Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 9.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Škatulata v extralize se začala hejbat. Moru posílí Valenta a Zeman

Sport

5.5.2015

Autor: rhe

Hokejová extraliga nedávno skončila. Hokejisté si užívají volna, naproti tomu bafuňáři mají od 1. května napilno. Otevřel se přestupový trh a mančafty začínají chystat kádry na příští ročník. HC Olomouc povede nový kouč Zdeněk Venera i on bude spolu s generálním manažerem Erikem Fürstem a majitelem Jiřím Dopitou shánět posily pro další ročník. Kromě novinek v Kohoutí družině jsme pro vás připravili souhrn doposud známých změn v kádrech extraligových celků. Zatím jistými posilami HCO jsou obránce Tomáš Valenta a útočník Jihlavy Adam Zeman.

Změny v HC Olomouc zatím nejsou všechny potvrzeny. Spekuluje se o odchodu či konci kariéry brankáře Jiřího Trvaje. O Pavla Pateru se zajímá Jan Čaloun z prvoligového Ústí nad Labem. Pavel Patera po konci baráže sdělil, že se rozhodne do čtrnácti dní a podle zpráv médií v Olomouci příští rok hrát nebude. Zlín už před měsícem potvrdil zájem o Matina Cibáka. "Na přímou otázku Martin řekl, že nic podepsaného nemá. Samozřejmě nevím, jestli má nebo ne, ale tohle je těžké, je to každého věc. Na to není žádná páka někoho lámat, jestli u nás hrát bude či nikoli,“ řekl generální manažer Mory Erik Fürst k zájmu Zlína o Cibáka na tiskovce po sezóně. Na odchodu z Olomouce jsou útočníci Rostislav Marosz a Tomáš Rachůnek o jejichž přestupu do Karlových Varů už informoval web Energie. Pokračovat v Olomouci nebudou ani Ivan Majeský a Radek Dlouhý.
V kolonce příchodů se zatím spekuluje o brankáři Mensatorovi z Plzně, který vychytal Venerovi titul v Karlových Varech a v Plzni nebude pokračovat. Do obrany přichází zlínský bek Tomáš Valenta. V olomouckém týmu působil již v sezóně 2012/13. S výkony defenzivního obránce, který pomohl Kohoutům až do baráže o extraligu, bylo vedení Mory spokojeno, Valenta však jako hráč Zlína zamířil na další dva ročníky právě do svého mateřského celku.
Druhá nová tvář naopak vyztuží ofenzivní sílu Kohoutů. Útočník Adam Zeman je třiadvacetiletým jihlavským odchovancem, který se těší na svou první výraznější extraligovou příležitost. Třikrát za sebou dokázal v první lize zaznamenat minimálně 30 bodů! V ročníku 2013/14 nastřádal v dresu jihlavské Dukly dokonce 28 branek! Stal se tak třetím nejlepším kanonýrem soutěže.
Další spekulace je ohledně zkušeného beka Lukáše Galvase z Třince, který v Olomouci bydlí a za dorostenecké týmy Mory hrají jeho synové. V útoku Venera avizoval v médiích zájem o střelce, a tady se nabízí spojení s Jaroslavem Balaštíkem, který ve Zlíně loni skončil, dohrál v Liberci, ale tam novou smlouvu nedostal. Na dalším působení v hanácké metropoli se dohodli dva obránci – odchovanec klubu Jiří Ondrušek a nejproduktivnější zadák Mory v loňské sezóně Pavel Skrbek. Fanoušci se mohou těšit na další hokejové akce v podání slovenských útočníků Dávida Buce a Petera Zuzina. Na Hané rovněž zůstává i forvard Jakub Matai.Opce totiž byly uplatněny na zadáky Jakuba Bartoně a Robina Staňka. Olomoucký dres budou i v další sezóně oblékat útočníci Matěj Pekr, Michal Vodný a Aleš Jergl.
Odchod na trenérské židli ještě znamenal přesun trenéra juniorů Kamila Přecechtěla, který s Jiřím Vykoukalem povede Jestřáby Prostějov. Do kádru už si Kamil přivedl Jakuba Čuříka z Prostějova.

