Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma remizovala ve Slatinicích se Senicou a porazila Gliwice

Sport

27.6.2015

Autor: rhe

Fotbalisté SK Sigma Olomouc začali s přípravou na Synot ligu 17. června. Zatím trénují kvůli ME do 21 let hlavně ve Slatinicích, kde se v sobotu utkali ve dvou přípravných utkáních se slovenskou Senicí a polskými Gliwicemi. První zápas skončil remízou 1:1, druhý výhrou Hanáků nad týmem vedeným Radoslavem Látalem 4:1. Testovaní Srbové jedou domů. Posilou by mohl být Moulis z Jablonce.

V prvním utkání hrála Sigma proti slovenské Senici a od 32. minuty vedla díky trefě Michala Ordoše. V závěru poločasu však hosté srovnali. V mužstvu Sigmy nastoupil kromě zkoušeného Srba Maloviče na levém beku i levý halv Pavel Moulis z Jablonce. Ten měl jít původně na testy do Zlína, ale nakonec skončil na Hané.
"Senica je v přípravě o dva týdny dál, byli živější. Vystřídali na nás dvě jedenáctky, takže to bylo vidět. Zbytečně jsme inkasovali v poslední minutě první půle a pak jsme nedali nějaké šance, ale po tom soustředění to nebylo špatné," hodnotil první utkání kouč Sigmy Olomouc Leoš Kalvoda.
V utkání proti Gliwicím Hanáci zkoušeli druhého Srba Zoricu, šanci dostali také hráči z béčka Štěrba, Petr Ševčík a Kalvach. Olomouc proti Gliwicím výborně začala. V 6. minutě vybojoval Zorica míč, připravil zakončení pro Ševčíka, jehož střelu brankář Piastu ještě vyrazil, ale na dorážku Navrátila už neměl šanci. O šest minut později se Navrátil změnil v nahrávače, našel od brankové čáry Jakuba Plška a ten na první tyči uklidil balón do branky, 2:0. Po další parádní akci Sigmy a brance Petra Ševčíka už to bylo o tři branky. Poláci dokázali snížit brankou Barisice, ale ve 39. minutě se trefil po další pěkné akci Hanáků agilně hrající Petr Ševčík.
Ve druhém poločase tempo hry opadlo a ubylo také vyložených šancí. Na hrotu útoku Sigmy se objevil navrátilec z hostování v Českých Budějovic Adam Varadi. Šanci pak dostali ještě střídající Vichta, Hála, Bárta a Richter.
"První poločas byl z naší strany dobrý, svižný, dali jsme čtyři branky, jednou jsme sice inkasovali, ale bylo to dobré. Ve druhé půli už to byl z obou stran fotbal chodících pánů. Kluci toho mají v nohách po soustředění hodně, ale dohrát se to dalo," řekl k utkání s Gliwicemi trenér Sigmy Leoš Kalvoda.
Ten zkoušel v utkáních srbské hráče Maloviče se Zoricou, jejich angažmá na Hané ale nedopadlo. "Zápas nám ukázal, že nejsou lepší než naši hráči. Jeden zápas je sice na test málo, ale musí prokázat lepší výkonnost než naši kluci, ti to tak mají v zahraniční stejné. A oni lepší nebyli. Končí jim víza, takže dnes odjedou," dodal Kalvoda.

SK Sigma Olomouc – FK Senica 1:1 (1:1)
Branky: 32. Ordoš – 45. Pavlík. Rozhodčí: Řezníček – Peřina, Podaný. Diváci: 200.
SK Sigma Olomouc: Buchta – Hála (46. Kušnír), Rajnoch, Šindelář, Malovič - Moulis, Ordoš, Cana, Falta (74. Richter), Zahradníček (74. Vichta) - Chorý. Trenér Leoš Kalvoda. Asistent Darko Šuškavčevič.

SK Sigma Olomouc – Piast Gliwice 4:1 (4:1)
Branky: 17. a 39. P. Ševčík, 6. Navrátil, 12. Plšek – 32. Barisic. Rozhodčí: Peřina – Podaný, Řezníček. Diváci: 200.
SK Sigma Olomouc: Blaha (46. Bárta) – Štěpán (60. Hála), Štěrba, Bystroň, Vepřek – Zorica, Plšek, P. Ševčík, Kalvach (60. Richter), Navrátil (60. Vichta) – Vašíček (46. Varadi). Trenér Leoš Kalvoda. Asistent Darko Šuškavčevič.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941