Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma vstoupila do sezóny pohárovou výhrou ve Slavičíně

Sport

26.7.2014 aktualizováno 27.7.2014 07:24

Autor: rhe

Sezónu 2014/2015 začala Sigma Olomouc 1. kolem Poháru České pošty na hřišti divizního Slavičína. Po bezbrankovém prvním poločase Hanáci ve druhé půli zabrali a zvítězili jasně 6:0. Hlavním cílem Sigmy v sezóně je postup zpět do Synot ligy, ale v poháru má šanci dostat se do Evropy, proto bude pro fanoušky velmi zajímavé sledovat, jak si Modrá lavina vede i v poháru.

Sigma do Slavičína nejela v kompletním složení, vzhledem ke zdravotnímu stavu byli mimo hru Tomáš Janotka, Šimon Falta a Tomáš Chorý, také dlouhodobí marodi Radim Nepožitek a Zdeněk Zlámal, připraven do hry ještě není David Bystroň. Do Slavičína nejel ani Michal Ordoš, který hrál dopoledne za béčko proti rezervě Zlína, stejně jako Svozil, Texl, Javůrek, Habusta či Asante.
V první půli se Sigmě nedařilo úspěšně ztéci obrannou vozbu Slavičína. Mohla vést už po čtvrthodině hry, ale Plšek i Varadi si vylámali zuby na brankáři domácích Talčíkovi. Po půlhodině hry to zkoušel z dálky Houska, jeho nadějná rána těsně minula šibenici.
O dvě minuty později zahrozili domácí, hlavičku Školníka ale Reichl kryl. V závěru poločasu ještě mohl dvakrát skórovat Varadi, ale napoprvé jeho střelu chytil Talčík, podruhé byl v ofsajdu.
Čekání na gól utnul hned v první minutě druhé půle Jakub Plšek, když přesnou ranou pod břevno překonal domácího brankáře Talčíka. O chvíli později mohl navyšovat Vašíček, ale pálil jen do Talčíka. V 54. minutě už to bylo 2:0. Po akci Vašíčka s Navrátilem se trefil Adam Varadi. Na tříbrankový rozdíl pak zvýšil nádhernou individuální akci a střele do šibenice Václav Vašíček.
V 70. minutě se opět trefil Vašíček, tentokrát z přesné přihrávky Tomáše Zahradníčka, 4:0. O sedm minut později to bylo už 5:0. Zahradníčkův centr z přímáku uklidil do branky Adam Varadi.
V 86. minutě uzavřel účet utkání střídající Jakub Rolinc, když hlavičkoval přesně centr Jakuba Plška.
"Jasný zápas to vůbec nebyl. Dokud měl Slavičín síly, tak jsme měli problém se tam dostat. Ale musím říct, že jsme měli už v prvním poločase několik vyložených šancí, mohly tam být i dvě penalty za ruky. Samozřejmě jsme měli dát ty branky z jiných situací, hlavně z těch, které jsme nedohráli. Ve druhém poločase už to bylo lepší, domácí pak odpadli. Ale branky jsme dali po pěkných vypracovaných akcích,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Leoš Kalvoda.
Ve 2. kole Poháru České pošty bude hrát Sigma Olomouc 13.8. na hřišti Velkého Meziřící, které vyhrálo v Břeclavi. Ve 3. kole to vypadá na jednoho z dvojice Uničov - Třinec. Ve 4. kole případně na Opavu či Karvinou.
Příští týden startuje Sigma ve druhé lize. Začíná v neděli dopoledne v 10:15 na hřišti Viktorie Žižkov.

FC TVD Slavičín - SK Sigma Olomouc 0:6 (0:0). Branky: 57. a 76. Varadi, 66. a 71. Vašíček, 46. Plšek, 86. Rolinc Rozhodčí: L. Kneisl - Kneisl Z., Chlevišťan. Diváků: 600.
Sestava Sigmy Olomouc: Reichl - Hála, Dreksa, Škerle, Vepřek - Schulmeister (63. Cana), Plšek, Houska, Navrátil (66 Zahradníček) - Varadi, Vašíček (73. Rolinc). Trenér Leoš Kalvoda.

Reklama

Multikino CineStar Olomouc

Katalog firem » Kultura a umění » Kina

Multikino CineStar se nachází v OC City Olomouc (vedle Globusu). Spojení trati: 2, 7 BUS: 27 Multikino CineStar má kapacitu 982 míst v 7 sálech, bezbariérový přístup. Sály označeny: Dolby Digit...