Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 10.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Slovenský útočník Dávid Buc: "Nějaké góly jsem dal, ale trenéři hledí i na to, jak pomůžu týmu v defenzívě"

Rozhovory

13.8.2014 aktualizováno 17.8.2014 16:41

Autor: Radek Heloňa

Kohouti porazili ve čtvrtém utkání Pardubice 4:0. Stejně jako proti běloruskému Minsku se prosadil křídelní útočník Dávid Buc, který je v Olomouci na zkoušce. Při zranění levých křídel Řípy, Vodného a Selingra má Dávid Buc velké šance na prosazení se do kádru Mory. Navíc zatím předvádí v přípravných zápasech velmi kvalitní výkony. O tom, zda Buc zůstane v kádru Kohoutů, by se mělo rozhodnout koncem tohoto týdne.

Dávide, jak hodnotíte duel s Pardubicemi?
Výhra s nulou potěší, což ukazuje, že jsme hráli docela dobře. I když měli jsme tam pár hluchý míst, určitě to nebylo bez chyb. Ale když zápas vyhrajete s nulou na kontu obdržených branek, zvedne vám to sebevědomí.

Jak se vám hrálo ve formaci s Romanem Rácem a Richardem Divišem?
Už jsme spolu hráli proti Minsku. Zatím se nám, myslím, daří dobře. Rozumíme si, dáváme si puky rychle od hokejky, což zatím funguje dobře.

Dnes jste dal první gól Mory. Jak padl z vašeho pohledu?
Pardubice vyhodily puk a už jsem skoro šel střídat, ale zase jsme ho získali, tak jsem to otočil. Viděl jsem, že Ríša Diviš to zatáhl kolem hráče, šel jsem před branku, on mě přesně našel a padlo to tam.

Čím to, že jste Pardubice tak přejeli v úvodní části hry? Byly ještě v autobusu?
Snažili jsme se hrát od počátku jednoduše, přesné přihrávky, každou akci zakončovat střelou. Góly tam padly, najednou to bylo 3:0, a to se pak hraje jednodušeji.

Už máte za sebou nějakou část přípravy. Už hráč cítí, že jde jeho výkonnost nahoru?
Ano, každým týdnem to jde nahoru. Led ještě není tak ideální v srpnovém počasí, ale jde to pořád lépe.

Vy stále bojujete o místo v kádru Mory. Jak vidíte svoje šance po utkáních s Minskem a Pardubicemi?
Snažím se soustředit se na svoje výkony a nějak to neřešit. Sice jsem dal nějaké branky, ale trenéři hledí na celkovou výkonnost, jak dokážu týmu pomoci v defenzívě.

A kdy byste se měl dozvědět jestli v týmu zůstanete?
Mělo by to být po příštím přípravném utkání.

To hrajete ve Žďáru nad Sázavou s Pardubicemi. Tam ale možná bude úplně jiná, zkušenější sestava Pardubic...
Asi ano. Oni sem nepřijeli v nejsilnější sestavě. Ale ono je to i tak, že čím silnější soupeř, tím lepší hokej se hraje. To jsme poznali i s Minskem, kde to byl výborný hokej. Takže se na to těšíme.

Vy jste zatím hrál hlavně nejvyšší slovenskou soutěž. Jak vychází ve srovnání s českou extraligou, kterou jste zatím vyzkoušel jen v jedenácti duelech?
Myslím si, že hlavní rozdíl je v tom finančním zabezpečení, často se čeká na výplatu, nefunguje to, jak to má. Slovenská extraliga není špatná, hráči z ní se dostali i na olympiádu.

Takže s Romanem Ráce byste mohl na Hané vytvořit silné slovenské útočné duo?
Uvidíme (smích). Ještě k tomu je pořád daleko, ale budeme se snažit.

Kdo je Dávid Buc?
Útočník Dávid Buc je rodákem ze slovenského Popradu, kde také hokejově vyrůstal. V sezóně 2005/06 se ale vydal zkusit své štěstí do zámoří, kde strávil dva roky v juniorské soutěži. Po návratu do rodné vlasti hrál opět za svůj mateřský Poprad, od sezóny 2010/11 ale Buc vystřídal hned sedm týmů, a to Košice, Bardějov, Slovan Bratislava, Poprad, Žilinu, Karlovy Vary a Trenčín.
Uplynulou sezónu načal 187 centimetrů vysoký hráč právě v Žilině, v české extralize odehrál za Energii 11 zápasů, následně dohrál ročník v Dukle Trenčín. Dávid Buc má zkušenosti i z národního týmu Slovenska, odehrál za něj totiž pět zápasů. Naposledy se v reprezentaci ukázal v sezóně 2009/10. Nyní se o svou šanci popere u nováčka nejvyšší české soutěže z Olomouce.

Dávid Buc si vybojoval roční smlouvu

Sedmadvacetiletý slovenský forvard Dávid Buc si svými výkony vysloužil v kádru extraligového nováčka roční smlouvu. S Hanáky se připravoval od suché přípravy, odehrál zatím kompletní porci přípravných zápasů, tedy pět, v nichž zaznamenal jednu branku. „Dávid Buc hrál poslední zápasy poměrně slušně a my věříme, že bude hrát ještě lépe,“ řekl k definitivní posile Kohoutů Jiří Dopita, asistent hlavního trenéra pro www.hc-olomouc.cz
Zkušený jednatřicetiletý bek Jan Dresler naopak v silné konkurenci obranné olomoucké řady ve zkouškovém období úspěšný nebyl. Nové působiště si tak bude muset hledat mimo Olomouc.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

KISS MORAVA

Katalog firem » Služby » Rádia

Číslo jedna s největšími hity, rádio, které hraje nejvíce hudby. Ranní show nazvaná RANNÍ ŠOURÁNÍ Vám navíc příjemně nastartuje den, i kdybyste zrovna právě nechtěli:-).Poslouchejte n...