Kempný s Francouzem do Ruska. Končí Michal Broš a Tomáš Vlasák


V ostatních extraligových týmech už také čile probíhá příprava na další ročník. Většina celků měla na budování kádru více času než finalisté Litvínov s Třincem a barážoví účastníci HC Olomouc s Piráty z Chomutova.
Z mistrovského Litvínova odchází do Švédska asistent trenéra Miloslav Hořava a do KHL do Traktoru Čeljabinsk nejlepší brankář extraligy Pavel Francouz. Nahradit by ho měl mladý Petrásek z Ústí. Celý Litvínov čeká na rozhodnutí Martina Ručínského, zda bude pokračovat, a na Jakuba Petružálka, zda odejde zpět do KHL. "Viktor Hübl má smlouvu a pokračuje v Litvínově, pro Frantu Lukeše máme připravenou nabídku na její prodloužení," řekl GM Vervy Robert Kysela. Konec kariéry oznámil Jiří Šlégr.
Oceláři Třinec
Jeden z finalistů zatím změny neoznámil. Pokračovat by měla trenérská dvojice Jiří Kalous a Václav Varaďa. "S Vencou Varaďou jsme mluvili s majiteli a vedením klubu, vypadá to, že budeme pokračovat. Zatím nemáme nic podepsaného, nicméně jsme předběžně domluvení na další spolupráci,“ řekl Jiří Kalous pro klubový web.
HC Sparta Praha
Zatím ohlásila odchod zkušeného beka Karla Pilaře do Hradce Králové, kam míří i brankář Tomáš Král. Ze Sparty odešel také kapitán Tomáš Rolinek, zatím není jisté, kam přestoupí, chce být co nejblíže rodině, se kterou bydlí ve Žďáru nad Sázavou.
HC Kometa Brno
Oznámila odchod reprezentačního beka Michal Kempného do Minsku a na odchodu do KHL je údajně i brankář Marek Čiliak. Kometu by měl trénovat bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik, který nahradí Vladimíra Kýhose. Dny jsou v Kometě údajně sečteny i pro veterána Petra Tona. Nové smlouvy naopak podepsali brankář Falter, bek Malec a kapitán Leoš Čermák. Z Vítkovic má do Brna namířeno obrovitý slovenský bek Stehlík a Hadamczik údajně lanaří i reprezentační duo Roman-Svačina.
Mountfield Hradec Králové
Vedení hradeckého Mountfieldu oznámilo první výraznější změny v hráčském kádru před startem nové extraligové sezony 2015-16. V ní budou pod Bílou věží nadále působit útočníci Jaroslav Kudrna i Lukáš Vantuch, kteří s klubem prodloužili své stávající kontrakty. Kromě toho východočeský klub získal do své party mladého brankáře Tomáše Krále, obránce Karla Pilaře ze Sparty nebo útočníka Bedřicha Köhlera ze Zlína. V klubu nepokračuje brankář Pavel Kantor, který zamířil do Vítkovic, obránce Peter Mikuš či útočníci Tomáš Pospíšil, Dávid Skokan a Colin Valcourt. Novým asistentem Petera Draisaitla bude místo Jiřího Kučera Tomáš Martinec.
PSG Zlín
Nové smlouvy podepsali útočník Ondřej Veselý (dva roky) a obránce Jiří Marušák (jeden rok). Šestý celek letošního ročníku extraligy uplatnil opce vyplývající ze smlouvy hned u sedmi hokejistů, dres PSG Zlín budou nadále oblékat například Petr Holík, Zdeněk Okál a Oldrich Kotvan. Úspěšnou hráčskou kariéru ukončil trojnásobný mistr světa a kapitán mužstva Petr Čajánek. Končí také Petr Leška. O budoucnosti Luboše Horčičky se jedná. V PSG zůstává Robert Říčka. Vedení klubu nenabídlo novou smlouvu Jakubu Svobodovi a na odchodu ze Zlína do Hradce je útočník Bedřich Köhler. Zlín naopak posílil dva slovenští útočníci Daniel Štumpf ze Skalice a Tomáš Sýkora z Popradu. Zlín se také zajím o Martina Cibáka z Olomouce. Opačným směrem by měl zamířit obránce Tomáš Valenta.
HC Škoda Plzeň
Do týmu HC Škoda Plzeň se vrací hokejisté Jaroslav Kracík a Tomáš Pitule. Po návratu ze zámoří bude v týmu trénovat také Tomáš Andrlík. Toto jsou první změny v týmu, ale zatím ne poslední. Nový sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák, který po sestupu se Slavií skončil s aktivní kariérou, je s posilami zatím spokojený, hned ale přidává, že tým rozhodně ještě není kompletní a bude potřebovat minimálně jednoho komplexního hráče. V Americe je velký zájem o Vojtěcha Mozíka, který je výběru Vladimíra Růžičky pro mistrovství světa v Praze. V kádru už není brankářská dvojka Lukáš Mensator.

Udrží Vítkovice Romana se Svačinou?


