Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Katedra psychologie otevře špičkově vybavené pracoviště, nabídne v něm psychologické služby pro veřejnost

Zprávy z regionu

28.11.2013

Autor: barsi

Propojení teorie s praxí – tak zněla jedna z Komenského hlavních didaktických zásad. Podle této zásady si děti daleko lépe zapamatovaly to, co si také prakticky vyzkoušely. A právě touto moudrostí se nechala inspirovat také katedra psychologie Univerzity Palackého, která už příští úterý otevře nové Praktické pracoviště, které bude poskytovat profesionální psychologické služby, právě za aktivní účasti vyučujících i studentů.

Nové Praktické pracoviště se zaměřuje na přímou práci jak s jednotlivými klienty, tak právnickými osobami. "Budeme poskytovat profesionální psychologické služby veřejnosti v oblasti rodinně-poradenské, školně-poradenské, klinické, dopravně-psychologické, pracovně-psychologické, výzkumné a metodologické, a to za možnosti aktivního zapojení studentů. Přímými poskytovateli služeb budou psychologové-odborníci z řad zaměstnanců katedry i externisté," uvedla vedoucí Praktického pracoviště Iva Velková.

Součástí pracoviště je špičkově vybavená výzkumná laboratoř, konzultační a výcvikové prostory. V laboratoři jsou k dispozici diagnostické přístroje, jako například Vienna Test System, EEG Biofeedback, což je metoda, která umožňuje regulaci frekvencí elektrické aktivity mozku, slouží především pro trénink pozornosti, sebeovládání, soustředění a sebekázně, pomáhá také s poruchami spánku. Dále je zde k dispozici binokulární oční kamera nebo EMG. Používat se budou také psychodiagnostické metody, včetně testu rodinného systému FAST, či takzvané projektivní metody. Z těch se využívá například Hand-test, kdy lidé reagují na obrázky rukou, Rorschachův test skvrn či Tématicko-apercepční test.

Praktické pracoviště je součástí partnerské sítě, která je tvořena vybranými vzdělávacími, zdravotnickými, sociálně poradenskými, výzkumnými institucemi a komerčními subjekty na území celé České republiky.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip