Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma zvládla v Rosicích roli favorita a jde v poháru dál

Sport

2.9.2015 aktualizováno 3.9.2015 07:09

Autor: rhe

Olomoucká Sigma postoupila v poháru MOL Cupu do 3. kola. Ve tom druhém zvládla duel na hřišti divizních Rosic a i díky hattricku Michala Ordoše zvítězila jasně 5:0. Ve třetím kole čeká na Hanáky SFC Opava.

Michal Ordoš oslavil návrat do základní sestavy hattickem v MOL Cupu na hřišti divizních Rosic. Michal Ordoš oslavil návrat do základní sestavy hattickem v MOL Cupu na hřišti divizních Rosic. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Trenér Kalvoda musel v Rosicích oželet v sestavě několik hráčů. Kromě dlouhodobě zraněného Bystroně mu chyběli Václav Vašíček 
i Tomáš Malec, tedy oba útočné hroty. V záloze scházel Jakub Plšek, který měl distanc za vyloučení v Plzni, a také  Petr Ševčík, jenž si plní reprezentační povinnosti na srazu jedenadvacítky. Do základní sestavy se tak podíval třeba Denis Cana, David Houska, Michal Ordoš či Tomáš Chorý. V kádru zatím není nová posila z Plzně Roman Hubník. Více o návratu Romana Hubníka do Sigmy.
Sigma začala dobře. Už v 7. minutě fauloval Havlásek Jakuba Petra a Michal Ordoš penaltu "angličanem" o tyč proměnil. Po půlhodině vedla Olomouc už 2:0. Jan Navrátil našel volného Michala Ordoše a ten přesnou ranou k tyči navýšil vedení. Ještě do poločasu mohla Sigma zvýšit, ale nejprve odmítl hattrick Ordoš a dvě minuty před pauzou minul v čisté šanci také Petr.
Nástup do druhé části však měla Sigma také výborný. Už po třech minutách si našel centr Tomáš Chorý a špičkou kopačky překonal vyběhnuvšího brankáře Rosic Zádrapu. Hosté měli zápas v moci, vyjma 66. minuty, kdy se v šanci ocitl Selinger, ale Buchta vše včasným vyběhnutím vyřešil. Pak útočila opět Sigma. Nejrpve nedal po vybídnutí Ordoše Hála, pak trefil Ordoš tyč a střídající Moulis břevno. Jako by tyčí nebylo dost, v 81. minutě trefil konstrukci další střídající hráč Jakub Rolinc.
Hanáci navýšili vedení až v konci duelu. Minutu před koncem konečně trefil po přihrávce Moulise hattrick Michal Ordoš a v poslední minuty korunoval jasný postup Olomouce po nádherném Ordošově pasu Rolinc.
"Povinnost jsme splnili, ale musím říct, že jsme měli dát daleko více branek. Měli jsme dohrát více akcí. Rosice jsme prakticky k ničemu nepustili, bylo to zasloužené vítězství. Ale to, co nedáme tady, to se nám potom promítá v první lize. Šancí musíme proměňovat více,“ řekl trenér SK Sigma Leoš Kalvoda pro sigmafotbal.cz
V dalším kole poháru čeká na Sigmu těžší soupeř SFC Opava, tým, se kterým Hanáci ve FNL loni dvakrát remizovali.

FC Slovan Rosice - SK Sigma Olomouc 0:5 (0:2)
Branky: 7. Ordoš (pen.), 30. Ordoš, 48. Chorý, 89. Ordoš, 90. Rolinc.
Rozhodčí: Machálek – Pochylý, Vysloužil. ŽK: Havlásek. Diváků: 650. Sestava SK Sigma Olomouc: Buchta – Hála, Rajnoch, Šindelář, Vapřek - Cana, Houska - Navrátil (58. Moulis), Ordoš, Petr (82. Zahradníček) - Chorý (78. Rolinc). Trenér: Leoš Kalvoda.

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz