Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 10.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Slovanský tyátr uvedl další klasiku - Naši furianti, obě premiéry jsou vyprodané

Kultura

25.6.2014

Autor: barsi

Úspěšný studentský soubor, složený ze studentů a absolventů Slovanského gymnázia, přichází na scénu olomouckého Divadla na cucky se zbrusu novou inscenací. Premiéra představení Naši furianti Ladislava Stroupežnického proběhla v úterý 24. června, druhá premiéra následuje o den později, tedy dnes. Lístky jsou však beznadějně vyprodané, další příležitost budete mít až na podzim.

"Zpracováváme po Maryši další české realistické drama. Po dlouhé době navíc rozšiřujeme repertoár o čistě komediální kus," uvedl Zdeněk Vévoda, umělecký šéf souboru a režisér nové inscenace. "Ve Furiantech vystupuje vůbec největší počet herců, co jsme kdy na scéně měli - rovných dvacet," dodává. Díky úpravám se podle jeho slov vleze představení do pětasedmdesáti minut. Vstupenky na obě premiéry v Divadle na cucky jsou už vyprodané. Další reprízy jsou plánovány na podzim. Více informací naleznete na www.tyatr.cz.

Slovanský tyátr vloni oslavil desetileté výročí, v posledních letech na sebe upozornil především díky inscenaci Maryša LP 2011, s níž hostoval v divadlech napříč Českou republikou. Aktuálně hraje také tragédii Williama Shakespeara Romeo a Julie, uváděnou jako *O*EO a *U*IE. Soubor se ve velké míře orientuje na studentské publikum, čemuž přizpůsobil i dramaturgii - snaží se představovat klasická díla a nejcitovanější učebnicovou látku v netradičním pojetí.

barsi

Reklama

ÚČETNÍ FIRMA KATEŘINA PADĚROVÁ

Katalog firem » Služby » Účetnictví

Vedení účetnictví, daňové evidence, zpracování mzdové agendy, tvorba daňových přiznání, poradenství. Druhá adresa účetní firmy: Věrovany - Nenakonice 570