Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je -0.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Slovanský tyátr slaví deset let existence, pojďte si je připomenout s ním

Kultura

28.2.2013

Autor: roc

První březnový víkend nabídne v olomouckém Divadle hudby bohatý kulturní program. Svých deset let existence tu totiž oslaví umělecký soubor Slovanský tyátr složený ze studentů Slovanského gymnázia. První desetiletí své činnosti si připomene výstavou, výročními cenami a samozřejmě také divadelními představeními.

V lednu 2003 založila profesorka českého a anglického jazyka Martina Bičová na gymnáziu divadlo s názvem Slovanský tyátr. Školní soubor navzdory neustálé cirkulaci studentů funguje i po deseti letech, pravidelně zpestřuje kulturní program ve městě a sbírá stále více ocenění na nejrůznějších českých festivalech.

"Za vrchol našeho působení samozřejmě považujeme účast na Jiráskově Hronově v roce 2011 s inscenací mrštíkovské Maryši," připomíná současný umělecký vedoucí souboru Zdeněk Vévoda. "Ovšem první znamení, že to má smysl, přišlo už v roce 2004 s prvotinou Zlatý kolovrat ze semaforské Kytice. Tehdy jsme získali cenu v královéhradeckém Divadle Drak," dodal Vévoda, který byl rovněž jedním ze zakládajících členů Slovanského tyátru. Dnes čítá členská základna i s bývalými herci zhruba sedmdesát talentovaných lidí. Řada z nich se divadlu dále věnuje, ať už studijně nebo prakticky.
Oslavy desátého výročí se odehrají tento pátek a sobotu. Kromě projekcí, výstavy nebo udílení výročních cen nabídnou rovněž dvě představení z aktuálního repertoáru. Groteskní Modrá tvář podle hry Arnošta Goldflama je na programu v pátek v 19:30, o den později ve stejný čas pak studenti zahrají svoji úspěšnou verzi dramatu bratří Mrštíků Maryšu.
Vstupné na každý den je 100 korun, vstupenky lze rezervovat na pokladně Divadla hudby. Více informací o souboru a oslavách najdete na stránkách www.tyatr.cz.

roc

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip