sestavě Sigmy budou chybět rekonvalescenti Radim Nepožitek a Zdeněk Zlámal, mimo hru jsou stále Tomáš Chorý a Jan Schulmeister, zraněný je Jakub Habusta, v týdnu se přesunuli do přípravy s béčkem Jaroslav Svozil, Jiří Texl a Šimon Falta. V týdnu přišel z Liberce vyhozený stoper s reprezentačními povinnostmi Jan Rajnoch. "Samozřejmě ano. Honza by měl být určitě posilou. Jenom, když se podíváte na jeho kariéru, na to, co má za sebou. Odehrál spoustu zápasu v české lize, v turecké lize, hrál bundesligu, má patnáct startů v reprezentaci. Jeho zkušenosti by měly být pro náš tým přínosem. Věřím, že to ukáže na hřišti," vidí posilu kouč Sigmy Leoš Kalvoda.
"Ze Znojma jsem krátkou dobu, moc věcí udělat nemohli. Nějaké návyky mají zažité stejně jako v Sigmě, kde jsou to trochu i zlozvyky. Znojmo hraje kombinačně, dobře posílili, vrátil se jim Okleštěk, na hrotu je takový ten "zabiják" Žondra, povedl se jim i příchod Chorvata Kovačiče a Pázlera z Jablonce. Asi bude hrát Hudec, protože Yonov má stop z karty," řekl ke svému bývalému celku Leoš Kalvoda.
Trenér Sigmy věří, že diváků na Andrův stadion zase přijde dost a pomůžou jeho týmu k vítězství. "Myslím, že kolem těch tří tisíc diváků zase přijde. Byli bychom moc rádi. Vím, že jsme divákům hodně dlužni. Všichni si mysleli, že druhou ligu jenom projedeme, i když jsem upozorňoval na to, že to bude velice těžká soutěž. Ono se to potvrzuje. Podporu diváků samozřejmě potřebujeme, byl bych rád, kdyby přišli a pomohli nám,“ řekl Kalvoda.

SK Sigma Olomouc - 1. SC Znojmo, 23.8. 2014 – 17:00 hod., Andrův stadion, Olomouc. Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Kožár.
Pravděpodobné sestavy:
Sigma Olomouc: Blaha – Janotka, Dreksa, Rajnoch, Vepřek - Zahradníček, Cana, Houska, Varadi – Ordoš, Vašíček. Trenér: Leoš Kalvoda.
1. SC Znojmo:Doleček – Helísek, Buchta, Hudec, Hříbek – Lacko, Okleštěk, Ledecký, Kovačić, Pázler - Žondra. Trenér: Oldřich Machala.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip