Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma vyhrála ve Frýdku-Místku trefou střídajícího Falty v závěru

Sport

22.11.2014 aktualizováno 23.11.2014 09:36

Autor: rhe

Fotbalisté Sigmy zdolali Frýdek-Místek na jeho hřišti 1:0 a v čele tabulky Fotbalové národní ligy mají už čtyřbodový náskok. Navíc je ještě čeká dohrávka s Varnsdorfem, který je jako jediný může připravit o to, aby přezimovali na prvním místě. Na hřišti ve Stovkách rozhodl pět minut před koncem střídající Šimon Falta.

Trenér Kalvoda udělal dvě změny. Jednu vynucenou, vykartovaného Vepřka nahradil Javůrek, a jednu v záloze, kde místo Jakuba Plška, který střídal v poločase už v Karviné, nahradil zkušený Michal Ordoš.
Od úvodního hvizdu stačilo uplynout zhruba sedm minut, když favorit utkání z Hané poprvé vážněji zahrozil před domácí brankou. Po rohovém kopu Zahradníčka zaváhal gólman Prepsl, jemuž míč vypadl z rukavic. V následné skrumáži se dostali Hanáci ke dvěma zakončením. První ránu dokázal vyrazit gólman Frýdku jen k Vašíčkovi, jehož pokus musel z brankové čáry odehrát do bezpečí obránce Žídek. Valcíři se tedy se štěstím ubránili a o pět minut později měli sami možnost jít do vedení. Mozol si zpracoval dlouhý pas, zbavil se jediného olomouckého obránce a sám postupoval proti Reichlovi. Gólman Sigmy ale přečetl úmysl soupeře dokonale a včasným výběhem jeho šanci zlikvidoval.
Neuplynulo ani šedesát sekund a na branku Sigmy se řítila další hrozba. Mehremičův centr se pokusil proměnit v gólové zakončení Halaška, jenže brankář hostů byl proti. Nicméně tím celá akce neskončila, Reichl totiž ránu soupeře pouze vyrazil. S dorážkou tak okamžitě přispěchal opět Halaška, který tentokrát napálil brankovou konstrukci. Ačkoli diváci po tomto úvodu duelu očekávali příděl dalších gólových šancí, nedočkali se jich. V dalším průběhu prvního poločasu byli mírně aktivnější Olomoučtí, jenže vážněji ohrozit branku Frýdku nedokázali. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.
Sotva druhá půle odstartovala, mohla jít Sigma do vedení. Hostující ofenziva překvapila gólmana Prepsla. I nyní si ale vybral domácí strážce svatyně dávku štěstí, neboť míč mířil jen do břevna. O chvíli později sám Prespl nabídl soupeři možnost skórovat, jenže Houska branku domácích přestřelil. Hanáci pokračovali v aktivní kombinační hře, která mohla přinést kýženou vedoucí branku v 64. minutě. Hálovu ránu sice obrana soupeře zblokovala, jenže odražený míč doputoval na kopačku Housky. Ten na nic nečekal a vyzval ke střele Zahradníčka, jehož pokus skončil bohužel pro Sigmu vedle hostující branky.
Čtvrt hodiny před koncem zápasu dostala Sigma výhodu přímého kopu z hranice pokutového území. Exekuce standardní situace se chopil Ordoš, který zkoušel technickým pokusem poslat míč do sítě, jenže napálil pouze zeď. Konec zápasu se rychle blížil a zdálo se, že si týmy rozdělí po jednom bodu. V tom ale přišlo rozuzlení, o které se postarali hosté. Ordošův centr vyrazil gólman Frýdku pouze na nohu Šimona Falty, který po čtyřech minutách na hřišti rozhodl o osudu utkání nechytatelnou ránou k tyči.
Valcířům v tu chvíli zbývalo i s nastaveným časem zhruba sedm minut, aby poslední letošní vystoupení dovedli k bodovému zisku. Defenziva soupeře si ale hubený náskok zkušeně pohlídala až do závěrečného hvizdu. Sigma tak i podruhé v sezóně porazila Frýdek, tentokrát na jeho hřišti 1:0, čímž si upevnila první místo v tabulce.
"Bylo to jedno z nejtěžších utkání, protože byl velice těžký terén, i když to tak nevypadalo. Ale byl to velice těžký terén, který nám znemožňoval naši fotbalovou kombinaci. Ale kluci to zvládli. V prvním poločase tam měli šanci domácí, my jsme měli také šance, ale druhý poločas jsme hru ovládli a kontrolovali, i když nám chyběly góly,“ řekl trenér SK Sigma Leoš Kalvoda pro www.sigmafotbal.cz
Olomoucký kouč pochválil i střelce Faltu: "Je to pro něj povzbuzení, ale pro mladé hráče musí být povzbuzení každý start za áčko. To musí být povzbuzení do další práce. A ještě, kór, když dá v takovém zápase vítězný gól, to pro něj musí být úplně super. Ale hlavně musí pracovat dál, má v sobě perspektivu, je to talentovaný hráč, ale musí na sobě tvrdě makat,“ dodal Kalvoda.
Poslední zápas podzimu hraje Sigma v sobotu 29.11. na Andrově stadionu proti Varnsdorfu. Začátek je v 14 hodin. Předprodej vstupenek na tento duel začal v klubové prodejně Fanshop ve čtvrtek 20. listopadu.
Lístky jsou v prodeji za 80 korun na kryté sezení, za 60 na nekryté. Stále si ještě můžete zakoupit také permanentku, pořád se vyplatí. Permici fanshop prodává za 800 (kryté sezení) a 600 (nekryté sezení) korun, fans nad 65 let, ZTP a studenti mají na permici slevu 100 korun. Junior permice (pro mládež do 15 let) stojí 100 korun.
Jak má Fanshop otevřeno?
Klubová prodejna Fanshop na Andrově stadionu má otevřeno ve všední dny od 10 do 17 hodin, v sobotu od 9 do 12.00.

MFK Frýdek-Místek0:1SK Sigma Olomouc
(0:0)
Branky:85. Falta.
Rozhodčí:Adámková - Hájek, Pochylý.
ŽK:Mehremič, Ďuriška - Rajnoch, Hála.
Diváků:2 170.
Sestava MFK Frýdek-Místek:Prepsl - Švrček (88. Uškovič), Žídek, Literák, Coufal - Mehremič, Vašenda (65. Ďuriška) - Pribula (82. Hykel), Mozol, Zapalač - Halaška. Trenér: Orel.
Sestava SK Sigma Olomouc:Reichl - Hála, Rajnoch, Šindelář, Javůrek - Zahradníček, Houska (60. Plšek), Cana, Ordoš, Navrátil (81. Falta) - Vašíček (53. Chorý). Trenér: Kalvoda.
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip