Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Slovanské gymnázium se konečně dočká nové budovy, stavět se má začít už letos

Zprávy z regionu

11.1.2012

Autor: Adam Fritscher

Místo nevzhledného deskového baráku nová budova s jídelnou učebnami a tělocvičnou. Pedagogové i studenti olomouckého Slovanského gymnázia se na realizaci tohoto krajem ohlášeného projektu těší již bezmála dva roky, nyní by se mohli konečně dočkat. Stavět by se podle vedení kraje mělo už letos a hotovo by mělo být příští rok.

Investici za zhruba 190 milionů korun na dostavbu budovy Slovanského gymnázia již pro letošek schválili krajští radní. Objekt má stát na místě provizorní budovy ze sedmdesátých let minulého století, jíž se poněkud hanlivě říká deskobarák. Gymnázium v něm stále má několik učeben, přestože už dávno nevyhovují hygienickým normám. "Každý rok jsou s tím potíže a hygiena už to několikrát chtěla zavřít," řekl již v dubnu roku 2010 náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Horák. Podle tehdejších plánů se mělo začít bourat a následně stavět už vloni, nakonec se realizace projektu nejméně o rok posunula. Novým termínem pro zahájení stavby je letošní rok a pro její dokončení ten příští.

V nové čtyřpodlažní budově se budou nacházet stravovací prostory, učebny, tělocvična i hygienické zařízení. "Z celkového počtu šestnácti doručených žádostí o účast ve výběrovém řízení na dostavbu gymnázia bylo k podání nabídky vybráno sedm zájemců. Nejvýhodnější nabídku zaslalo Sdružení pro dostavbu Slovanského gymnázia, jehož členy jsou společnosti Gemo Olomouc a OHL ŽS," prozradil hejtman kraje Martin Tesařík.
Nově vzniklá výdejna jídel má podle plánů kraje sloužit nejen Slovanskému gymnáziu, ale také sousední Střední průmyslové škole strojnické i nedaleké Střední škole technické a obchodní v Kosinově ulici.

Adam Fritscher

Reklama

Resort SOBOTÍN

Katalog firem » Hotely, ubytování

Resort nabízí pestrou škálu služeb, která uspokojí i tu nejnáročnější klientelu. Součástí resortu je romantický Hotel Klein se zážitkovou restaurací Savarin a Privátním spa v tajemném...