Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma proti Kolínu zabrala až poté, co trenér Kalvoda vyhodil o přestávce v kabině dveře z pantů

Sport

18.10.2014

Autor: rhe

V 11. kole Fotbalové národní ligy hrála Sigma Olomouc doma proti nováčkovi z Kolína. Ten byl před utkáním s pěti body předposlední. Sigma potřebovala výhru k udržení kontaktu s čelem tabulky, na kterém je, i když má zápas v Táborsku k dobru. Zápas Hanáci zvládli, ale první poločas zase nebyl ideální. Až po bouřce trenéra Kalvody o přestávce Sigma zabrala a soupeři nakonec nasázela čtyři branky.

Trenér Kalvoda musel udělat jednu vynucenou změnu, když za vykartovaného Denise Canu poslal do základní sestavy Michala Ordoše. Domácí tým měl už ve třetí minutě velkou šanci. Jakub Plšek se ocitl za obranou hostí, míč se po jeho kličce odrazil od obránce k Ordošovi, který zkoušel technicky obstřelit Pechatého. Myšlenka dobrá, provedení horší, míč šel těsně vedle.
V 15. minutě Hanáci opět Kolín zatlačili, Hála vracel míč do šestnáctky a halfvolej Ordoše skončil na tyči. O sedm minut později se skóre měnilo na druhé straně. Zahradníček s Hálou zaváhali na levé straně, Hurka našel naběhnutého Macháčka a ten nedal Reichlovi šanci.
Ve 39. minutě bylo ve vzduchu vyrovnání. Houska potáhl míč, na vápně ho předal Navrátilovi, který si míč přeslápl, na dlouhou nohu zakončoval do prázdné branky, ale míč šel těsně vedle. Tentýž hráč pak hodně protáhl Pechatého v brance Kolína, který vyrážel na rohový kop. Ten zahrával Tomáš Zahradníček, poslal ho na zadní tyč, kde skákal osamocen Michal Ordoš, což nemohlo skončit jinak než vyrovnáním, 1:1.
"V první půli jsme si zápas zbytečně zkomplikovali, to byla žákovská chyba, kterou tam předvedli Hála se Zahradníčkem. První poločasy máme špatné, hráči si to v kabině vyslechli, odnesli to dveře, které jsem asi vyhodil z pantů. Musí si už uvědomit, o co nám jde a hrát od začátku. Asi budu těmi dveřmi mlátit už před utkáním. Samozřejmě jsme si dnes zase říkali, že na soupeře musíme vlétnou, ale zase se to nestalo, hrajem jako staří páni. Jako když si jdu zahrát já s Honzou Chladilem a Laďou Kučerňákem. Naštěstí jsme do poločasu ze standartky srovnali," hodnotil první půli kouč Sigma Leoš Kalvoda.

Druhou půli začala Sigma tlakem, po pěti minutách mohla vést, Hála vracel míč pod sebe na malé vápno, Michal Ordoš však druhou velkou možnost tentokrát nevyužil a střílel vedle. O dvě minuty později se kopala penalta a Jakub Plšek opět prokázal, že trenér Kalvoda se na něj při pokutových kopech může spolehnout, 2:1. V další šanci pak byl stoper Jan Rajnoch, jehož hlavičku obrana hostí tečovala na roh. Ofenzivní hanácká mašina se začala rozjíždět. V dalších příležitostech zatím neuspěli Navrátil se Zahradníčkem. V 62. poslal kolmicí do šance Plšek Vašíčka, ten si pustil míč kolem Pechatého a ten ho jasně fauloval. Lerch ukázal opět na penaltový puntík a Pechatého vyloučil. Proti Plškovi stál střídající brankář Kubát. Plšek zvolil tentokrát pravou stranu a opět suverénně proměnil. Hosté se v deseti zmohli k ojedinělému ohrožení branky Hanáků, po akci Böhma hlavičkoval z dobré pozice nad branku Kabele. V 79. minutě už to bylo 4:1. Jan Navrátil viděl periferně volného střídajícího Jakuba Rolince a ten propálil Kubáta. Kolín se připomněl v 87. minutě. Jeho gól dal málem domácí Martin Šindelář, který tečoval centr těsně vedle tyče.
Sigma tak vyhrála 4:1, v tabulce je třetí za Varnsdorfem a Táborskem a má zápas na Táborsku k dobru, předskočit ji ještě může po nedělní duelu Sokolov. V dalším kole jede do Zlína a 28.10. dohrává odležený zápas v Táborsku.
"Kolín nás v první půli překvapil, že začal presovat, což našim hráčům dělalo dost problémy. Druhý poločas se odvíjel ve stejné režii jako poslední utkání. V zápase jsme hráli trošku jinak, kvůli trestu Cany, který si vždy odvede své. Dnes ten zápas byl trochu ovlivněn i tím, že David Houska hrál za jedenadvacítku oba zápasy a bylo to na něm znát," dodal k utkání trenér Sigmy Leoš Kalvoda.

SK Sigma Olomouc4:1FK Kolín
(1:1)
Branky:41. Ordoš, 53. a 65. Plšek oba z pen., 79. Rolinc - 22. Macháček.
Rozhodčí:Lerch - Pospíšil, Melichar.
ŽK:Plšek, Ordoš, Vašíček – Jelínek, Kabele.
ČK:62. Pechatý (Kolín).
Diváků:2 388.
Sestava SK Sigma Olomouc:Reichl – Hála, Šindelář, Rajnoch, Vepřek – Navrátil, Houska (76. Habusta), Plšek, Ordoš, Zahradníček (65. Varadi) – Vašíček (70. Rolinc). Trenér: Leoš Kalvoda.
Sestava FK Kolín:Pechatý – Šimkovský, Petrášek, Biško, Janec –Kabele, Kučera, Jelínek, Hurka (63. Kubát) – Macháček (72. Jukl), Bláha (60. Böhm). Trenér: Jaroslav Veselý.
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip