Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Skupina Marshall Malinovsky přiveze do jazzklubu lyrický rokenrol

Kultura

6.4.2009

Autor: vd

Rock ovlivněný 60. léty i folkovou lyrikou v podání kapely Marshall Malinovsky si poslechnou návštěvníci Jazz Tibet Clubu. Koncert však neproběhne zítra, jak bylo původně avizováno, ale o den později, ve středu 8. dubna od 20 hodin.

Před dvěma lety se po delší hudební odmlce spojili tři zkušení rockeři a založili olomoucko-hranickou skupinu Marshall Malinovsky v klasickém složení kytara, basa, bicí. Kapelu pak rozšířili o další členy, zpěvačku-houslistku a druhého hráče na elektrickou kytaru.

Marshall Malinovsky produkují vlastní tvorbu. V jejich zvuku nechybí jazzové tóny ani rockový drive. Současně hledají inspiraci v řadě známých i polozapomenutých převzatých písních, takže v jejich repertoáru můžete slyšet vliv Mišíka, Dylana, Kalandru, Neila Younga či kytarového velikána Satrianiho.
Hudební pohled skupiny na svět vychází z rockových kořenů šedesátých let, tento přístup (zachycený i v lehce ironickém názvu souboru) se mísí s přirozenou lyrikou zpěvačky, vycházející z její folkrockové minulosti.
Návštěvníkům koncertu členové kapely vzkazují: "It´s only rock´n´roll, but they like it".

vd

Reklama

KOSMAS

Katalog firem » Obchod » Knihkupectví

Krásná literatura, pro děti a mládež, audioknihy - mluvené slovo na cd, historie, naučná cestování, mapy, filozofie a náboženství, zdraví a životní styl, dítě a rodina, domov a zahrada, ...