Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma testuje Ghaňana Adukora. Zlámal a Škerle šli do Bohemky

Sport

29.1.2015

Autor: rhe

SK Sigma Olomouc pokračuje v zimní přípravě. Do kádru trenéra Leoše Kalvody se nyní zapojil jedenadvecetiletý ghanský záložník Joachom Adukor (nar. 2.5. 1993). Defenzivní halv byl na testech loni u trenéra Sigmy ještě ve Znojmě. Známá jsou také působiště borců, o které Sigma pro jaro neměla místo. Aleš Škerle šel hostovat do Bohemians 1905, kde podepsal smlouvu i brankář Zdeněk Zlámal. Tomáš Janotka to zkouší v Českých Budějovicích.

Adukor dnes poprvé trénoval na umělce s týmem SK Sigma. "Je to defenzivní záložník. Bude s námi do přípravného utkání se Žilinou, pak to vyhodnotíme,“ řekl Ladislav Minář, sportovní ředitel SK Sigma Olomouc. V České republice není Adukor poprvé, loni ho v zimní přípravě zkoušelo Znojmo, kde tehdy trénoval Leoš Kalvoda.
Tři roky působil ve Švédsku, kde hrál za prvoligové Gefle, se kterým si zahrál i tři zápasy předkola Evropské ligy. V podzimní části sezony 2014/2015 Joachim Adukor působil v Portugalsku v druholigovém CD Trofense.
Trenér Kalvoda si před startem přípravy vysnil posilu do každé řady, Adukor by mohl být defenzivní posilou v záloze, kde má ne tento post olomoucký kouč jen Černohorce Denise Canu.
Hanáci by chtěli ještě otestovat bosenského ofenzivního hráče Irfana Hadžiče, jehož test ale zatím hatí potíže hráče se získáním víza do ČR, kvůli kterým boeneský fotbalista stále nemůže do Olomouce přijet.
Jedinými posilami tak zatím jsou navrátilci z hostování v Opavě Petrové Vavřík a Ševčik a z juniorky přeřazení Lukáš Buchvaldek, Ondřej Ševčík a Jan Štěrba. Sigma ještě testovala útočníka Josefa Čtvrtníčka ze Slovácka, který ale trenéra Kalvodu nepřesvědčil, že je lepší než útočníci Sigmy.

Tým SK Sigma Olomouc opustil v týdnu brankář Zdeněk Zlámal (1985). Po skončení smlouvy v Sigmě přestoupil do Bohemians 1905. V srdci Hané Zdeněk Zlámal působil od léta 2011, nejprve formou hostování, pak přestoupil z italského Udine. Za SK Sigma odchytal 64 zápasů v nejvyšší soutěži, byl u zisku Českého poháru a Superpoháru v roce 2012. Byl také u sestupu z ligy. "SuberBob" jak byl olomouckými fandy přezdíván měl potíže s kolenem a v létě absolvoval operaci. Sigma mu přes zdravotní potíže dala smlouvu, ale další již na Andrově stadionu rodák z Hulína nezískal. Nyní bude pokračovat ve třetím pražském klubu. Chytal za Slavii i Spartu, nyní z něj bude klokan.
"Je to pro mě nová zkušenost, příležitost za kterou jsem rád. Když mě trenér Pivarník oslovil, neváhal jsem ani minutu," řekl pro klubové stránky Bohemky Zdeněk Zlámal. "Jsem rád, že stihnu již soustředění s týmem, kde budu mít větší šanci poznat nové spoluhráče," doplnil nový brankář Klokanů.
Stejně jako Zlámal bude v Ďolíčku působit i stoper a dlouholetý kapitán SK Sigma Olomouc Aleš Škerle (1982). "Aleš Škerle odchází na hostování do konce sezony s opcí,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma Olomouc. Škerle už za Bohemians odehrál o víkendu zápasy zimní Tipsport ligy.
Z podzimního kádru již odešli stopeři Pavel Dreksa a Jaroslav Svozil, ti se připravují se Znojmem, levý bek Matěj Hýbl z béčka je na zkoušce v Kolíně. Záložník Václav Tomeček přestoupil do Třince.
Do Opavy odchází hostovat záložník Jakub Habusta (1993). Další záložník SK Sigma Radim Nepožitek (1988) by se měl zapojit do přípravy ve Znojmě. Tomáš Janotka je na testech v ligových Českých Budějovicích.

Reklama

ARCIBISKUPSKÝ PALÁC V OLOMOUCI

Katalog firem » Kultura a umění » Muzea, expozice, forty

Komentované prohlídky reprezentačních sálů s výzdobou a mobiliářem z 18. až počátku 20. století. Palác spjat s řadou významných událostí – návštěvy Marie Terezie, nástup na trůn F...