Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma zahájila přípravu na jarní boje o postup do nejvyšší soutěže

Sport

4.1.2017

Autor: rhe

Fotbalisté Sigmy Olomouc dnes dopoledne poprvé vyběhli na tréninkovou jednotku na umělém trávníku areálu Androva stadionu. Trenéři Jílek, Onofrej a Lovásik začali trénovat na jaro se šestadvaceti fotbalisty, mezi kterými už nebyl Vojtěch Štěpán. Nováčky v áčku jsou záložníci z béčka Látal s Vichtou a útočník z Uničova Aleš Krč. V Sigmě prodloužil také kapitán Aleš Škerle.

Nejlepší střelec Sigmy Jakub Plšek sledován zkušeným Alešem Škerlem, který na Hané prodloužil smlouvu. Nejlepší střelec Sigmy Jakub Plšek sledován zkušeným Alešem Škerlem, který na Hané prodloužil smlouvu. Foto: Jan Procházka

Svěřenci trenéra Václava Jílka absolvovali úvodní tréninkovou jednotku na umělé trávě Androva sportovního areálu, první přípravné utkání budou hrát v sobotu 14. ledna v Žilině. O týden později bude hrát Sigma dva duely doma se Zlínem a Skalicou. Kompletní plán přípravy
"Příprava by měla být hlavně taková, aby nás dovedla k cíli, který máme. To znamená, když to řeknu zjednodušeně, aby to byla postupová příprava. Chceme navázat na práci z podzimu, pořád se zaměřujeme na stejné věci, pořád platí, že potřebujeme produktivitu v útočné fázi, na to se budeme zaměřovat, a také na rychlost přechodové fáze, to dnes ve fotbale rozhoduje. A musíme se odrazit od toho, že jsme celkem dobře a kompaktně bránili,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.
Sigmu čeká docela dlouhá příprava, první mistrovský zápas bude hrát Sigma až na začátku března. "Pro hráče je to koníček a zaměstnání v jednom, jsou to profesionálové. Příprava je dlouhá, hlavně nájezd máme první týden poměrně pozvolný, čekají nás testy, až potom se to naplno rozběhne. Ale myslím, že tam máme dost soupeřů, zajímavých, bude to poměrně pestré,“ uvedl Jílek.

Radakovič sledován Buchvaldkem a Yunisem. Radakovič sledován Buchvaldkem a Yunisem. Foto: Jan Procházka
Václav Vašíček uníká Uroši Radakovičovi. Václav Vašíček uníká Uroši Radakovičovi. Foto: Jan Procházka


V kádru zatím nedošlo k výraznějším změnám, co se příchodů týče. "Přesunuli jsme dva hráče z béčka, Vichtu a Látala, kteří si podzimními výkony řekli o šanci být v áčku. Na zkoušku jsme si vzali z Uničova Aleše Krče, je to nás odchovanec, v Uničově se prezentoval velmi dobrou střeleckou potencí, bude tady čtrnáct dní až tři týdny a uvidíme, jak to bude vypadat,“ uvedl Jílek. V klubu dál pokračuje stoper Aleš Škerle, který prodloužil o rok smlouvu. Z podzimního kádru chybí záložník Vojtěch Štěpán, který si hledá nové angažmá. Jinak základní sestava zůstane pro jarní fázi soutěžního ročníku bez změn. „Ano, kádr zůstane stejný, na tom jsme se s vedením shodli, absolutně jsme se nebavili o tom, že bychom nějaké hráče pouštěli, zůstává i Šimon Falta, který byl na čtyřdenním testu v Bröndby Kodaň, ale bylo to domluvené i se sportovním vedením, s tím, že na jaře tady zůstane. To by musela přijít opravdu vynikající nabídka, abychom jej pustili, já s ním určitě na jaře počítám,“ řekl Jílek.
Jaké měli hráči přes Vánoce úkoly a jak se těší na váhu? "Na váhu se těšíme hlavně my, ale myslím, že to bude v pořádku. Když jsem viděl třeba Uroše Radakoviče, jak byl nachystaný, tak se nebojím a pokud budou takhle nachystaní všichni, tak se nebojím. Kluci měli čtrnáct dní volno a pak už měli přípravu se sport testery a když jsem si je procházel, tak všichni plnili to, co měli," dodal k individuální přípravě Jíek.
Jak vnímal olomoucký trenér zprávy a chystané změně majitele Sigmy? "Na konci roku jsem byl přizván na dozorčí radu, tam jsem věřil, že se to vyřeší do konce roku, ale asi to není jednoduché dotáhnout. Nechci se tím však rozptylovat, jsme nastavení na sportovní stránku, ale ovlivňuje nás to také, protože vidím, že naši konkurenti posilují. My jsme také měli vytipované hráče, ale musíme vyčkat a doufat, že se to vyřeší do konce ledna," řekl k dění v klubu Václav Jílek.

Trenéři Sigmy Olomouc Václav Jílek a Ladislav Onorfej na první tréninkové jednotce Sigmy. Trenéři Sigmy Olomouc Václav Jílek a Ladislav Onorfej na první tréninkové jednotce Sigmy. Foto: Jan Procházka

SK Sigma Olomouc odstartoval přípravu

Hráči na startu přípravy SK Sigma
Brankáři:

Miloš BUCHTA
Michal REICHL
Štěpán SPURNÝ

Hráči do pole:
Martin HÁLA
Martin SLADKÝ
Martin ŠINDELÁŘ
Jan ŠTĚRBA
Uroš RADAKOVIĆ
Aleš ŠKERLE
Michal VEPŘEK
Václav JEMELKA
Jakub HABUSTA
David HOUSKA
Jakub PLŠEK
Jakub PETR
Lukáš BUCHVALDEK
Tomáš ZAHRADNÍČEK
Radek LÁTAL
Šimon FALTA
Jakub VICHTA
Tomáš CHORÝ
Václav VAŠÍČEK
Jakub YUNIS
Aleš KRČ
Jan HLADÍK
Matěj HÝBL

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941