HC Vítkovice STEEL
Několika hráčům v Ostravě skončily smlouvy, ovšem jediným opravdu potvrzeným odcházejícím hráčem je obránce Richard Stehlík. Vedení HC VÍTKOVICE STEEL se ještě během dubna podařilo do týmu přivést nové tváře – brankáře Pavla Kantora, který v minulých letech chytal v Hradci Králové, a útočníka Stanislava Balána, jenž naposledy hájil barvy Karlových Varů. Do Ostravy se po jednom roce stráveném v KHL vrátil slovenský reprezentační obránce Karol Sloboda a kromě toho své působení ve Vítkovicích prodloužil novým dvouletým kontraktem kapitán Jiří Burger. Naposledy prodloužil smlouvu také slovenský útočník Peter Húževka. S některými dalšími hráči, kterým ke 30. dubnu skončila smlouva, vedení klubu nadále jedná. "Není tajemstvím, že stále máme velký zájem udržet Ondru Romana i Vláďu Svačinu a také jednáme i s Rosťou Oleszem,“ řekl generální manažer HC VÍTKOVICE STEEL Petr Husička. Vítkovicím se samozřejmě nevyhnou odchody. Hostování skončilo brněnským Tomáši Svobodovi a Ondřeji Dlapovi. Ve Vítkovicích dále nebude pokračovat ani americký gólman Brandon Maxwell.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
Pardubičtí hokejisté vstupují do letní přípravy s řadou změn v kádru. Čeká je zejména zemětřesení v obraně – dres sedmého týmu uplynulého ročníku Tipsport extraligy už nebudou oblékat zadáci Václav Benák, Jakub Čutta, Karol Korím a Aleš Píša. V útoku pak klub neprodloužil smlouvu s Jiřím Cetkovským a Janem Semorádem. Jen na brankářském postu by mělo zůstat vše při starém. Robert Kristan a Tomáš Halász podepsali nové smlouvy, stávající kontrakt běží juniorskému reprezentantovi Karlu Vejmelkovi. Jedním z hráčů, kteří se vzniklou mezeru v zadních řadách pokusí zacelit, je Slovák Tomáš Bokroš. Do Pardubic se dále vrací odchovanec Michal Šeda, jenž posledních šest sezon odehrál v Košících, se kterými slavil rovnou čtyři mistrovské tituly. Dalším navrátilcem z pardubické líhně je Marek Drtina. Ten v posledních letech sbíral starty především v první lize, letos zaznamenal vynikajících 23 bodů (7+16) v dresu slovenské Skalice. Na testy přichází z Kladna Jan Látal. Kádr Východočechů naopak doplní Jan Kolář, který se vrací z hostování v pražské Slavii. Klub vyzkouší slovenské forvady Mateje Sikelu a Eduarda Šimuna.
BK Mladá Boleslav
V novém ročníku už ale fanoušci na ledě neuvidí několik známých jmen. Poté, co kariéru ukončil Michal Broš, se s černozeleným dresem loučí také odchovanec David Vrbata nebo produktivní Milan Mikulík. Mladou Boleslav opouští také další útočná zkušenost v podobě Pavla Kašpaříka, kterému skončilo hostování z Plzně. Ve 29 zápasech si letos připsal jen čtyři asistence. Z Vítkovic hostoval v klubu brankář Roman Málek, jenž se ale v listopadu zranil a sezona mu skončila už po šesti zápasech. Smlouvu pak Bruslaři neprodloužili slovinskému obránci Luku Vidmarovi. Na hostování přichází k Bruslařům liberecký obránce Tomáš Voráček a v klubu pokračuje také gólman Martin Růžička a obránce David Kočí, oba hostují z Pardubic.
Bílí Tygři Liberec
Nejproduktivnější Tygr uplynulého extraligového ročníku Tomáš Filippi bude od nové sezóny působit v KHL. Na novém tříletém kontraktu se domluvil s týmem Metallurg Magnitogorsk. V příští sezóně nebudou Tygří dres dále oblékat útočníci Balaštík, Bulík, Jass, Krejčík a Urban a také obránce Petr Gřegořek. Na hostování do Mladé Boleslavi zamířil Tomáš Voráček. Do Liberce přichází reprezentační útočních Birner s Řepíkem. První hrál ve Finsku, druhý ve švýcarském Zugu. Liberec má ještě zájem o slovenského reprezentanta Milana Bartoviče ze Slovanu Bratislava.
HC Energie Karlovy Vary
Nové dvouleté kontrakty v Karlových Varech uzavřelo produktivní duo Radek Duda – Martin Bartek, nejen do přesilovek se pak podařilo získat zkušeného obránce a rodáka z regionu Václava Benáka. Vyjednávání o složení obrany je tímto téměř u konce. Jedinou výjimkou je Michal Gulaši. "Máme eminentní zájem, aby se ze Švédska vrátil do Karlových Varů. Michal má ale i další zajímavé nabídky a nyní zvažuje svou další budoucnost," řekl manažer Vaněk. Klub už dále nepočítá s působením Jekabse Redlihse a Ondřeje Šmacha. V Karlových Varech dále nebude působit útočník Stanislav Balán, který se dohodl na smlouvě s Vítkovicemi. A-tým HC Energie získal před novou sezonu dvě nové posily do útoku. Do přípravy se 11. května zapojí Rostislav Marosz a Tomáš Rachůnek, kteří v loňském ročníku působili v Olomouci. V Karlových Varech se dohodli na dvouletých kontraktech s roční opcí.
Piráti Chomutov
Největším příchodem staronového účastníka extraligy je angažování Vladimíra Růžičky na post trenéra Pirátů. O kádru zatím nic známo není.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941