Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sobotní noc bude patřit divadlům, poznejte jejich skrytá zákoutí a pořiďte si fotku s Maryšou či Hamletem

Kultura

13.11.2014

Autor: jap

Už v sobotu se ve více než deseti zemích Evropy otevřou divadla veřejnosti, která bude mít možnost zažít a vyzkoušet si, co běžné divadelní programy nenabízejí. Olomouc mezi nimi nemůže chybět. Během odpoledne a večera nabídne Moravské divadlo scénické čtení nebo možnost vyfotografovat se s herci v kostýmech. Zapojily se i další olomoucké soubory – Divadlo na cucky chystá vernisáž světelné instalace, Divadlo Tramtarie zase představí divákům jinak nepřístupné zákulisí. Noc divadel uzavře společný koncert členů všech olomouckých souborů ve foyer Moravského divadla.

Program v Moravském divadle odstartuje už v patnáct hodin scénickým čtením. Vendula Fialová, Lenka Kočišová, Tomáš Krejčí, Jan Ťoupalík a další členové činohry představí hru mladého francouzského dramatika Samuela Galleta Komuniké č. 10. “Je to jeden ze současných textů, které určitě stojí za pozornost diváků, protože nás donutí zamyslet se nad problémy a velkými tématy současnosti v rovině osobní, sociální a dokonce i politické,” uvedla dramaturgyně souboru činohry Markéta Machačíková. Velkým lákadlem bude možnost vyfotografovat se s umělci, od osmnácti hodin si tak zájemci mohou ve foyer divadla pořídit momentku s Vendulou Fialovou coby Maryšou či Petrem Kubesem jako Hamletem.

Hlavním bodem programu bude baletní představení Rusalka. Slavná Dvořákova opera se na jevišti dočká netradičního tanečního ztvárnění v režii a choreografii Roberta Balogha. O příjemný závěr akce se postará společné vystoupení členů MDO, Divadla na cucky a Divadla Tramtarie na koncertu skupiny Wedding Band. Hudební zábava odstartuje v půl desáté.

Divadlo Tramtarie připravilo v rámci programu interaktivní prohlídku divadelní budovy. Návštěvníci se podívají na scénu i do zákulisí. “Rádi bychom návštěvníkům ukázali divadlo opravdu netradičně, otevřeme pro ně i jinak nepřístupné prostory divadla, jako je šatna herců nebo prostory skladu kulis a technického zázemí. Kromě toho se ocitnou i na jevišti v hororové scéně a bude záležet jen na nich, jak obstojí. Na celou akci se moc těšíme a věříme, že bude bavit nás i návštěvníky,“ uvedla ředitelka divadla Petra Němečková. Na magickou cestu po Bezručových sadech zve režisér a dramaturg Petr Klár se svým souborem Ansámbl OZ. Zajímavý program připravilo také Divadlo na cucky, které se k akci Noc divadel přidalo už vloni. “Těší mě, že letos spolupracujeme i s dalšími olomouckými divadly, a těší mě i nápad s interaktivní hrou, která bude na jednotlivých scénách probíhat,” sdělil intendant Divadla na cucky Jan Žůrek. Vítězové interaktivní hry budou vylosováni v jedenáct večer ve foyer Moravského divadla.
Více informací o programu najdete ZDE.

jap

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941