Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 11.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Slibovanou tramvají z Nových Sadů se svezeme už na začátku prosince

Zprávy z regionu

6.11.2013

Autor: Barbora Sísová

Už první prosincový den budou mít cestující možnost svézt se novou tramvajovou linkou číslo 3, která pojede z Trnkovy ulice přes Šantovku, centrum až na Hlavní nádraží. Po dvou týdnech od spuštění této linky přibude ještě pětka, která z Trnkovy ulice zamíří k nádraží přes třídu Kosmonautů. Pro turisty se tak městská doprava mírně zkomplikuje. Přestane totiž platit jednoduchá poučka: přes centrum sudou, přes vysokoškolské koleje lichou.

"Do poloviny listopadu by měly být ukončeny všechny probíhající práce na stavbě nové tramvajové trati. Už by měla být dokončena i kolejová spojka na dočasné konečné u Trnkovy ulice," uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Magdaléna Kopřivová. Na novou trať vyrazí zbrusu nové tramvaje, těch má dopravní podnik k dispozici zatím dvanáct. Všechny nové kousky by měly dorazit až 12. prosince. Nejdříve tedy na svou zkušební jízdu vyrazí linka číslo 3, která spojí sídliště s centrem města a hlavním vlakovým nádražím, až po dvou týdnech se přidá pětka. "V prvních dvou týdnech budou jezdit jen dva spoje za hodinu, od 15. prosince, kdy dojde k celostátní změně jízdních řádů, budou jezdit ze zastávky Trnkova ulice každou hodinu čtyři spoje číslo 3 a k nim navíc přibudou dva spoje linky číslo 5, které pojedou k hlavnímu nádraží přes třídu Kosmonautů," vysvětlila mluvčí dopravního podniku. Současně se spuštěním tramvajové linky číslo 3 bude ukončen provoz náhradní autobusové linky číslo 30, která od 18. října obsluhovala nákupní galerii Šantovka.

Celkem tak bude každou hodinu jezdit z konečné zastávky šest spojů, v průměru jeden za deset minut. Tuto dobrou zprávu vítají i obyvatelé sídliště Nové Sady: "Na novou tramvaj se opravdu těším. Hlavně proto, že bude jezdit poměrně často a novou zastávku mám přímo před domem. Každý den dojíždím do práce vlakem a doufám, že teď se mi cesta značně zpříjemní," uvedla Jana Vránová. Podobný názor má také studentka filozofické fakulty Jarka: "V prvních ročnících studia jsem bydlela na privátu přímo v centru města, teď už dva roky bydlím s přítelem na sídlišti v Nových Sadech, kam autobus příliš nejezdí, a navíc téměř pravidelně uvízne v zácpě, takže jsem na přednášku vždycky doběhla pozdě, teď se ze mě třeba konečně stane vzorná studentka." Zda nové tramvajové linky zmůžou až takové zázraky, uvidíme už na začátku prosince.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

AUTOŠKOLA - Svozil Stanislav

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Autoškoly

Autoškola nabízí nepřetržitou výuku těchto skupin: Am, A1, A2, A, B1, B, B(96), BE, C, CE, T, D + školení řidičů (profesní způsobilost řidiče). Vrácení ŘP po bodech, nebo po trestu. Dopr...