Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Stavba Šantovky jde do finále. Podívejte se, jak to vypadá uvnitř

Zprávy z regionu

23.4.2013

Autor: Jan Procházka

Už v říjnu by měla být otevřena první část nové čtvrti Šantovka - nákupní galerie. Její stavba jde do finále, během několika týdnů budou dokončeny venkovní práce, už brzy se dovnitř začnou stěhovat první nájemci. Podívejte se, jak to uvnitř vypadá nyní.

Sto osmdesát obchodů na čtyřiceti šesti tisících čtverečních metrů. Šest kinosálů, sál pro divadlo i bowling. Nákupní galerie Šantovka bude otevřena už na podzim, stavební práce nyní pomalu finišují. "V současné době je hotová hrubá stavba. Dokončujeme fasády a zastřešení. Zhruba za měsíc už bude celá budova uzavřená tak, aby do ní nezatékalo," přiblížil zástupce investora Pavel Nádvorník.

Zvenku se už budova nákupní galerie hodně podobá vizualizacím, zveřejněným ještě v době, kdy na místě stály chátrající trosky Mila, uvnitř nyní panuje čilý stavební ruch. "V současné době tu každý všední den pracuje asi pětistovka lidí," prozradil Nádvorník a dodal, že počet pracovníků se ještě několikanásobně zvýší. "Jakmile začnou dokončovací práce, nájemci si začnou připravovat své prostory, bude tu pracovat až patnáct stovek lidí nejrůznějších profesí," upřesnil Nádvorník. Všichni podle něj pracují v harmonogramu, který je rozpočítán doslova na minuty. "Termín stihneme, zatím nic nenasvědčuje tomu, že by měly nastat nějaké komplikace," potvrdil Nádvorník.

První nájemci se do svých prostor začnou stěhovat již brzy. "Uvnitř už začínáme budovat sádrokartonové konstrukce, všechny by měly být předány do června," řekl Návorník. V současné době se také připravují prostory bowlingu a kina. To nabídne celkem šest sálů, další sál bude potom sloužit jako divadelní. "Má poměrně unikátní posuvnou přepážku, takže se dá v případě potřeby zvětšit například pro pořádání nějakého koncertu," nastínil Nádvorník.

Součástí obchodní galerie bude i parkoviště pro zhruba tisícovku vozidel. Dvě stovky parkovacích stání najdou řidiči na střeše, dalších osm stovek míst bude v podzemí. A Pavel Nádvorník rozptýlil i obavy z nedaleké řeky. "Obvykle se to řeší tak, že se počítá s případným zatopením prostor. Vzhledem k tomu, že v podzemí máme i obchodní jednotky, nemůžeme si to dovolit. Prostory budou upraveny tak, aby odolaly množství a tlaku vody na úrovni záplavy z roku 1997," potvrdil Nádvorník.

Obchody, restaurace i kultura

V obchodní galerii Šantovka budou zastoupeny prestižní značky z oblasti módy, elektra, potravin, zábavy, služeb a restaurací. V podzemním patře bude rozsáhlé parkoviště, hypermaket Interspar, sportovní prodejna Intersport, hračky Pompo, prodejna knih Dobrovský, Pet Center a některé služby, jako je třeba čistírna oděvů nebo cestovní kanceláře. První nadzemní podlaží obsadí obchody s módou jako H&M, Orsay nebo Tally Weijl, obchody s obuví Baťa či Reno, prodejna elektro Euronics, Apple store, dále pak dm drogerie, lékárna, restaurace, cukrárna a kavárny, ale i pobočky bank a telefonních operátorů. Ve druhém patře budou opět módní značky například Lindex, Reserved, Cropp Town či luxusní Napapijri, Gant nebo Replay, velké hračkářství Bambule a kvalitní food court s KFC a dalšími restauracemi rychlého občerstvení. Třetí patro pak bude určeno zábavě – obsadí ho multikino Premiere Cinemas, největší bowlingové centrum v republice s 18 drahami, multifunkční klubová scéna pro pořádání divadelních představení, koncertů a dalších akcí, Sigma sportbar a fan zóna Sigmy Olomouc, prodejna kočárků s dětským koutkem a dále restaurace Pizza Coloseum. Na střeše objektu zaparkuje 200 automobilů.

Jan ProcházkaWeb: twitter.com/jan__prochazka